☰ meny

en dag med ugnsfetapasta, kompishäng och mumindalen

28.02.2019 kl. 10:34

Är det något jag uppskattar, är det att få små vardagsbesök som piggar upp våra dagar en aning. Vi är ju lite strandsatta här ute på landet om dagarna då vi inte har någon bil till förfogande så det är alltid väldigt uppskattat när kompisar svänger förbi på visit. Extra lyxigt de gånger då de har med sig lunchingredienser (en av vägarna till mitt hjärta går definitivt via magen, haha) och stannar länge utan pressat tidsschema. 

Vi rörde ihop den omtalade ugnsfetapastan och till efterrätt brassade vi på med något så barndomsnostalgiskt som vaniljglass med O'boy. Den kombon slår aldrig fel. Jollrade och myste med Vidde, som stackarn har dragit på sig en tråkig förkylning så lite extra kramar och gos var verkligen på sin plats för honom. 

Någonstans mellan tappra försök att få lite mat i en totaltäppt bebé och svalnade koppar kaffe passade vi även på att titta på den nya produktionen av mumin. Samma sak som den japanska nittiotalsversionen är det ju inte, men tyckte den var riktigt mysig och fint gjort. Det jag dock saknade var musiken! Introt av Benny Törnroos kan jag nog leva  utan, men desto mer saknade jag istället Sumio Shiratoris magiska, kännspaka toner som är något alldeles extra. I den gamla versionen visste man genast om det t.ex. höll på att bli spännande bara av att lyssna på musiken. Men antar att det är något man vänjer sig vid. Riktigt fräscht tycker jag ju nog samtidigt det är att de tagit in nutida artister och gjort något helt annat av det.  Gillar att de även i denna nyproduktion har smugit in små undertoner som enbart är menade att förstås av vuxna ögon som tittar på serien. Ser fram emot att se vad de kommande avsnitten handlar om. 

Kommentarer (1)
Den där pastan måste definitivt testas! :D
emzi01.03.19 kl. 07:23
Ja, gör det! Den var riktigt god :)
04.03.19 10:46

 

 

 

 

 

 

Miilo kallas jag av de flesta, men går under Emilia Nyberg för de som vill vara mer officiella. Här skriver jag om livet som kreativ mångsysslare, småbarnsmorsa samt livet på landsbygden. Bland annat. Gillar katter, kaffe, Kisse och Karis. Kokosbollar är också gott. 

 

Du hittar mig även på följande plattformer:
Instagram: @miltonmiilo, @sutarkulla
& @fotografemilianyberg
Facebook: Fotograf Emilia Nyberg
Hemsida: emilianyberg.com

Kontakt: 
elt.nyberg[at]gmail.com eller
fotografemilianyberg[at]gmail.combloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar

Senaste kommentarer

☰ meny