☰ meny

om att öppna julgatan

29.11.2018 kl. 13:32

I lördags var det julgatsöppning i Ekenäs och vi lyckades anlända precis i tid för att se hästtåget rida ner längs med gågatan. 

Efter hästarna dök en sjungande tomteparad upp. 

Sedan spatserade vi gågatan fram och hälsade på alla vi kände, sådär som sig bör när man är ute på liten ort (och har sin pappa i sällskap som känner typ alla).

Viktigt att också stanna och spana in alla fina skyltfönster och noggrant berätta om varenda detalj för farmor. 

Hälsade på några alpackor (som tydligen fått tjusiga horn med lampor i på bilden) gjorde vi också. Undrar om det kan ha varit detta gäng som en gång i tiden bodde grannar med oss? Kanske, kanske inte. Har inte riktigt koll på hur gammalt det djuret blir.

Fint att ha såhär förtjusande sällskap. Höjdpunkten var att lyssna på tomtekören och sittdansa med till "Vi äro musikanter" tyckte Jolanda. 

Morfar var självutnämnd barnvagnschaufför, en av många mycket uppskattade morfaregenskaper. 

Väl nere på torget värmde vi oss med glögg.

För att sedan ta oss vidare. Här dagens eminenta gäng!

Vi vandrade ner mot gamla stan i i hopp om lite julstämning i Lena och Bosses julstuga men den öppnade först helgen därpå, så vi fick fortsätta vår färd. 

Viktigt att stanna upp och inspektera det mesta, t.ex. om det fanns några fiskar kvar i "Stilla Havet", som Leonel tyckte var ett rimligt namn på södra viken vid Fisketorget. Kanske en av de gulligaste grejerna med små barn - att även de minsta små företeelserna kan bli ett äventyr. 

Dagen avslutades med cafébesök och det kunde konstateras att med tre barn var det minst sagt livat kring bordet. Men vad gör väl det när de däremellan är så attans mysiga. 

Kommentarer (0)
Skriv siffran 4 med bokstäver:

 

 

 

 

 

 

Miilo kallas jag av de flesta, men går under Emilia Nyberg för de som vill vara mer officiella. Här skriver jag om livet som kreativ mångsysslare, småbarnsmorsa samt livet på landsbygden. Bland annat. Gillar katter, kaffe, Kisse och Karis. Kokosbollar är också gott. 

 

Du hittar mig även på följande plattformer:
Instagram: @miltonmiilo, @sutarkulla
& @fotografemilianyberg
Facebook: Fotograf Emilia Nyberg
Hemsida: emilianyberg.com

Kontakt: 
elt.nyberg[at]gmail.com eller
fotografemilianyberg[at]gmail.combloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar

Senaste kommentarer

☰ meny