☰ meny

genibarn, genikatt och en galet god glass

12.02.2019 kl. 14:10

Efter att ha tråcklat oss igenom Vidars alla pek- och bildböcker om och om igen*, ansåg jag att det var dags att introducera något nytt i litteraturväg. Och vad är då bättre än morsans absoluta favoriter: Hur gick det sen? och Vem skall trösta Knyttet? Hade inte särskilt höga förhoppningar på att han skulle orka igenom dessa relativt texttunga böcker, men uppdelat på två läsomgångar per bok gick det hur bra som helst. Inser att det antagligen är de färgglada bilderna som gör susen, men helst vill man ju titulera sin egen unge geni, hehe.

Nåväl, är i vilket fall som helst tacksam över att han just nu visar intresse för böcker och gärna ligger på min mage och bläddrar i Tove Janssons verk. Så otroligt mysig eftermiddagsaktivitet när inte babygym och mer stojiga aktivteter lockar. 

*obs, inser ju nog att vi kommer läsa dessa ännu oändligt med gånger. 

I fredags kände jag mig så pass piff att det var värt en hederlig gammal spegelselfie. Fredagar är för övrigt den enda dag på veckan denna kvinna ser relativt välvårdad ut, då vi alltid badar bastu på torsdagar och det är i princip enda gången i veckan jag orkar tvätta håret. Varsågoda för info.

Såg först efteråt att ögonen var blanka av trötthet, mascaran hade smulat på kinderna och skjortan var delvis oknäppt. Jaja, säger ju en del om var ens standard för fräsch och snygg ligger just nu. Man får gå där ribban är lägst i denna babytillvaro.

I lördags vankades fest då en vän hade fyllt trettio. Så roligt att komma ut och umgås med annat vuxet sällskap, äta goda mat och smutta på ett glas vin (men insåg till min fasa att jag tyckte soda pop:en var godare, vad händer?). 

När vi sent om sider kom hem igen, möttes vi av en katt som varken visste ut eller in då hon varit inne väldigt många timmar på grund av snöovädret utomhus som hon vägrade vistas i. Blev riktigt överraskad då hon följde efter mig in på toaletten, hoppade upp i handfatet och satte sig för att uträtta sina bestyr där. Tillät henne naturligtvis inte att göra det utan kastade ut kattdjuret snabbt som attan, men kunde ändå inte låta bli att bli lite imponerad av att hon av alla skrymslen, vrån och blomkrukor i huset valde att styra stegen till badrummet. Ändå ganska genialiskt. Om det inte vore för att hon är utekatt hade jag kanske övervägt att skola henne till att börja använda toaletten, jag menar - hon sökte ju sig trots allt till rätt rum. Varsågoda även för denna info. 

Denna bild fick hänga med enbart på grund av hur mysiga dessa två är. Tur ett en får bo med dem. 

Igår var vi på fyra månaders läkarkontroll och fick goda betyg. Allt såg bra ut och "härlig kille" antecknades i rådgivningskortet.  Inser att det säkert är något de skriver i de flestas rådgivningskort bara för att pigga upp trötta småbarnsföräldrar, men visst värmer det lillhjärtat att få den bekräftelsen. 

På tal  om genibarn lärde sig V igår att svänga sig från rygg till mage helt på egen hand. Jepp, har naturligtvis blivit föräldern som är sjukt imponerad av varje litet framsteg ens avkomma gör. Vad annars.

Avslutningsvis kan jag inte låta bli att tipsa om denna vansinnigt goda glass jag köpte hem igår. 3 Kaveria:s veganska glass med smak av pepparmint och choklad. Mmm. Svärmor har även försett mig med den senaste muminmuggen, som ni kan se. Är i vanliga fall en person som inte alls föredrar rosa, men just denna version kändes väldigt sympatisk. På tal om muminmuggar slog det mig att de två ovanstående böckerna verkligen kryllar av motiv som skulle vara så fina på muggar. Vill ni se mina favoriter som gott och väl kunde få vara nyheter de kommande åren?

 

 

 

 

 

 

Miilo kallas jag av de flesta, men går under Emilia Nyberg för de som vill vara mer officiella. Här skriver jag om livet som kreativ mångsysslare, småbarnsmorsa samt livet på landsbygden. Bland annat. Gillar katter, kaffe, Kisse och Karis. Kokosbollar är också gott. 

 

Du hittar mig även på följande plattformer:
Instagram: @miltonmiilo, @sutarkulla
& @fotografemilianyberg
Facebook: Fotograf Emilia Nyberg
Hemsida: emilianyberg.com

Kontakt: 
elt.nyberg[at]gmail.com eller
fotografemilianyberg[at]gmail.combloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar

Senaste kommentarer

☰ meny