☰ meny

påsken genom kamerarullen

22.04.2019 kl. 10:19

Här följer en snabbgenomgång av denna rätt så programfyllda påskhelg. Långfredagen inleddes med sedvanligt morgonmys i sängen. Efter att V har vaknat får han nämligen alltid komma över till oss och med god tur somnar han om en liten stund. Ah, få saker är mysigare än ett sömndrucket litet barn. 

Tillbringade största delen av dagen med att fixa med lite ditt och datt; planterade blommor, grejade skattjaktskartor och städade inför kalas bland annat. Men till kvällen skulle vi iväg på påskbrasa till en granngård och vi hade med oss ett påskägg som gå-bort-present. 

Alla fester som inkluderar minst lika mycket häng med djur som människor är bra fester, hehe. Fick hjälpa fåret till höger loss då det var så suget på torkat bröd att det fastnade i staketet. 

När festen tog slut (för vår del, andra forsatte nog långt in på natten har jag på känn) vandrade vi hem igen. Smalt lite av denna syn. 

Följande morgon var det bara att rise and shine och dra igång med fixet med en gång. Hade nämligen lovat påskharen att hjälpa till att gömma drygt 130 påskägg och andra skatter på våran gård. Skattjakten blev en mycket lyckad tillställning som jag skall berätta mer om senare. 

Elena och Sami gav den bästa typ av påskpresent: nämligen färska ägg från egna höns. Drömmer om dagen då jag själv basar över ett gäng pullor, har redan planerat att de skall heta Shakira, Beyoncé och Britney. Tuppen kunde heta Sean Paul eftersom inte katten (Louie) fick det namnet. 

Efter jakten blev det brunch uppe hos mamma och pappa. Det bjöds på en massa gott, bland annat en fantastiskt god tonfiskpaté som Miso hade gjort.

Till kvällen bestämde vi oss för att gå på evenemanget SKUMT som ordnades i yrkesskolans sedan länge tomma, gamla lokaler vid Pumpviken. 

Efter att vi stigit in genom dörrarna till den gamla metallhallen var det som om vi skulle ha blivit teleporterade rakt till Berlin. Älskar den här typen av evenemang som bjuder på något utöver det vanliga. Är även glad för min lillebrors (och resten av gänget som ordnat detta) skull att de verkade ha fått ihop allt, då man kunnat följa med lite bakom kulisserna i arbetet. 

Var själv med på ett litet, litet, litet hörn då vi bidrog till inredningen med oljetunnor och vår kompisgunga från vår gård samt mina julstämplar till inträdestämpeln. Lyckades snacka till mig reducerat inträdespris av tjejerna i kassan av denna anledning och var sedermera mycket nöjd över mina prutningsskills. 

Dock var musikstilen inte helt den typ jag vanligen lyssnar på och insåg att jag nog borde ha "pluggat" lite och lyssnat på artisterna innan för att komma mer i rätt stämning. Kan i och för sig också ha berott på att vi kom till festen rakt från nattnig av bebis så man hade ju inte direkt värmt upp sig så mycket. "En liten båt" var ju inte riktigt på repertoaren om vi säger som så.

Men mest av allt gillade jag maten man kunde köpa och de olika Overhead-installationerna, som denna som roterade uppförstorade bilder på kvalster mellan sig. Så fiffigt, för att inte tala om nostalgiskt med med användningen av oh:n. Var mitt favoritverktyg då jag skulle hålla presentationer i skolan, satte alltid mycket tid på att göra så fina oh-bilder som möjligt. 

Och maten ja, helt fantastiskt god! Var en gnocchihistoria med bland annat citron, brynt smör, pecorino och annat gott. Mmm.

Följande dag var en fräsch som en nyponros. Låtsades i alla fall om det. Men vi kom hem i en rätt så skälig tid natten innan och blev positivt överraskad över hur snabbt vi fick tag på taxi påsklördagen till trots. Kan ju dock ha berott på att vi inte hängde kvar till stängningsdags. 

Den skäggiga typen till höger skulle firas eftersom han hade födelsedag!

Det gjorde vi genom att åka till Köttkontrollen, som äntligen har öppnat igen efter att ha varit stängt ett tag på grund av ägarbyte. Hade tyvärr missat att de inte längre serverar brunch på helgerna (förutom till sommaren igen), men blev naturligtvis trots det serverade mycket god mat så ser fram emot nästa besök vi kan göra där. 

Sedan bar det hem igen för att bjuda in till kaffekalas bestående av minipavlovas, fruktspett och rester från lördagens brunch. 

Och idag, annandag påsk, har vi mest tagit det piano. K steg upp med Vidde så jag fick sovmorgon samt lite tid för att dricka morgonkaffe och lösa korsord i lugn och ro. I morse sprack även mina byxor så ser det som ett tecken på att det är dags att tacka för denna påskhelg. Hejdå bästa högtid, ses igen om ungefär ett år!  

 

 

 

 

 

 

Miilo kallas jag av de flesta, men går under Emilia Nyberg för de som vill vara mer officiella. Här skriver jag om livet som kreativ mångsysslare, småbarnsmorsa samt livet på landsbygden. Bland annat. Gillar katter, kaffe, Kisse och Karis. Kokosbollar är också gott. 

 

Du hittar mig även på följande plattformer:
Instagram: @miltonmiilo, @sutarkulla
& @fotografemilianyberg
Facebook: Fotograf Emilia Nyberg
Hemsida: emilianyberg.com

Kontakt: 
elt.nyberg[at]gmail.com eller
fotografemilianyberg[at]gmail.combloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar

Senaste kommentarer

☰ meny