☰ meny

på luciadagen

13.12.2018 kl. 20:13

Idag började jag och Vidar dagen med att gå på Luciafrukost på min arbetsplats. Känns fint att vara välkommen, fastän jag inte bidrar med något i jobbväg där just nu. Musikalgänget framförde ett riktigt stämningsfullt luciauppträdande och det bjöds på pepparkakor och lussebullar. 

Eftersom jag var inne i centrum passade jag på att göra lite ärenden och stack mig in på ett loppis bland annat. Där fick jag ögonen på denna ljuskrona och slogs med en gång av tanken att det vore roligt att skapa en egen liten luciatradtion och ta en bild tillsammans med Vidar. Ungefär så här långt löpte teori och praktik rätt fint hand i hand, men resten av projektet fortsatte kanske inte helt smidigt. 

Började fotosessionen smidigt genom att få sovdelen i vagnen att kippa kameran och ljuskronan i backen. Kameran klarade sig som tur (ej skön känsla i kroppen när grejer värda fyrsiffriga belopp drattar i marken) medan kronan fick sig en rejäl törn innan vi ens hade hunnit börja ta bilder. Insåg även snabbt att det inte var helt lätt att ta sig fram genom skogen iklädd brudklänning, kånkande på rekvisita, kamerautrustning och så en barnvagn som pricken över i:et. Men allt för konsten, säger de ju.

Väl på plats i skogen med all utrustning riggad blev Vidar såklart med ens på riktigt uselt humör och varken tröst eller mat hjälpte (kunde konstatera att det nog var en aning svalt att sitta på knä och amma mer eller mindre halvt avklädd ute i skogen i mitten av december). Så det var bara snällt att packa ihop hela paletten och vända hem igen, med enbart ett par rutor sparade i kameran. Vidar blev såklart på solskenshumör bara några meter in på hemfärden igen. 

Men en lyckad bild hann vi få till! Förvisso med kronan på sned, ett ljus som slocknat och ett skärp som hänger löst men tänker att det på sitt egna lilla vis porträtterar småbarnslivet rätt så väl. 

Em glad lucia och väntan på julen från mig och Vidar!

 

Kommentarer (1)
Skriv siffran 8 med bokstäver:
Otroligt fina bilder! Och roligt att läsa om jobbet bakom.
Fager Dam13.12.18 kl. 21:15
tusen tack, roligt att du gillade bilderna och storyn bakom :)
20.12.18 15:55

 

 

 

 

 

 

Miilo kallas jag av de flesta, men går under Emilia Nyberg för de som vill vara mer officiella. Här skriver jag om livet som kreativ mångsysslare, småbarnsmorsa samt livet på landsbygden. Bland annat. Gillar katter, kaffe, Kisse och Karis. Kokosbollar är också gott. 

 

Du hittar mig även på följande plattformer:
Instagram: @miltonmiilo, @sutarkulla
& @fotografemilianyberg
Facebook: Fotograf Emilia Nyberg
Hemsida: emilianyberg.com

Kontakt: 
elt.nyberg[at]gmail.com eller
fotografemilianyberg[at]gmail.combloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar

Senaste kommentarer

☰ meny