☰ meny

ett sista farväl av morfar

17.06.2019 kl. 22:35

I lördags var det en sorglig men vacker dag, då det var dags för jordfästningen av vår kära morfar. Tillsammans med mina syskon hade vi beställt en krans som vi önskade skulle gå i gult och inte vara dyster, då "Mofi" sannerligen inte var en dyster person. Bukettmakaren lyckades utmärkt i sitt jobb, har kanske aldrig sett en finare begravningskrans. 

Dagen till ära hade mina bröder klätt sig i folkdräkt. Macke i Mofis gamla dräkt och Linus i pappas. Så otroligt stiliga var de!

Till minnesstunden hade vi grävt fram ett fotografi vi tyckte passade på pricken in på hur vill komma ihåg honom. Konstant med glimten i ögat och något finurligt i blicken. 

Bara en månad innan hans bortgång satt jag, mamma och Vidar i morfars vardagsrum och firade att han fått utmärkelsetecknet Finlands vita ros av första klass och pratade om hur vi skulle ställa till med en fest för den sakens skull senare under sommaren. Tyvärr hann denna fest aldrig bli av, men är så glad för morfars skull att han hann bli tilldelad denna utmärkelse för sina insatser i kriget. Tänk att han var bara sjutton år då han blev inkallad i armén. 

På buffébordet hittades bland annat den gamla godisskålen som alltid brukade stå framme hemma hos mormor och morfar när det vankades fest, fylld med samma sorts karameller som de alltid brukade ha, som t.ex. fazers bästa, marianne och rävgodisar.

Trots den sorgsamma anledningen till att vi samlades var det en fin stämning under dagen och dessutom riktigt trevligt att träffa alla kusiner. Vi fick till och med till en gruppbild med precis alla  tolv kusiner samlade och vi var nog alla barn sedan det sist lyckades. Hoppas också att Mofi satt på någon molnkant tillsammans med mommo och klappade takten då en av hans favoritsånger Säkkijärven polkka spelades upp på dragspel för honom. 

Vila i frid lilla morfar, tack för alla fina stunder och minnen! ♥

Kommentarer (0)
Skriv siffran 10 med bokstäver:

 

 

 

 

 

 

Miilo kallas jag av de flesta, men går under Emilia Nyberg för de som vill vara mer officiella. Här skriver jag om livet som kreativ mångsysslare, småbarnsmorsa samt livet på landsbygden. Bland annat. Gillar katter, kaffe, Kisse och Karis. Kokosbollar är också gott. 

 

Du hittar mig även på följande plattformer:
Instagram: @miltonmiilo, @sutarkulla
& @fotografemilianyberg
Facebook: Fotograf Emilia Nyberg
Hemsida: emilianyberg.com

Kontakt: 
elt.nyberg[at]gmail.com eller
fotografemilianyberg[at]gmail.combloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar

Senaste kommentarer

☰ meny