☰ meny

välkommen in på vår veranda!

31.05.2019 kl. 15:32

Hej, och välkomna till vår veranda! Tänkte äntligen visa hur vår lilla ytrenovering av det rummet blev. 

Men vi börjar med att se hur det såg ut innan. Beiga klinkers på golvet och ljusgula väggar och tak. Golvlisterna och fönsterspröjsen var träfärgade. Inredningsmässigt har utseendet varierat en aning från sommar till sommar - en sommar hade vi ju café här och en annan fick en stor soffsäng ta plats. Här kan ni se mina inspirationsbilder till hur jag ville att det slutligen skulle se ut, så får ni avgöra själv hur bra det lyckades. 

Dags att kliva på, välkomna välkomna till vår nya, gröna veranda! Nyansen vi målat med heter Lido. På den ena väggen hänger en gammal hylla som jag hittade allra längst in på vår vind. Den var ursprungligen målad i en grönaktig nyans som inte riktigt passade ihop med väggen - så drog över hyllan med lite vit färg. Även trasmattorna på golvet är framrotade uppifrån vinden. 

Det allra största lyftet i rummet, enligt mig, är fönsterspröjsen som vi målade vita. På den ena sidan av rummet fick ett gammalt klaffbord (yes, även det från vår vind) ett par röda gamla pinnstolar jag köpte till mitt första egna hem och som fortfarande hänger med samt en vit stol som precis som bordet hör till husets inventarier. 

Äppelblommen som redan vid fotograferingstillfället hade börjat sjunga på sista versen har nu fått flytta ut, så måste hitta på någon annan växt att ersätta dem med. Här skymtar även en liten bit av taket, som fick bli vitt. Även det väldig fräscht i jämförelse med det tidigare gula. 

Blomster på bordet är obligatoriskt! Duken är loppisfyndad och fint handbroderad. 

Om vi svänger runt och kikar på andra hörnet av rummet hittar vi detta skåp som vi skaffade i samband med sommarcafét, och det har fortsättningsvis fått hänga med. 

Där bor bland annat några fina koppar och muggar som jag tänker att det är extra trevligt att dricka kaffe ur under långsamma sommardagar. 

Vita, korta kappor får pryda fönstren - i väntan på att växterna på utsidan kommer växa upp och skymma en del av insynen. 

I det sista hörnet av verandan står den loppisfyndade rottingfotöljen som hängt med sedan tidigare. Fönsterbrädet hoppas jag att så småningom fylls med lite trevliga växter eller annat smått, fint, pynt. 

Avslutningsvis hittar man denna tavla ovanför ytterdörren. Med lite fantasi kan man tänka att det står "det bästa vi har är verandan". 

Och det var den lilla rundturen. Hoppas på många sköna sommardagar här!

Kommentarer (3)
Va fint det blev, och fönstren gjorde verkligen stor skillnad för rummet ????
Cessi01.06.19 kl. 10:06
???? = smiley :)
Cessi01.06.19 kl. 10:07
Ljuuuuufligt! Ser framemot många kaffestunder tillsammans med er där
tantFrej06.06.19 kl. 15:30

 

 

 

 

 

 

Miilo kallas jag av de flesta, men går under Emilia Nyberg för de som vill vara mer officiella. Här skriver jag om livet som kreativ mångsysslare, småbarnsmorsa samt livet på landsbygden. Bland annat. Gillar katter, kaffe, Kisse och Karis. Kokosbollar är också gott. 

 

Du hittar mig även på följande plattformer:
Instagram: @miltonmiilo, @sutarkulla
& @fotografemilianyberg
Facebook: Fotograf Emilia Nyberg
Hemsida: emilianyberg.com

Kontakt: 
elt.nyberg[at]gmail.com eller
fotografemilianyberg[at]gmail.combloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar

Senaste kommentarer

☰ meny