☰ meny

när åtta månvarv surrat förbi

20.05.2019 kl. 22:25

Ett, tu, tre - så hade den här lilla spillevinken plötsligt blivit åtta månader gammal. Som tidigare är han för det mesta riktigt go' och glad, trots att vi på sistone även fått erfara lite gnälligare humör mellan varven vilket jag misstänker främst beror på tänderna som börjat ploppa upp.

Det mest spännande nya inslaget i detta lilla liv är väl ändå kanske att vi flyttat Vidars säng till hans egna rum och numer sover han där om nätterna. Tycker kanske själv att det känns aningen tidigt för en så liten person, men i och med att vi kommer allt närmare sommaren gör kvällsolen att salen som vi använder som sovrum just nu är superljus om kvällarna, vilket försvårar läggningsprocessen. Vidars rum har däremot förmiddagssol, så det passar perfekt med tanke på nattningen då det både är svalt och mörkt i rummet då han skall nattas. 

Sömnmässigt är hans rutiner ganska sköna just nu, då han somnar vid sju-åtta på kvällen och vaknar så gott som undantagslöst 6.50 varje morgon, med ett tidigare uppvak på morgonnatten för att äta lite innan han somnar om. Så ur den synvinkeln passar eget rum ändå ganska bra, då vi inte måste springa av och an till hans rum så hemskt många gånger per natt. Bara man själv skulle ha nog med vett att gå och lägga sig tidigt skulle man ju få riktigt gott om sömn, men är inte riktigt där i mina prioriteringar ännu. Eftersom han kräver min fulla uppmärksamhet om dagarna är det skönt att få växla ner och ägna mig åt mitt eget några timmar om kvällarna. 

 

Fart är det på honom också, trots att han inte riktigt hiffat hur han skall ta sig fram ordentligt. Det hindrade dock inte honom från att ge mig en rejäl utmaning att ta månadens bild då han svängde och krängde omkring konstant då han lades ner på rygg. Fick slutligen ta till tricket att visa babblarna ur min telefon som jag höll upp med ena handen medan jag fotograferade med andra för att få honom still den lilla stund som krävdes för att få till bilden jag ville åt. 

För drygt en vecka sedan lärde han sig att lyfta upp hela kroppen med stöd av knäna och raka armar, så gissar att det inte dröjer länge innan vi har en liten krabat som kryper och krälar fram längs med golven här hemma. Nackdelen med att bo så stort som vi gör, är att här finns verkligen SÅ mycket att babysäkra. Får nog lov att ta en grundlig genomgång så småningom. 

För att det inte skall bli för mycket babybabbel tror jag vi lägger punkt här, och kilar vidar, som Vidar så fint försöker illustrera på den sista bilden. 

Kommentarer (1)
Skriv siffran 3 med bokstäver:
Världens sötaste lilla humla, säger mormor
Sara20.05.19 kl. 23:23

 

 

 

 

 

 

Miilo kallas jag av de flesta, men går under Emilia Nyberg för de som vill vara mer officiella. Här skriver jag om livet som kreativ mångsysslare, småbarnsmorsa samt livet på landsbygden. Bland annat. Gillar katter, kaffe, Kisse och Karis. Kokosbollar är också gott. 

 

Du hittar mig även på följande plattformer:
Instagram: @miltonmiilo, @sutarkulla
& @fotografemilianyberg
Facebook: Fotograf Emilia Nyberg
Hemsida: emilianyberg.com

Kontakt: 
elt.nyberg[at]gmail.com eller
fotografemilianyberg[at]gmail.combloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar

Senaste kommentarer

☰ meny