☰ meny

ja, visst gör det ont när knoppar brister

08.06.2019 kl. 20:23

Juni, juni, juni. Så vacker i vanlig ordning, men plötsligt även ganska sorgsam. 

Den andra juni somnade min fina lilla morfar in efter en kort tid på sjukhus. Så tomt och ledsamt, men det var fint att se och höra att han hade hållit humöret uppe in i det sista. Morfar lärde mig spela mariage och hos dem har vi haft så otroligt många fina sommarlovsdagar i vår barndom. Fanns inget bättre än att få hänga i Tenala och rulla omkring på gräsmattan i gamla filtar, äta mormors "pripelsås" och plättar tills det stod ut genom öronen och på kvällarna bänka oss framför teven och se på Jeopardy tillsammans med Mofi. Vår älskade lilla skoj- och krutgubbe. Hoppas du är på en fin plats nu med söta hundar att smyga korvbitar till och massor av dragspelsmusik -  tillsammans med mormor. 

Men mitt i allt det ledsamma går ju livet trots allt vidare, och med en liten åttamåning som precis lärt sig ta sig fram längs golvet och mer än gärna ställer sig upp bara han får tag i något att dra i, så finns det inte utrymme för att gräva ner sig i sina tankar. 

Som ytterligare krydda på den aningen usliga tillvaron har samtliga i familjen lyckats dra på sig en stygg magbobba i tur och ordning. Mest synd var det naturligtvis om lilla V som hängde som en trasa nästan en hel dag. Det är ju aldrig kul att vara sjuk men en liten, liten del av mig tyckte det nog var en gnutta mysigt med ett barn som plötsligt ville mysa i ens famn. Annars är det ju hundra i glaset för jämnan, typ.

Annat mysigt? Detta lilla gäng. Leonel hängde hos oss en dag och vi bakade en kaka som han var mycket stolt över och som vi sedermera tog med oss för att bjuda åt "Mofafa". Lana slog givetvis följe och väntade snällt på mig och Vidar tills vi skulle gå hem igen. Gullig liten vallkatt en har. 

Att bo precis intill mina föräldrar är nog även en av livets lottovinster. Misstänker att Vidar så småningom kommer dela den åsikten, dels då han inser att där uppe på kullen finns så mycket kärlek att hämta men också då han får upp ögonen för allt skoj som finns där. En liten lekpark är på god väg att uppstå, om vi säger som så. Och det är ju inte som att jag klagar heller, oklart om jag eller Vidar tyckte spindelgungan var roligare faktiskt.

Och så detta, givetvis. Den vackra sommarutsikten. När solen står så lågt att strålarna träffar vattenytan och himlen färgas rosa om kvällarna kan jag inte komma på någon vackrare plats att bo på. 

Har även gått på loppis och blev glad att jag för en gångs skull inte missade ett utav Lions stora loppisar. Fyndade lite ett och annat, bland annat denna bok - "Mårbackablomster" som är en samling av Selma Lagerlöfs texter. Verkar lovande, kom bland annat över följande stycke som jag tyckte var fint:

" Tro dock ej att själarna bort till avlägsna rymder flyga!
Då jag dött, tro ej, att jag fjärran är!
In i en älskad människas själ skall min  hemlösa ande smyga,
och jag vill komma och bo hos dig."

 

Så det var den bergochdalbanan till första veckan i juni. Upp och ner i hela känslospektrat. 

 

Ja visst gör det ont när knoppar brister.
Varför skulle annars våren tveka?
Varför skulle all vår heta längtan bindas i det frusna bitterbleka?
Höljet var ju knoppen hela vintern.
Vad är det för nytt, som tär och spränger?
Ja visst gör det ont när knoppar brister,
ont för det som växer och det som stänger.

Kommentarer (2)
Skriv siffran 1 med bokstäver:
Fint inlägg! Varifrån e Vs outfit?
Louise10.06.19 kl. 00:49
Den kommer ifrån Lindex, hatten är köpt på loppis. :)
10.06.19 10:42
Så vackert skrivet om din morfar! Han verkar ha gett er massor med kärlek, trygghet och mofaminnen att spara i hjärtat.
Riina10.06.19 kl. 21:00

 

 

 

 

 

 

Miilo kallas jag av de flesta, men går under Emilia Nyberg för de som vill vara mer officiella. Här skriver jag om livet som kreativ mångsysslare, småbarnsmorsa samt livet på landsbygden. Bland annat. Gillar katter, kaffe, Kisse och Karis. Kokosbollar är också gott. 

 

Du hittar mig även på följande plattformer:
Instagram: @miltonmiilo, @sutarkulla
& @fotografemilianyberg
Facebook: Fotograf Emilia Nyberg
Hemsida: emilianyberg.com

Kontakt: 
elt.nyberg[at]gmail.com eller
fotografemilianyberg[at]gmail.combloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar

Senaste kommentarer

☰ meny