☰ meny

en sista juniuppdatering

01.07.2019 kl. 20:50

Hej, här följer en sista inblick i hur det allra sista veckan i juni såg ut. Till det dagliga schemat hör att som gott som varje förmiddag traska upp till mina föräldrar på höga kullen för att dricka kaffe och busa med mina syskonbarn. Aldrig trist och tråkigt på detta ställe. 

Det som däremot nog är lite tråkigt är nattningsriutalen av denna krabat. Sån cirkus nästan varje kväll då V inte alls skulle ha tid för att sova om man frågar honom. 

Annnat som stått på schemat denna vecka har varit talko inför sommarens scoutläger. Eller ja, talko och talko. En dag var jag ensam på plats så passade på att ta en skön kaffepaus på bryggan. Var egentligen ganska skönt att i all ensamhet få lyssna på podd i lugn och ro medan jag räfsade ihop högar av löv. 

En annan dag hade jag assistans av Vidde (och några andra ledare som var på plats). Hoppas ju på att han i framtiden gärna vill syssla med scouting, så kan vi slå två flugor i samma smäll och ägna oss åt samma hobby (istället för att kuska runt på fotbollsmatcher var och varannan helg till exempel..). Vi får se!

Sommarteater har vi också gått på. Har blivit en liten tradition att gå på premiären, som visserligen kan vara lite knagglig på sina håll men tycker det är något lite extra med stämningen då. I år spelas Jorden runt på 80 dagar nere vid Raseborg, och jag tycker den var riktigt bra. Skön variation till alla musikaler som spelats upp de senaste åren och riktigt rolig också med många fina skådisprestationer.  

Annat då? Jo, kattvakt kan man ju också passa på att vara när grannarna är på motorcykelresa. Förbipasserande tycker säkert en ser ytterst rimlig ut med en katt på ena armen medan man balanserar vagnen med den andra. Fint gäng!

I fredags fick vi besök av goda vänner som hade missat vår midsommarfest, så vi ställde till för våffelkalas för dem istället. Kan väl inte säga annat än att va alla var extremt nöjda över sällskapet, speciellt Vidar som fick gunga och spela fotboll med våra gäster. 

Bra grej med att ställa till olika typer av kalas är som känt resterna man får äta följande dag. Detta var ju lätt en av veckans lite bättre frukostar. 

Veckan och juni avslutades med söndagslunch tillsammans med gänget vi hängde mycket med då jag bodde i Vasa (för nästan tio år sedan!). Då införde vi tradtionen att åka hem till varandra om söndagarna för att äta lunch ihop och nu tyckte vi det var dags att återuppliva det hela! Tyvärr kunde inte riktigt alla vara med den här gången, men totalt har vi ökat med nästan det dubbla antalet personer i "klubben", inte illa. 

Riina hade dessutom med sig en "stickling" hon hade fått av mig för några månader sedan och inte längre själv hade plats för. Tappade nästan hakan när hon lyfte ur denna ur bilen och kunde knappt förstå att det var samma växt. Här snackar vi gröna fingrar och bra ljus i hemmet! 

Tack och hej juni! Nu tror jag det kanske inte dyker upp så många fler uppdateringar här, vi får se. Känns dock lite meningslöst att uppdatera en blogg som snart kommer försvinna i tomma intet då ratata raderas. Får återkomma med lite tankar om det, vi hörs!

Kommentarer (0)
Skriv siffran 1 med bokstäver:

 

 

 

 

 

 

Miilo kallas jag av de flesta, men går under Emilia Nyberg för de som vill vara mer officiella. Här skriver jag om livet som kreativ mångsysslare, småbarnsmorsa samt livet på landsbygden. Bland annat. Gillar katter, kaffe, Kisse och Karis. Kokosbollar är också gott. 

 

Du hittar mig även på följande plattformer:
Instagram: @miltonmiilo, @sutarkulla
& @fotografemilianyberg
Facebook: Fotograf Emilia Nyberg
Hemsida: emilianyberg.com

Kontakt: 
elt.nyberg[at]gmail.com eller
fotografemilianyberg[at]gmail.combloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar

Senaste kommentarer

☰ meny