☰ meny

besök som gör en glad, vitsippspromenad och kakor av choklad

14.05.2019 kl. 21:27

Vi har haft en långhelg med det mysigaste av sällskap eftersom Sara, Niku och deras lilla Alma varit på visit hos oss. Största delen av tiden har gått åt till att koordinera kidsens sovstunder och matning och däremellan har man tankat sig själv med kaffe eller mat - men några små utflykter hann vi ändå få till. 

Åldersskillnaden på Alma och Vidar är väldigt liten så de har varit ett alldeles ypperligt sällskap åt varandra. Notera gärna att jag och Sara har övergått från att matcha varandra till att göra det med våra avkommor istället, hehe. Inte för att vara den som är den, men nog är de ju gulliga så det förslår. 

På lördagen fick kameran hänga med och vi började dagen med dunderfrukost. Viktigt så en orkar vara social och ta hand om barn hela dagen men också väldigt mysigt givetvis. Undertecknad var kapten över denna måltid så det fick bli skålar med smoothie, fyllda croissanter och frukt. 

Dagens största överraskning måste ha varit då vi plötsligt hade en liten, blöt hund sittande på trappan. Efter en del detektivarbete fick vi reda på att det var Ebba som bestämt att besöka oss från en av grannbyarna. 

När hunden var återlämnad, alla barn matade, påklädda och relativt nöjda och glada hoppade vi i bilen och bestämde oss för att göra Ekenäs med vårt entourage. 

Guidade våra pappor med barnabärarhöfter ner mot gränderna i gamla stan.. 

.. och landade föga överraskande på min gamla arbetsplats, Café Gamla Stan, för att mumsa på traktens godaste chokladkaka och annat gott. 

Vissa i sällskapet blev lite trötta och fick ta en paus bland soffkuddarna. 

Vi hade lite otur med vädret då det började regna, men vi insisterade ändå på en snabb, liten tur ut på Ramsholmen innan vi åkte hem igen.

En vill ju inte missa vitsippsblomningen och det var ju inte direkt fult att titta på.

Tre glada ute på tur. 

I väntan på att Vidde blir tillräckligt stor för att plocka vitsippor till mig får jag snällt plocka mina egna morsdagsbuketter. 

Mycket nöjt barn med vitsippa kan vi kalla denna bild. 

Bara. En. Bild. Till. 

Efter ett litet tag fick vi dock konstatera oss besegrade utav regnet samt barnens begynnande låga energinivåer så det var bara att traska tillbaka mot parkeringen och styra kosan hem igen. 

Väl hemma var det skönt att kunna dela upp sig lite med fyra vuxna i sällskapet. En hämtade in ved och tände eld i spisarna, en annan höll koll på barnen medan en tredje passade på att ta en dusch. Och jag vevade ihop en ugnsfetapasta för ett halvt kompani. Därefter blev det "fri lek" för samtliga som fortfarande var vakna, såna stunder behövs också efter en hel dag av socialt häng. 

 

 

 

 

 

 

Miilo kallas jag av de flesta, men går under Emilia Nyberg för de som vill vara mer officiella. Här skriver jag om livet som kreativ mångsysslare, småbarnsmorsa samt livet på landsbygden. Bland annat. Gillar katter, kaffe, Kisse och Karis. Kokosbollar är också gott. 

 

Du hittar mig även på följande plattformer:
Instagram: @miltonmiilo, @sutarkulla
& @fotografemilianyberg
Facebook: Fotograf Emilia Nyberg
Hemsida: emilianyberg.com

Kontakt: 
elt.nyberg[at]gmail.com eller
fotografemilianyberg[at]gmail.combloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar

Senaste kommentarer

☰ meny