☰ meny

inspiration till sommarens veranda

05.04.2019 kl. 10:10

Bildkällor: 1 / 2 / 3 / 4

Mina starka inredningscravings studsar lite hit och dit i vårt hem just nu. För tillfället har jag fastnat vid vår glasveranda. Första sommaren vi bodde här flyttade vi in i slutet av juli, så då blev det mest en provisorisk lösning med hopplock av möbler. Den andra sommaren hade vi ju sommarcafé som huserade där och ifjol försökte jag mig på att få den lite mysig med rottingstol och soffsäng, men kände att jag inte riktigt prickade rätt då vi sist och slutligen inte hängde så mycket där. 

Så nu har jag försökt analysera - hur vill jag att en mysig veranda skall vara? Först och främst har jag insett att det får bli att ta till penseln och måla om. Just nu går verandan i gul-bruna nyanser, medan jag själv dras mer åt det grön-blå-gråa hållet. Fönsterkarmarna, som nu är i original träfärg vill jag också måla vita. Om jag riktigt, riktigt blir på hugget kanske även golvet får sig en omgång kakelfärg. Blev lite småsugen på schackrutigt efter att jag såg bild nummer fyra. 

 

Bildkällor: 5 / 6 / 7 / okänd

Inredningsmässigt måste jag börja med att slänga ut den nuvarande mattan. Den har varit praktiskt, men inte det minsta lika mysig som ett gäng trasmattor skulle vara. Så ut med köpemattan och in med de gamla trasmattorna vi har på vinden! Soffsängen som fick ta plats förra sommaren var visserligen mysig, men då den inte användes så mycket tror jag bestämt den får bytas ut mot ett gammalt bord och ett par omaka par stolar. Något annat jag saknat är avställningsytor för blomster och pynt så skall ta mig upp på vinden och spana om vi har någon hylla i stil med den på bilden uppe till höger att hänga upp på väggen. Avslutningsvis vill jag ha fönsterbräden med en massa växter på. Kanske är detta året jag bejakar pelargoner i mitt liv? Vem vet. 

Kommentarer (0)
Skriv siffran 8 med bokstäver:

 

 

 

 

 

 

Miilo kallas jag av de flesta, men går under Emilia Nyberg för de som vill vara mer officiella. Här skriver jag om livet som kreativ mångsysslare, småbarnsmorsa samt livet på landsbygden. Bland annat. Gillar katter, kaffe, Kisse och Karis. Kokosbollar är också gott. 

 

Du hittar mig även på följande plattformer:
Instagram: @miltonmiilo, @sutarkulla
& @fotografemilianyberg
Facebook: Fotograf Emilia Nyberg
Hemsida: emilianyberg.com

Kontakt: 
elt.nyberg[at]gmail.com eller
fotografemilianyberg[at]gmail.combloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar

Senaste kommentarer

☰ meny