☰ meny

fynd för en femma

14.06.2019 kl. 11:50

Hej hallå, låt oss ta en titt på vad jag hittade på förra helgens lilla loppisrunda. Besökte ett utav Lions loppisar som brukar ordnas lite varstans runt om i trakten under sommaren och därefter orkade vi ännu med ett lokalt innan skattletarenergin tog slut. Mot fynden →

Det allra första som fångade min blick på lionsloppiset var denna brödkorg. Därtill ett knippe glasassietter - jobbar på att sakta elimnera min tallriksservis ut teemaserien som jag inte är så förtjust i längre. Går relativt "bra" då jag lyckats hiva två tallrikar i golvet på inte alls lång tid. 

Ytterligare köksrelaterade fynd var en brödform, en hålslev och en potatisstöt. 

Och så ett par böcker på det! De spelar ju upp Jorden runt på 80 dagar på Raseborgs sommarteater i år, så tänkte att det kan vara ypperlig sommarläsning. Därtill Mårbackablomster av Selma Lagerlöf som jag redan tidigare berättat om. 

Boken är nästan hundra år gammal, men i väldigt fint skick. Har placerat den tillsammans med några poesi- och feminismböcker på vår toalett i hopp om att folk vill ta del av lite vettiga texter istället för att scrolla telefonen. 

En annan grej jag alltid håller utkik efter på loppisar är spel, då de är så hiskeligt dyra att köpa som nya. Den här gången hittade jag ett härligt gammalt Kimble där spelpjäserna är gjorda utav trä. Allt detta, på bilderna ovan, kammade jag hem för en femma. De har nämligen ett så magnifikt system att man bara kan haffa allt man vill köpa och sedan går man med hela högen till första bästa försäljare som ger ett klumppris för fynden. Inte illa. 

Till näst kilade vi vidare till loppiset Fynda, som också bjöd på två riktigt, riktigt fina grejer. Nämligen ett av mina absoluta favoritspel i så gott som nyskick! Påminner lite om "finns i sjön" och man skall samla på olika fiktiva figurer under teman som t.ex. "I djungel och urskog", "Mumindalen" och "Elsa Beskow". Hoppas någon vill spela det med mig snart, brukar bara vara mamma som hjältemodigt ställer upp efter att jag bett på mina bara knäskålar några gånger, hehe.

Slutligen hittade jag denna korg, som jag inte kunde förmå mig lämna kvar på loppiset. Tänker mig att otaliga sommarfikor skall bäras ut i trädgården i denna. Ja, så får det nog bli!

Kommentarer (0)
Skriv siffran 3 med bokstäver:

 

 

 

 

 

 

Miilo kallas jag av de flesta, men går under Emilia Nyberg för de som vill vara mer officiella. Här skriver jag om livet som kreativ mångsysslare, småbarnsmorsa samt livet på landsbygden. Bland annat. Gillar katter, kaffe, Kisse och Karis. Kokosbollar är också gott. 

 

Du hittar mig även på följande plattformer:
Instagram: @miltonmiilo, @sutarkulla
& @fotografemilianyberg
Facebook: Fotograf Emilia Nyberg
Hemsida: emilianyberg.com

Kontakt: 
elt.nyberg[at]gmail.com eller
fotografemilianyberg[at]gmail.combloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar

Senaste kommentarer

☰ meny