☰ meny

om när vi gick på konsert i helsingfors

26.06.2019 kl. 21:35

För ungefär en vecka sedan var vi i Helsingfors för att tillbringa ett helt dygn utan vår avkomma. Han fick leva loppan med våra föräldrar och vi fick leva loppan.. för oss själva. Bra deal. Kisse höll sin sista pappavecka och hade således hade lite sommarledigt så vi ville hitta på något trevligt tillsammans och hade dessutom köpt konsertbiljetter till Muses spelning ett halvt år tidigare. När biljetterna släpptes hade vi ju ännu inte riktigt fått ett ordentligt grepp kring hurdan typ vår lilla familjemedlem riktigt är, men vi chansade och hoppades att han skulle vara okej att sova borta från oss. Och det kan vi ju med facit på hand konstatera att han klarar galant, skönt!

Vårt första stop var friends & brgrs, eftersom min hunger inte är att leka med. Så bäst att förebygga, förebygga innan katastrofen är framme. Godaste aiolin i stan får man även här, ifall någon inte visste. 

Sedan styrde vi med bestämda steg mot hotellet för att ta en tupplur. Solen strålade och vi hade hela staden framför våra fötter, men jepp så här prioriterade vi. Säkert tecken på att man är en småtrött småbarnsförälder som nästan kunde offra en liten, liten kroppsdel för några timmar extra sömn per dygn. Eller betala någon hundralapp för ett tyst, svalt rum på åttio kilometers avstånd från källan till sömnbristen. Också ett (lite mindre smärtsamt) alternativ. 

Efter någon timme gaskade vi dock upp oss och begav oss av mot konsertområdet i Södervik. 

Efter att ha lyssnat på ett par förband tog vi oss sakta närmare scenen och det var dags för showen att börja. Och vilken show sen! Verkligen bra. Det enda feta minuset går till gubben som stod strax intill mig och började röka upprepade gånger och som jag serdermera skälle ut så argt jag bara vågade. Synd hade jag min partner in crime (när det kommer till jobbiga män) Laura på annat håll - annars hade han nog fått sig en omgång. SKOJAR! Eller?

Nöjda föräldrar på vift. Det syns inte så bra på bilden, men vi hade dagen till ära klätt oss extremt töntigt i matchande kläder. Han med blomtryck på t-skjortan och jag med blommiga byxor. 

Måste medge att jag inte har lyssnat så aktivt på Muse innan, men det störde inte konsertupplevelsen det minsta då de var ett verkligt bra liveband. 

De bjöd på en show som hette duga med allt från dansare i horisontalt läge uppe på skärmarna till konfettiregn och jätterobotar. Redan efter en timme kände jag att nu kan det väl inte komma något mer storslaget, men icke. Det bara fortsatte, och fortsatte. 

Någon gång närmare midnatt var konserten slut och vi började ta oss tillbaka mot hotellet igen, trötta men glada. En har ju inte riiiktigt vanan inne att stå i timtal på spelningar längre. Har eventuellt blivit lite rostig om vi säger som så. 

Så här go' och gla' kan en se ut om man fått uppleva en hel natts ostörd sömn i kombination med sovmorgon och hotellfrukost. Kunde inte riktigt släppa taget om möjligheten till fri tillgång att sluta mina ögon så gick upp och tog ytterligare en tupplur efter frukosten innan vi checkade ut. Här gällde det att verkligen mjölka allt ur hotellvistelsen. 

Innan vi hoppade på tåget tillbaka hem igen passade vi på att ta en runda på stan och kika i lite butiker, samt unna oss gofika på Brooklyn Café. Ett mycket vältillbringat dygn om jag får säga det själv. Tack Helsingfors, Muse och framför allt hotellsängen för det. 

Kommentarer (0)
Skriv siffran 10 med bokstäver:

 

 

 

 

 

 

Miilo kallas jag av de flesta, men går under Emilia Nyberg för de som vill vara mer officiella. Här skriver jag om livet som kreativ mångsysslare, småbarnsmorsa samt livet på landsbygden. Bland annat. Gillar katter, kaffe, Kisse och Karis. Kokosbollar är också gott. 

 

Du hittar mig även på följande plattformer:
Instagram: @miltonmiilo, @sutarkulla
& @fotografemilianyberg
Facebook: Fotograf Emilia Nyberg
Hemsida: emilianyberg.com

Kontakt: 
elt.nyberg[at]gmail.com eller
fotografemilianyberg[at]gmail.com



bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar

Senaste kommentarer

☰ meny