☰ meny

mars, april har knopp i håret

05.03.2019 kl. 22:29

Äntligen ny månad och officiellt vår enligt kalendern (även om väderleken säger något helt annat). Snöyra och solsken, tulpaner och skitiga fönster. Välkommen mars! Trots att det senaste halvåret gått ganska snabbt, har det ändå stundvis känts otroligt segt då jag mer eller mindre konstant har befunnit mig här hemma. Känner hur alla mina sinnen suktar efter mer stimuli, så det skall bli otroligt skönt att under vårens lopp kunna bli aningen mer flexibel i takt att vägarna torkar upp och det blir varmare väder där ute. Tänker mig vagnpromenader på andra ställen än vår byväg! Spontana besök till mataffären! Kanske bjuda in mig och Vidde på kaffe hos någon om vi skall vara riktigt yolo? Ja ni hör ju, är inte direkt stora visioner, men efter denna stillsamma vinter på hemmaplan är inget äventyr för litet för denna duo. 

En delorsak till att vårlängtet känns extra starkt just nu kan vara att hela familjen var förkyld i lite olika omgångar under förra veckan. Så programnivån var ännu lägre än normalt, inte ens särskilt många promenader kom vi iväg på. Tur så har vi ett stort hus med många rum att förflytta oss mellan för att få tiden att gå om dagarna. Idag hittade K oss liggandes på toalettgolvet när vi kom hem. Av någon anledning är det Viddes happy place, och inte mig emot att få ligga en stund på golvvärmen då alla andra golv i detta hus är ganska dragiga. 

Samtidigt har det varit skönt med så lite på schemat, då vi mer eller mindre bara kunna vara hela helgen. På lördag kväll bänkade vi oss vid köksbordet för att spela spel. Vi mindes  tillbaka till kortspel vi vi brukade spela i början av 2000-talet (stress, james bond, seven up, tecken, fusk) och drog några omgångar vändtia. Tänker att vi borde återinföra kortspelandet i våra liv - kanske bli som de vuxna när vi var barn och alltid samlas med vänner för att spela mariage? Sidospår: när vi var på abiresa till Rhodos hörde vi av oss hem för att fråga om reglerna bara för att kunna spela detta, haha. Varför fokusera på fest när man kan fokusera på pick, stick och trumf? 

Spanar alltid efter brädspel på loppis och till ett av mina bästa fynd hör Pekings mysterier, som både jag och K spelat som små. Inte särskilt klurigt att spela som vuxen, men däremot riktigt nostalgiskt! K var dessutom orimligt nöjd över utgången, för han vann mig i prick alla spel vi spelade. Har nog aldrig hänt förr skulle jag tro. 

Och hör och häpna - efter spelkvällen drog jag ut! Ut som i ut-ut! Bland folk! För att ta mig en öl! Lyssna på musik! Umgås! Ai että, det var ju inte direkt igår. Kändes så roligt att spontant kunna höra av sig till en vän samma kväll och få ihop en träff för att sedan gå på klubbkväll. Tyvärr hade ryktet om detta evenemang inte lyckats sprida sig så väl, så det var lite magert med folk, men jag fick lyssna på bra musik och ha trevligt umgänge så jag var nöjd ändå. Och kan meddela att lilla V sussade sött hemma i sin säng i sällskap av sin far under tiden jag var borta och själv vaknade jag upp pigg som en mört följande dag. Ifall någon skulle gå omkring och fundera på den saken. Ingen skadad sked liksom. 

Och nu: ny vecka och nya tag. Har förutom den dagliga bebissamvaron på agendan att hjälpa mamma med allt adminstrativt kring hennes utställning (skall berätta mer om den sen) samt skall planera programmet för en hajk vi ordnar med scoutkåren under helgen. Internationella kvinnodagen till ära blir det rebelltjejstema, tror det blir riktigt bra! 

Kommentarer (0)
Skriv siffran 3 med bokstäver:

 

 

 

 

 

 

Miilo kallas jag av de flesta, men går under Emilia Nyberg för de som vill vara mer officiella. Här skriver jag om livet som kreativ mångsysslare, småbarnsmorsa samt livet på landsbygden. Bland annat. Gillar katter, kaffe, Kisse och Karis. Kokosbollar är också gott. 

 

Du hittar mig även på följande plattformer:
Instagram: @miltonmiilo, @sutarkulla
& @fotografemilianyberg
Facebook: Fotograf Emilia Nyberg
Hemsida: emilianyberg.com

Kontakt: 
elt.nyberg[at]gmail.com eller
fotografemilianyberg[at]gmail.combloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar

Senaste kommentarer

☰ meny