☰ meny

Om hur man fixar vardagsrumban & ett föreläsningstips

27.02.2019 kl. 08:50

i samarbete med Marthaförbundet


Att få vardagsrumban att löpa smidigt kan ju minst sagt vara ett litet pussel. Hos oss är det oftast vad vi skall göra till middag som skapar huvudbry, men de senaste veckorna har vi äntligen kommit oss för att börja veckoplanera våra middagar samt gjort den huvudsakliga mathandeln via nätet. Bara några klick och så kan man hämta upp en färdigpackad låda, skönt för oss som inte bor på en armlängds avstånd från närmsta affär.

Dock är det lätt hänt att fastna i samma gamla hjulspår vad gäller maträtter (sa någon batatsoppa eller pasta carbonara?) och där kommer Marthaförbundet in i bilden! Via deras inspirationskanaler på nätet (som t.ex. instagram och receptbanken) har jag kommit över både ett och annat riktigt läckert recept, som för det mesta dessutom är riktigt lättlagat, vilket kan vara skönt för en trött småbarnsförälder.Marthaförbundet ordnar även kontinuerligt olika typer av kurser och evenemang, ofta med teman för att underlätta vardagen i olika skeden av livet.

Nästa veckas fredag 8.3, ordnas föreläsningen Fixa Matvardagen! på Toppen i Ekenäs mellan kl. 12-13. Föreläsningen tar upp tips på hur man kan få barnen att prova på nya smakupplevelser och ger idéer till hur man kan tillreda en mångsidig kost. Marthaförbundet bjuder på konkreta tips på hur man får matvardagen att fungera, ger inspiration till lättlagade maträtter och bjuder på en goodie bag till alla som deltar. Läs mer om kurstillfället här och anmäl dig här.

Är det något annat Marthaförbundet är grymt bra på, så är det utan vidare snygga tryckprodukter. Till en av deras nykomlingar hör barnkokboken Tack för maten!, som är en kokbok anpassad för hela familjen med 25 enkla vardagsrecept.

Denna bok fick fungera julklapp från mig till några av mina lite mindre kompisar och den blev mäkta populär bland mottagarna, så kan verkligen rekommendera att haffa denna bok till dig själv eller någon liten kock du känner. Boken finns både till salu på Toppen, där tidigare nämnda föreläsning hålls, men även t.ex. via Marthashoppen.

Boken innehåller inspiration till allt från vardagsmiddagen till fredagsmys och utflykter och utgår från Marthaförbundets matvision med fokus på inhemska och säsongsanpassade råvaror. Vi fick vårt eget exemplar av boken när Vidar föddes och jag ser så mycket fram emot tills han är så stor att vi kan kocka recept ur denna bok tillsammans!

 

 

 

 

 

 

Miilo kallas jag av de flesta, men går under Emilia Nyberg för de som vill vara mer officiella. Här skriver jag om livet som kreativ mångsysslare, småbarnsmorsa samt livet på landsbygden. Bland annat. Gillar katter, kaffe, Kisse och Karis. Kokosbollar är också gott. 

 

Du hittar mig även på följande plattformer:
Instagram: @miltonmiilo, @sutarkulla
& @fotografemilianyberg
Facebook: Fotograf Emilia Nyberg
Hemsida: emilianyberg.com

Kontakt: 
elt.nyberg[at]gmail.com eller
fotografemilianyberg[at]gmail.combloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar

Senaste kommentarer

☰ meny