☰ meny

hej, april!

01.04.2019 kl. 22:37

Äntligen april! Har firat in den nya månaden med att ha blivit lurad exakt noll gånger samt har ätit plättar till lunch. Rafflande! Hade nämligen "inget" i kylskåpet men så slog det mig att det är ungefär vad som krävs för att vispa ihop en plättsmet, så plättar fick det bli. Kändes nästan lite förbjudet att hiva i sig som en egen maträtt, men så här som ammande kvinna har jag lagt ribban väldigt lågt vad gäller saker jag får unna mig. Är ju i princip sugen på något konstant, vilket tyvärr inte helt speglar min inspiration till att stå i köket just nu. Så uppenbarar sig ett plötsligt plättstekssug är det bara att tacka och ta emot!

Den sista dagen i mars tillbringades med att gå på vårmarknad i Fiskars och dagen till ära hade jag skruvat på ett annat objektiv på kameran då jag tänkt passa på att fixa lite bildbanksbilder. Fotar ju nästan konstant med 50 mm men den här gången använde jag mig av 85 mm då jag fått tillbaka linsen efter att den varit utlånad ett tag. Kul med omväxling, men resultatet blev inte så digert då jag tror att mars försökte få ut det sista ur sin vårvintermånad och bjussade på rejält med snö, vilket jag inte alls var ute efter denna gång.

Efter marknadsbesöket blev vi bjudna på spontanlunch hos ett par goda vänner. Timingen var verkligen perfekt då vi redan var ihoppackade i bilen och inte hade några andra lunchplaner för dagen så det kändes nästan som telepati. När vi kom hem var samtliga familjemedlemmar så däckade att vi tog en gemensam tupplur, vilket i kombination med att klockorna ändrades till sommartid rubbade lillkillens dygnsrytm totalt och jag fick snällt sitta och försöka natta honom i två timmar senare på kvällen. Får även snällt notera att det nog är dags att gräva fram en tillfällig rullgardin att hänga upp i salen, där vi sover, då kvällarna vips blivit så ljusa. Tänk att man hinner glömma det över en vinter - att de ljusa sommarkvällarna i något skede kommer åter igen. Nu är vi inte långt därifrån. 

Kommentarer (1)
Vidar gratuleras på sin namnsdag idag tisdag!
Siv02.04.19 kl. 09:19
vidar tackar så mycket! :)
02.04.19 11:03

 

 

 

 

 

 

Miilo kallas jag av de flesta, men går under Emilia Nyberg för de som vill vara mer officiella. Här skriver jag om livet som kreativ mångsysslare, småbarnsmorsa samt livet på landsbygden. Bland annat. Gillar katter, kaffe, Kisse och Karis. Kokosbollar är också gott. 

 

Du hittar mig även på följande plattformer:
Instagram: @miltonmiilo, @sutarkulla
& @fotografemilianyberg
Facebook: Fotograf Emilia Nyberg
Hemsida: emilianyberg.com

Kontakt: 
elt.nyberg[at]gmail.com eller
fotografemilianyberg[at]gmail.combloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar

Senaste kommentarer

☰ meny