☰ meny

sex månader med vidar

20.03.2019 kl. 20:59

Månadens Vidars Värld-bild fick bli inspirerad av visan "Räven raskar över isen", men i och med att det också är vårdagjämning idag tänkte jag att det nog så småningom är dags för isarna att smälta och så drog ju Kompis Kanin ut på fisketur också. Om du vill se tidigare månadsbilder hittar du dem här: 1, 2, 3, 4 och 5

Men ja, sex månader var det ja. Inte illa jonglerat med detta föräldraskap då man än så länge klarat sig med hedern i behåll.  Lill-Vidds blir allt roligare att hänga med för varje dag som går då han för det mesta är på riktigt solskenshumör. Lite gnällig kan han vara ibland, då åtminstone en tand har börjat dyka upp men i övrigt växer han och mår fint. Är fem före att kunna sitta helt själv, med lite stöd går det fint - att hoppa har han dock blivit en riktig fena på efter att ha introducerats för hoppgungan hos mormor och morfar och nu börjar han studsa som en liten pingpongboll så fort en håller upp honom i famnen. Han drar också gärna upp sig stående så fort han bara får chansen och vänder sig snabbt som attan runt på mage och sprattlar som en liten galning om han läggs ner på golvet. Framåt tar han sig inte ännu, men det känns som om han är på väg att snart knäcka den koden, vi får se. 

Dygnsrytmen har hållit sig lik rätt länge nu. Vidar somnar vid sju på kvällen och vaknar vid sju-åtta på morgonen. Däremellan vaknar han två gånger under natten, oftast med ett gallskrik, för att äta. Har lite försökt rucka på detta genom att introducera gröt på kvällen innan han går och lägger sig, men än så länge är det relativt nytt så ser inga tydliga "resultat". Eventuellt har han börjat sova aningen längre och har åtminstone nu några nätter vaknat första gången kring två. På dagarna tar han vanligtvis en tupplur på förmiddagen någon gång vid nio-tio-tiden och sover från allt mellan 45 minuter till närmare tre timmar. På eftermiddagen brukar han ta en kort tupplur som så gott som aldrig överskrider 30 minuter. Med god tur (och om första sovpasset varit väldigt kort) lyckas vi ibland klämma in ytterligare en kort sovstund senare på eftermiddagen kring fyratiden.

Matglädje verkar vara en stark egenskap hos samtliga medlemmar i denna familj och Vidde är inget undantag. Till största delen ammas han nog fortfarande, men visst slinker det ner någon flaska ersättning här och där så att jag inte är helt låst vid hans mattider. Dessutom har vi börjat ge lite grönsaks- och fruktpuréer (vid lunch/mellanmål) och det sjunker med god aptit. 

Finns säkert en hel rad andra grejer jag också kunde berätta, men tror vi lägger punkt för denna månadsrapportering här. Över och ut, för denna gång. 

Tack lilla rävunge, att just du kom till oss!

Kommentarer (1)
Alskade Vidar, är så god och rar.
Tack för att just du är vårt barnbarn!
Sara20.03.19 kl. 22:58

 

 

 

 

 

 

Miilo kallas jag av de flesta, men går under Emilia Nyberg för de som vill vara mer officiella. Här skriver jag om livet som kreativ mångsysslare, småbarnsmorsa samt livet på landsbygden. Bland annat. Gillar katter, kaffe, Kisse och Karis. Kokosbollar är också gott. 

 

Du hittar mig även på följande plattformer:
Instagram: @miltonmiilo, @sutarkulla
& @fotografemilianyberg
Facebook: Fotograf Emilia Nyberg
Hemsida: emilianyberg.com

Kontakt: 
elt.nyberg[at]gmail.com eller
fotografemilianyberg[at]gmail.combloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar

Senaste kommentarer

☰ meny