☰ meny

en eftermiddag i helsingfors med vernissage, solkatter och chokladkaka bättre än sex

07.04.2019 kl. 08:15
 

I fredags hoppade jag på tåget in mot ett soligt Helsingfors lagom då klockan slog eftermiddag. 

Kände mig extremt PIFF med nytvättat hår, jeansjacka och framför allt bygelbh (!!) - är inte mycket som krävs av denna småbarnsmorsa för att livet skall få en liten extra guldkant. I övrigt är 1/3 av denna look införskaffad på Lidl. Kommer antagligen aldrig bli en modebloggare, haha. 

Mötte upp med Emma, och det var naturligtvis värt en liten bild. Är väldigt nöjd över att vi slumpmässigt råkade ställa oss så att trappuppgången ramar in oss. 


Intag av mat var givetvis givet, så vi traskade iväg till Green Hippo Café, då vi var sugna på att prova ett ställe vi inte besökt tidigare. Beställde in en varsin avokadopasta som inte gjorde oss besvikna. Gott!

Klart man förevigar snitsiga citat när man får chansen. 

Är ju inte heller de som tackar nej till efterrätt så därefter beställde vi varsin chokladkaka som i menyn beskrevs som "bättre än sex".

Mätta och belåtna traskade vi sedan vidare och passerade bland annat en gata fylld av solkatter. 

Vårt mål var Kosminen, där det var vernissage för utställningen Hatching som Fia medverkar i.

Det ver verkligen knökfullt med folk, så vi trängde in oss i ett hörn och jobbade oss sakta, sakta runt lokalen för att kika på de olika verken. Här syns en skymt av en av Fias undervattensbilder. 


Kyrö distillery bjöd på drinkar, jag drack en halv och kände mig därefter en gnutta salongs. Så in the game är tydligen en nuförtiden. 

 

Så blev det kväll och det var dags att ta adjö av Helsingfors och stenstatyerna pyntade med blomkransar vid stationen. Tills vi ses nästa gång, kära hufvudstad!

 

Kommentarer (1)
Tack för att du kom :)
Helen / Kosminen08.04.19 kl. 16:23

 

 

 

 

 

 

Miilo kallas jag av de flesta, men går under Emilia Nyberg för de som vill vara mer officiella. Här skriver jag om livet som kreativ mångsysslare, småbarnsmorsa samt livet på landsbygden. Bland annat. Gillar katter, kaffe, Kisse och Karis. Kokosbollar är också gott. 

 

Du hittar mig även på följande plattformer:
Instagram: @miltonmiilo, @sutarkulla
& @fotografemilianyberg
Facebook: Fotograf Emilia Nyberg
Hemsida: emilianyberg.com

Kontakt: 
elt.nyberg[at]gmail.com eller
fotografemilianyberg[at]gmail.combloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar

Senaste kommentarer

☰ meny