☰ meny

tacksamhet av tredje klass

11.12.2018 kl. 13:41

Igår blev jag ofantligt överraskad då jag under scoutkårens julfest blev tilldelad tacksamhetstecknet av tredje klass (för värdefull insats för scoutrörelsen). Mina fina ledarvänner hade ansökt om detta tecken med denna motivering:

"Miilo har under de senaste åren varit en av kårens aktiva ledare. Till hennes styrkor hör att hon är kreativ och hittar på nya program och roliga teman. Ingen idé är omöjlig att genomföra och ofta har patrullrådden på våra läger varit roliga just tack vare Miilos idéer. Miilo satsar alltid på att ordna finurliga program. 

Miilo är duktig på kommunikation, såväl text som bild. Sedan hon ansvarat för kårens webb och sociala medier, har vår kommunikation fått ett lyft och är idag aktuell och tilltalande, och uppdateras regelbundet. [...]

Trots att Miilo är duktig på många plan vet hon också vilka uppdrag som inte passar henne och säger det tydligt. Hon är bra på att delegera och uppskatta vad hennes tid räcker till. Miilo är initiativtagande och påhittig, men också på ett bra sätt kritisk och vågar ifrågasätta utan att det blir dålig stämning.

Under de senaste åren har Miilo upprepade gånger vågat utmana sig själv genom att pröva på nya uppdrag. Det har kanske inte alltid varit i hennes bekvämlighetszon, men som reslutat har hon vuxit som scoutledare. Miilo är en glad, social och varm person som vi alla uppskattar att ha med i vårt ledargäng."

Scoutingen har alltid känts som en självklar fritidsaktivitet för mig då den betonar gemenskap, utveckling och hållbarhetstänk. Visst kan den slukar rätt mycket tid då man tar på sig diverse uppdrag, men samtidigt har jag genom detta lärt känna en rad alldeles fantastiska, smarta och roliga personer. När vi slår ihop hela ledarpaletten är vi dessutom kunniga som tusan och behärskar allt från juridik och ekonomi till sjukvård, pedagogik och media. 

Jag är ödmjukt tacksam för denna utmärkelse jag fått och ser fram emot vad mitt tjugoförsta år som scout för med sig. Då axlar jag den - för mig, nya rollen som kårchef för Karis Flickorna. Men först på to do-listan står nog att inhandla en ny scoutskjorta, så jag har någonstans att hänga detta märke som fungerar som en fin påminnelse om att frivilligarbetet man gör uppskattas. 

Kommentarer (0)
Skriv siffran 3 med bokstäver:

 

 

 

 

 

 

Miilo kallas jag av de flesta, men går under Emilia Nyberg för de som vill vara mer officiella. Här skriver jag om livet som kreativ mångsysslare, småbarnsmorsa samt livet på landsbygden. Bland annat. Gillar katter, kaffe, Kisse och Karis. Kokosbollar är också gott. 

 

Du hittar mig även på följande plattformer:
Instagram: @miltonmiilo, @sutarkulla
& @fotografemilianyberg
Facebook: Fotograf Emilia Nyberg
Hemsida: emilianyberg.com

Kontakt: 
elt.nyberg[at]gmail.com eller
fotografemilianyberg[at]gmail.combloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar

Senaste kommentarer

☰ meny