☰ meny

vår i luften, var är er?

25.03.2019 kl. 21:22

Här växlar väderleken mellan tunga snöflingor som dalar ner från skyn till strålande solsken i ett kick. Men lever ändå i hoppet om att våren inte kan vara allt för långt härifrån nu, då isen börjat smälta på byvägen. Tänk vilken tur att en har sin egen blogg så en kan svamla på om något så intetsägandet som vädret utan att någon kan stoppa en. Man tackar. Även tacksamt att vi bor uppe på en liten kulle, för när snön väl börjar smälta går det snabbt. Okej, slut på den väderranten (återkommer eventuellt här nedan, haha). 

En annan grej som är ytterst trevlig är ljusets återkomst. Det enda negativa med den saken är att all skit man samlat på sig under vintern träder fram till så den milda grad att dammråttorna längst in under byrårerna nästan lärt sig att apportera. Vad som göms i skymning och snö...

Kombinationen av vårljus och att jag går hemma konstat får mig även akut  att vilja göra om cirka hela hemmet. Om vi bortser från de riktigt stora grejerna som sovrummet vi håller på med och nytt kök och badrum som jag konstant går och drömmer om ligger följande projekt på min lista jag hoppas kunna göra något åt i sinom tid:
1. nytt golv i vardagsrummet. Skulle nästan kunna sälja en liten bit av min själ för att slippa den där senapsgula platsmattan som finns där just nu. 
2. måla om salen. Då det är husets mörkaste rum och med tapeter som börjat gulna, känns stämningen i rummet lite trist. Bara vi flyttar ut vårt sovrum därifrån hoppas jag få upp lite kalklitir på väggarna!
3. skruva ihop & måla några bokhyllor. Ett projekt som inte alls borde te sig omöjligt då jag både har hyllorna och färg här hemma. Måste bara få tummen ur. 

Idag passade vi på att gå ut på promenad när K kom hem från jobbet och solen fortfarande sken. Äntligen är kvällarna så långa att det finns tid för det! Annars kan det kännas som att kvällarna lätt går upp i rök då ved skall bäras in, det skall eldas, middag skall lagas och så skall V nattas. Att gå ut ensam om kvällarna under vinterhalvåret har inte känts så lockande då det dels är kolmörkt och så har vi en del vargar som stryker omkring. Var ju lagom mysigt för något år sedan då ett par fick ungar och plötsligt bodde det en flock på åtta (!) vargar inte alls särskilt långt ifrån oss. Ja, jag har själv valt var jag bor, men kan inte direkt påstå att jag sörjde när flocken skingrades. 

The look of a not så glammig småbarnsmorsa. Kan man ha håret mer på sniskan kan man ju fråga sig?

Mmm. Snödroppar, ett annat säkert vårtecken. Minns hur jag alltid spanade efter dessa i rabatten som mindre då vi kom på besök till farmor och farfar och blev så glad då de hade ploppat upp eftersom det innebar att nu, NU var våren nära. 

Avslutningsvis, en liten inblick i vår kvällsrutin. Försöker redan nu få in vanan att läsa så mycket böcker som möjligt då jag tycker det är en väldigt mysig aktivitet att göra. Planerar att släpa ner en gammal säng ifrån vinden och fixa en "daybed" som vi kan mysa ner oss i med en massa spännande sagor bara Vidar blir lite större. Hoppas innerligt att han blir en person som gillar böcker, men vi får se. Skall överlag bli roligt att se vilka personlighetsdrag och andra egenheter han kommer utveckla under åren. Tycker t.ex. det är hemskt gulligt att han just nu alltid lägger fötterna i kors då han ligger så här på rygg, är det måntro något han kommer fortsätta med? Vi får se. 

Det var det vårsvamlet från denna dag det. Som kronan på verket; min antagligen mest fotograferade vy här från hemmet. Undrar hur många bilder på denna utsikt jag kommer hinna ta under min livstid. Antagligen en och annan. 

Kommentarer (0)
Skriv siffran 1 med bokstäver:

 

 

 

 

 

 

Miilo kallas jag av de flesta, men går under Emilia Nyberg för de som vill vara mer officiella. Här skriver jag om livet som kreativ mångsysslare, småbarnsmorsa samt livet på landsbygden. Bland annat. Gillar katter, kaffe, Kisse och Karis. Kokosbollar är också gott. 

 

Du hittar mig även på följande plattformer:
Instagram: @miltonmiilo, @sutarkulla
& @fotografemilianyberg
Facebook: Fotograf Emilia Nyberg
Hemsida: emilianyberg.com

Kontakt: 
elt.nyberg[at]gmail.com eller
fotografemilianyberg[at]gmail.combloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar

Senaste kommentarer

☰ meny