☰ meny

bloggen är död, länge leve bloggen

09.07.2019 kl. 07:28

Som de flesta vid det här laget redan vet, kommer Ratata läggas ned och således kommer alla bloggar på portalen så småningom raderas från cyberspace - så även denna. So long, farewell, auf Wiedersehen, good night. Mycket tråkigt förstås, men inte alls oväntat. Känns som portalen ramlat in en ond spiral där bloggare lämnat skeppet då engagemanget från de ansvariga för portalen varit lågt och som reaktion på minskad aktivitet bland bloggarna har det bara blivit lägre. Så ja, som sagt - trist men ingen skräll. 

Dock är det ett fint jobb som adminstratörerna genom åren har gjort men roliga fester och bloggträffar, fina kalendrar och intressant startsida. Är kanske inte helt ojävig i att uttrycka mig i denna fråga då jag själv jobbat för Ratata i omgångar, men säger nu det i alla fall. Ratata var lätt svenskfinlands mysigaste bloggtjänst i tiderna. 

I och med att alla bloggar kommer att raderas har jag lite fnulat på vad jag skall göra med denna plats. Inte helt sugen på att manuellt gå och spara ner nästan ett deciennium av blogginlägg om vi säger som så, men insåg efter lite övervägande att jag inte har hjärta att låta all dokumentation försvinna i tomma intet. Här finns ju liksom hela mitt liv som tjugo-någonting dokumenterat. Året på folkhögskolan, livet i Vasa, studietiden i Helsingfors, resor, roliga upptåg och så slutligen familjeliv med hus, bröllop och barn här på slutrakan. Räknade att det rör sig över 2000 inlägg, så det är väl bara sätta ingång om det skall vara klart innan nedläggningen. 

Har även funderat hur jag skall göra med bloggandet i framtiden - kanske det här var det? Bara att lägga ner nu.  Men kom till slutsatsen att jag inte riktigt är redo för det ännu. Bloggen har främst fungerat som en fin liten dagboksdokumentation men även varit en förlängning på mitt företagande där jag kan berätta om vad jag har på gång och attrahera nya kunder. Trots det vet jag inte om jag känner för att flytta över bloggandet till min företagsdomän emilianyberg.com, fast det kanske vore det smartaste? Men är något med att ha en blogg titulerad sitt för- och efternamn som känns lite... tråkigt? Samtidigt känns det som att "Miilos memoarer" är och förblir denna blogg och att jag således borde komma med något nytt. 

Slutligen försöker jag klura ut var en eventuell ny blogg skulle få uppstå. Blogspot, nouw och blogg.se lockar inte av lite olika orsaker så just nu lutar det mot wordpress eller squarespace. Får helt enkelt försöka reda ut denne lille bloggs framtid och så får vi se vart det barkar. Släng gärna in en kommentar om du har tankar kring Den Mest Ypperliga Bloggportalen eller fantastiska nya namnförslag. Tills dess tar jag ett litet bloggsommarlov på obestämd framtid. Kanske återuppstår bloggen i höst, kanske om någon vecka. Det återstår att se. 

Kommentarer (0)
Skriv siffran 1 med bokstäver:

 

 

 

 

 

 

Miilo kallas jag av de flesta, men går under Emilia Nyberg för de som vill vara mer officiella. Här skriver jag om livet som kreativ mångsysslare, småbarnsmorsa samt livet på landsbygden. Bland annat. Gillar katter, kaffe, Kisse och Karis. Kokosbollar är också gott. 

 

Du hittar mig även på följande plattformer:
Instagram: @miltonmiilo, @sutarkulla
& @fotografemilianyberg
Facebook: Fotograf Emilia Nyberg
Hemsida: emilianyberg.com

Kontakt: 
elt.nyberg[at]gmail.com eller
fotografemilianyberg[at]gmail.combloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar

Senaste kommentarer

☰ meny