☰ meny

om en helg i mars

24.03.2019 kl. 13:45

Hej, från en ganska lugn och stillsam helg i mars! Vi har inte haft mycket mer på agendan än ett besök hos Vidars gudföräldrar och senare idag väntar lunch hos V:s farmor. Skönt med ett sånt veckoslut mellan varven. Istället kan vi hoppa tillbaka till förra helgen, då fick kameran hänga med på våra upptåg. Vi började förstås helgen med frukost. Efter lite lirk lyckades jag få sällskap vid frukostbordet. vilket inte alltid är en självklarhet i detta hem. 

Tulpanbuketten var fortfarande pigg och glad, nu har jag bara körsbärskvistarna kvar, som ser lite småsorgliga ut då knopparna inte ännu slagit ut. 

Lana inspekterade vår ytterst slarvigt bäddade säng. Funderade antagligen på hur hon lättast skulle ta sig in under sängöverkastet. 

Vips hade det gått någon timme och vi hade teleporterat oss till Bakfickan i Tenala för att äta hamburgare!

Mycket nöjda restaurangbesökare! Någon av dessa, nämner inga namn, avslutade besöket classy med att spy på golvet. Så som det kan gå om man hivar i sig en massa mat på nolltid och sedan studsar omkring i lokalen i illfart, ni vet.

Sedan var det dags för kalas hos morfar som fyllde hela nittiofyra år. I år skippades finporslinet för slippa disken, men i övrigt är det så mycket som osar nostalgi i denna bild. Den lilla sockerskålen! Pralinasken! Sillsmörgåsar! En näpen bukett på bordet! Jaffakex på ett tjusigt fat! Precis som jag minns alla kalas hemma hos mormor och morfar i Smedstået. Bara den ljusblå karamellskålen som saknas. 

Vi kom hem lagom till den "blåa timmen". Där på andra sidan skymtar Las Vegas som ni kan se, eller ABC och Shell. Helt hur man vill. 

Sedan slutade kvällen med mys framför brasan, kanske ett glas vin och en märklig vampyrfilm som var gjord som en dokumentär.

Så blev det söndag morgon och jag konstaterade att "allt" var slut i kylskåpet och att K nog måste göra pancakes till frukost. Tur för mig så protesterade han inte.  

Sedan hoppade vi i bilen för att åka iväg på en liten utfärd till Fiskars, där Iittala reade ut sina produkter pga kommande renovering. 

Jag hade förhoppningar på att få bejaka mitt finländska medborgarskap och äntligen få hiva iväg alla mina gamla vinglas och istället uppdatera mig de traditionella Essence-glasen, men tyvärr var de slut eller undanplockade. Så fick nöja mig med nya dricksglas, som förvisso också behövde en uppdatering. 

Då vi var nöjda med våra uppköp kurvade vi via Serendipity på vägen hem. Vidde firade söndag i pyjamas all day long! Han hade somnat till sin dagssömn i pyjamasen, och sen orkade vi liksom aldrig byta om. 

Jaja, dom här kladdiga små händerna hörni. Oemotståndliga!

För att inte tala om denna blick då. 

Sedan blev det lunchdags. Ett ytterst hälsosamt leverne denna helg, som ni kan se. Eeh. 

Noterade att vårt diplom fortfarande hängde uppe på väggen och likaså en bild på mig i bildkollaget. Fint att man får vara med "in spirit" när man inte längre kan vara på plats lika frekvent som för tio år sedan. Det vill säga flera timmar per dag, de flesta dagar i veckan. En gång trodde en i personalen att jag jobbade där och borde ha fått personalrabatt, hehe. Man tillhörde väl nästan inredningen kan man väl säga. 

Väl hemma packade jag upp mina inköp. En ny sax (eftersom de alltid är "försvunna"), några extra dricksglas i en serie vi har från förrut samt ett serveringsfat. 

Sedan fick jag ett plötsligt infall att baka en kaka, hade av någon märklig anledning varit sjukt sugen på citronkaka hela dagen. Eftersom jag hade hittat en förpackning vallmofrön då jag rensade skafferiet fick det bli Elsas vallmo- och citronkaka

Ytterst trevligt att det nya kakfatet fick komma i användning på en gång, samt att kunna fira söndag med en nygräddad kaka! 

Innan vi kunde konstatera att vi gjort vårt för denna helg, kilade vi ner till Ekenäs för att hjälpa mamma att hänga upp sin utställning. 

Vidar höll ställningarna ifrån en pafflåda. Det är så skönt att han äntligen blivit så pass stor att man kan ställa ner honom så här, och han hålls nöjd en liten stund. När utställningen var kirrade åkte vi hem till mina föräldrar för att bada bastu och plundra tidigare nämnda citronkaka. Och det var det för den helgen! 

Kommentarer (0)
Skriv siffran 10 med bokstäver:

 

 

 

 

 

 

Miilo kallas jag av de flesta, men går under Emilia Nyberg för de som vill vara mer officiella. Här skriver jag om livet som kreativ mångsysslare, småbarnsmorsa samt livet på landsbygden. Bland annat. Gillar katter, kaffe, Kisse och Karis. Kokosbollar är också gott. 

 

Du hittar mig även på följande plattformer:
Instagram: @miltonmiilo, @sutarkulla
& @fotografemilianyberg
Facebook: Fotograf Emilia Nyberg
Hemsida: emilianyberg.com

Kontakt: 
elt.nyberg[at]gmail.com eller
fotografemilianyberg[at]gmail.combloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar

Senaste kommentarer

☰ meny