☰ meny

de sista dagarna innan jul med glöggmys, julfred och julkonsert

27.12.2018 kl. 23:28

På lördagen innan julafton dukade jag upp för glöggmys som vi skulle ha tillsammans med kompisar från vårt så kallade "gymnasiegäng". 

Denna gång hade vi en extra festlig anledning att sluta samman och passade på att fira att det snart kommer tillökning till vårt lilla gäng! 

Överraskningar tjoffades in under granen. 

Vidars bästis dök upp och han blev glad som ett Hangökex. 

Och sedermera även resten av gänget, såklart. 

Bubbel korkades och hälldes upp. 

Som den eviga lektant jag är, hade jag givetvis sammanställt ett quizhäfte med graviditetsrelaterade frågor och som pricken över i:et hade jag förberett ett musikquiz med babytema. Kommer jag någonsin ordna en fest utan frågesport? Kanske inte. 

Efter att ha umgåtts och quizzat klart över en massa goda tilltugg som alla hade haft med sig blev det presentutdelning. 

Fint att ha (största delen av) gänget samlat under samma tak för en stund och ännu finare att Vidar snart får en liten lekkamrat. Skall hitta på så mycket kul med och för dem!

Till kvällen paltade vi på oss en massa varma kläder, packade med oss en lykta och begav oss ner till Raseborgs ruiner där julfreden skulle utlysas. 

Det var en hel del folk inne i borgen och riktigt mysig stämning. Dock lämnade musikframförandena en del att önska då jag hade hoppats på att de skulle ha tagit i lite mer. Minns fortfarande året då några ur en manskör (kan det ha varit Brahe Djäknar?) sjöng  så det ljöd starkt över hela borggården - det, var mäktigt. 

Detta är en fin liten jultradition som jag är glad över att vi fick till i år. Dock smet vi iväg lite innan tillställningen tog slut. Dels för att undvika folk- och bilkaoset då vi skulle iväg men också för att det blev aningen för kyligt för lille Vidar som ändå rätt länge höll sig nöjd medan han fascinerad spanade omkring och säkert undrade var tusan vi höll hus. 

Dan före dopparedan bjöd på ljuvligt julväder med solsken och lätt snöfall. 

På kvällen åkte vi iväg till kyrkan för att tända ljus och på julkonsert. 

Jennifer uppträdde så det var självklart att vi skulle gå och lyssna. Mängden folk som besöker denna konsert har verkligen vuxit explosionsartat de senaste åren och i år var det så mycket folk i kyrkan att folk till och med stod längs med väggarna samt satt i gången samt trappan upp till läktaren. Fullt överallt med andra ord!

Vids hängde med och fick hoppa mellan famnarna under konsertens gång. Han höll sig riktigt nöjd och snäll fram mot slutet då de rungande applåderna antagligen blev för mycket för honom. Japp, det var antagligen Vidar som skrek högst och mest vid något tillfälle. Tack och förlåt, har blivit den där föräldern som tydligen släpar med mitt barn överallt. :--)

Sedan kom vi hem, stökade med det sista julfixet och sedan var det plötsligt en ny dag och julafton. Men det berättar jag mer om i ett annat inlägg. 

Kommentarer (1)
Skriv siffran 8 med bokstäver:
Tack för din trevliga blogg med så fina bilder!Jag vill önska dig och din familj också kissorna ett Gott Nytt År!
Siv30.12.18 kl. 20:37
Tack Siv, trevligt att du uppskattar läsningen. Ett riktigt gott nytt år till dig också!
01.01.19 14:10

 

 

 

 

 

 

Miilo kallas jag av de flesta, men går under Emilia Nyberg för de som vill vara mer officiella. Här skriver jag om livet som kreativ mångsysslare, småbarnsmorsa samt livet på landsbygden. Bland annat. Gillar katter, kaffe, Kisse och Karis. Kokosbollar är också gott. 

 

Du hittar mig även på följande plattformer:
Instagram: @miltonmiilo, @sutarkulla
& @fotografemilianyberg
Facebook: Fotograf Emilia Nyberg
Hemsida: emilianyberg.com

Kontakt: 
elt.nyberg[at]gmail.com eller
fotografemilianyberg[at]gmail.combloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar

Senaste kommentarer

☰ meny