☰ meny

tisdag till fredag

15.03.2019 kl. 19:52

Så gick det en vecka igen som aldrig kommer åter. Är lite fascinerad över hur snabbt tiden sist och slutligen går, trots att vi har ett ytterst långsamt vardagslunk på gång just nu. Jag kan ju själv  få lite myror i byxorna av att bara sitta hemma, men märker hur gott det gör Vidar då alla rutiner gör honom väldigt glad och harmonisk. Detta syntes nämligen väldigt tydligt idag då vi hade program under dagen som  helt rubbade hans dagssömn, så det blev lite kämpigt att hålla sig vaken nu på kvällen ända fram till läggdags. Nåväl, nog om det. Nu till vår rysligt spännande vecka (spoiler: den var inte så spännande, så den som väntar sig sådan läsning får nog ta och vända i hallen):

Började veckan med vagnpromenad i solsken med katt. Eller var det kanske katten som var ut och promenerade med oss? Eventuellt. Ibland känns Lana verkligen som en liten vallhund när hon följer med oss ut och gå, då hon är extremt noga med att vi inte skall gå för långt bort hemifrån och börjar jama uppmanande då hon anser att det är dags att vända hem. 

Onsdagens stora höjdpunkt (för somliga i familjen) var att ligga på mage och spana in ovan nämnda djur som intog lunch. Har ju själv sedan modersmjölken blivit lärd att uppskatta de små nöjena i livet (ni vet, skogspicnic framom en resa till legoland och en tur i rulltrapporna i "formis" i stället för säsongskort på borgbacken) och det är definitvit något jag vill föra vidare till Vidde Vidarson. Tänker att detta föräldraskap blir betydligt enklare, billigare och framför allt mysigare så. 

En annan höjdpunkt (för andra i familjen) var biobesök. V sover ju vanligtvis som en stock mellan kl. 19-01, så då passade det ypperligt att vi överlämnade barnet och huset på katternas ansvar och smet iväg för att kolla på Captain Marvel (bra film! älskade speciellt att en katt hade en semistor roll!). Okej, skoja (ifall någon orimligtvis inte anade det). Farmor var här och höll ställningarna. Mycket mycket mycket tacksamt med far- och morföräldrar som ställer upp och att be-busen inte klagar om det blir ff någon timme. När vi kom hem från bion bjöd moder jord på ett himla ovårigt snöoväder - så där kommer kopplingen till bilden till höger in. 

Torsdag. Även känd som treat yourself-dagen, eftersom jag har yoga då. Går på en timme som speciellt fokuserar på ryggen och det är nog så himla skönt att få sträcka på sig och ligga stilla och bara andas en liten stund utan någon som drar en i håret eller dreglar en på kinderna. Vore ju hemskt underligt om kurskamraterna fick för sig att ta till såna fasoner. Hehe. Efter yogan stod traditionell bastukväll hos mina föräldrar på schemat och till middag något så post-yoga-hälsosamt som fryspizza. Man är ju bara människa hörni.

Idag tog jag och Vidde mormor och farmor under armen och drog iväg in till Karis för att luncha och gå på konstutställning tillsammans. Mycket bra fredagsnöje, som jag hoppas kan återkomma nu som då då bägge är antingen lediga eller jobbar halvdag på fredagar. Perfekt för en (svär)dotter som suktar efter sällskap. Och lilla V skiner ju som Nådendals sol så fort han får syn på någon av dem, så ingen klagar om vi säger som så. 

Och det var den veckan det, på ett ungefär. Nu skall jag bänka mig i soffan tillsammans med ett gäng chokladbollar och håller tummarna att vi lyckas komma överens om en film att se på innan vi ätit upp dem alla. Denna helg skall ett stycke nittiofyra år gammal morfar firas och så skall jag eventuellt hjälpa mamma att ställa i ordning hennes utställning (vernissage på måndag, kom!). Drömmer lite om att ta oss till Köttkontrollen för en brunch också, men det återstår att se om vi lyckas med det lilla projektet. 

Trevlig helg!

 

 

 

 

 

 

Miilo kallas jag av de flesta, men går under Emilia Nyberg för de som vill vara mer officiella. Här skriver jag om livet som kreativ mångsysslare, småbarnsmorsa samt livet på landsbygden. Bland annat. Gillar katter, kaffe, Kisse och Karis. Kokosbollar är också gott. 

 

Du hittar mig även på följande plattformer:
Instagram: @miltonmiilo, @sutarkulla
& @fotografemilianyberg
Facebook: Fotograf Emilia Nyberg
Hemsida: emilianyberg.com

Kontakt: 
elt.nyberg[at]gmail.com eller
fotografemilianyberg[at]gmail.combloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar

Senaste kommentarer

☰ meny