☰ meny

en helg med rebelltjejer och familjebrunch

12.03.2019 kl. 19:56

Det blev en helg med hundratio i glaset och väldigt mycket scouting på schemat då vi ordnade övernattning för åldersgruppen jag fungerar som ledare för. "Fuskade" lite och åkte hem till natten, främst eftersom Vidar fortfarande vaknar för att äta ett par gånger under nätterna och jag kände att en övernattning med honom och sjutton elvaåriga scouter skulle vara lite väl övermäktigt. Säger kanske något om ljudnivån när det pep i mina öron då jag kom hem som om jag hade hängt på krog hela kvällen. :--)

Eftersom evenemanget lämpligt nog sammanföll med internationella kvinnodagen, passade vi på att ordna hajken under temat "rebelltjejer" (med inspiration från  böckerna på bild). 

Lördagen bjöd på riktigt fint väder, vilket var tacksamt då vi skulle vara ute med scoutgänget. Också väldigt skönt att kunna ordna grejer vid den nyrenoverade scoutstugan och ha tillgång till vatten, el, kök och till och med ett torkkskåp. Nästan så man blir lite bortskämd.

När scoutövernattningen var slut var det dags att åka hem och invänta följande programpunkt för helgen. Sandra och Jasper kom nämligen förbi för att spela sällskapsspel och umgås. Det märktes även att jag varit aningen trött och hungrig då jag kurvade via butiken på vägen hem, för det som bara skulle vara "lite tilltugg" resulterade i ett proppfullt köksbord av godsaker. Var fullt upptagen med att ha det trevligt, skratta tills tårarna trillade och äta gott så inga bilder blev tagna. Denna lilla fönsterhälsning som någon lämnat i scoutstugan får illustrera den goda stämningen istället. 

På söndagen bjöd min bror in till familjebrunch! Har inte blivit av på länge, så det var ett ytterst välkommet inslag. 

Var riktigt livat i luckan med fem små barn och kan bara tänka mig hur det blir sen när de två minstingarna också tar sig fram snabbt som attan. Sen är det först rumba när vi möts upp! 

 

 

 

 

 

 

Miilo kallas jag av de flesta, men går under Emilia Nyberg för de som vill vara mer officiella. Här skriver jag om livet som kreativ mångsysslare, småbarnsmorsa samt livet på landsbygden. Bland annat. Gillar katter, kaffe, Kisse och Karis. Kokosbollar är också gott. 

 

Du hittar mig även på följande plattformer:
Instagram: @miltonmiilo, @sutarkulla
& @fotografemilianyberg
Facebook: Fotograf Emilia Nyberg
Hemsida: emilianyberg.com

Kontakt: 
elt.nyberg[at]gmail.com eller
fotografemilianyberg[at]gmail.combloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar

Senaste kommentarer

☰ meny