☰ meny

vårregn och vänner

10.04.2019 kl. 20:59

Säga vad man vill om det här vårvädret som växlar mellan nästa fyra årstider inom ett dygn, jag tycker det är något väldigt uppfriskande med vårregn. Luften blir liksom lättare att andas och det känns som att scillorna i rabatten får en extra skjuts. Och inte bara dammet från vägarna sköljs bort, utan även vinterdammet som klistrat fast sig längs huden de senaste månaderna. Det där vinterdammet som får det att klia längs med kroppen ju närmare våren vi kommer, men så småningom ersätts det av ett pirr. Pirr sprunget ur ljusa kvällar, gröna gräsmattor och varma solstrålar på kinderna. Så för min del får det gärna regna lite.

Men ännu sitter vi fast i något mellanskede mellan vinter och "riktig" vår. Det som jag väntar efter allra mest är att det skall bli så varmt att K kan börja ta motorcykeln till jobbet ibland och på så vis ge mig möjlighet att röra mig med bil om dagarna. Det börjar nämligen verkligen kännas i varje cell i kroppen att man nu varit strandad på hemmaplan en hel vinter. Tack och lov har i alla fall kompisar kommit förbi då och då, för att pigga upp vardagslunket en aning. 

Igår fick vi besök av Jenny och hennes lilla A, som bara är ungefär fyra månader yngre än Vidar. Vem hade trott att vi idag skulle sitta med mer eller mindre jämngamla kids och snacka småbarnsliv för tio år sedan då vi gick i gymnasiet och delade kalender, snurrade kassaband på samma jobb och levde för helgernas festligheter? Okej, ändå inte helt osannolikt, men väldigt trevligt att råka "timea" sina livsskeden med någon man varit vän med i över tjugo år. 

Ser så mycket fram emot allt roligt dessa två kommer att få göra ihop under de kommande åren och hoppas innerligt de blir goda vänner. Försökte oss på att knäppa några kompisbilder också, men pjuh, det var mest bara svettigt. Inte det lättaste att få två små bebisar att kika åt samma håll och hållas still samtidigt kan jag meddela. 

Ett annat säkert tecken på att ljusare tider närmar sig är när solkatterna hittar tillbaka till vardagsrumsväggen om kvällarna. Lite till, kämpa på våren!

 

 

 

 

 

 

Miilo kallas jag av de flesta, men går under Emilia Nyberg för de som vill vara mer officiella. Här skriver jag om livet som kreativ mångsysslare, småbarnsmorsa samt livet på landsbygden. Bland annat. Gillar katter, kaffe, Kisse och Karis. Kokosbollar är också gott. 

 

Du hittar mig även på följande plattformer:
Instagram: @miltonmiilo, @sutarkulla
& @fotografemilianyberg
Facebook: Fotograf Emilia Nyberg
Hemsida: emilianyberg.com

Kontakt: 
elt.nyberg[at]gmail.com eller
fotografemilianyberg[at]gmail.combloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar

Senaste kommentarer

☰ meny