☰ meny

om dejtkvällar, julhjälp och vinterlandskap

26.11.2018 kl. 17:26

Men, hallå vad trevlig den gångna veckan varit. Har bjudit på trevligt program och dagar med vackert väder. Följande aktiviteter har vi hängivit oss åt: 

Vi har gått på dejt! På tu man hand! Vi hade lite begränsad tid, men klämde ändå in ett snabbt, snabbt restaurangbesök för lite mat och ett glas vin. Kändes väldigt lyxigt för att vara en måndag. 

Det huvudsakliga programmet var ändå att gå på bio, på kanske mysigaste biografen som finns. Här levererar de gulliga ägarna popcorn rakt till bänkraden ifall det inte poppat klart innan filmen börjar, tar betalt över en enkel trädisk och tar sedan ett steg åt sidan för att nå dörren in till salen för att riva din biljett. 

Mycket häng i soffan med detta myspaket hinner man ju också med om dagarna. 

Packat julklappar har vi också gjort, och inte vilka klappar som helst, utan de som vi i min scoutkår samlat in till förmån för Julhjälpen i Raseborg. Julhjälpen gör ett fantastiskt arbete och möjliggör en aningen godare jul för mindre bemedlade familjer. Ännu under denna vecka kan man delta i insamlingen, så klicka in dig på deras facebooksida och hitta en familj som just du kan hjälpa!

Ända sedan vi flyttade in i huset har det mer eller mindre blivit till en tradition att en gång i veckan bada bastu och äta gott hos mina föräldrar som bor ett stenkast bort. Nu med en lite spädis känns det extra skönt med fyra mycket frivilliga armar som vill hålla honom medan man i lugn och ro får skrubba sig ren och till och med växla några ord på bastulaven utan att bli avbruten i tankegången. 

Har även gått på julgatans öppning i de västligare delarna av staden samt hängt på café. Fast största delen av cafébesöket gick ut på att jag pendlade mellan toalettens skötbord eller sofforna vid entrén för att amma. Här även ett praktexempel på hur mycket roligare det är att klä barnet i roliga kläder än mig själv. 

I lördags ställde Riina till med inflyttningsfest i sitt vackra hem. Mysigt och dessutom roligt att komma ut bland folk och få vara lite social. 

Och på söndag morgon vaknade vi upp till detta vackra hos mina föräldrar. Hade nämligen flytt fältet med V eftersom fadern i familjen hade ställt till med pappakalas med sina kompisar. 

Tror samtliga var väldigt nöjda med detta arrangemang, speciellt jag som fick sova ut då jag fick Vidar levererad rakt till sängen då han skulle äta om natten men i övrigt fick jag bara sova, sova, sova. Sån lyx. 

Så avslutar vi inlägget med ett gäng naturbilder pga att novembervädret varit riktigt magiskt det senaste dygnet. Igår kväll promenerade jag iväg på julpysselkväll i sällskap av denna fina kvällssol och frost. 

Och idag möttes vi av denna vackra värld! 

Inte helt pjåkigt avslut på november om vi säger som så. 

Kommentarer (0)
Skriv siffran 10 med bokstäver:

 

 

 

 

 

 

Miilo kallas jag av de flesta, men går under Emilia Nyberg för de som vill vara mer officiella. Här skriver jag om livet som kreativ mångsysslare, småbarnsmorsa samt livet på landsbygden. Bland annat. Gillar katter, kaffe, Kisse och Karis. Kokosbollar är också gott. 

 

Du hittar mig även på följande plattformer:
Instagram: @miltonmiilo, @sutarkulla
& @fotografemilianyberg
Facebook: Fotograf Emilia Nyberg
Hemsida: emilianyberg.com

Kontakt: 
elt.nyberg[at]gmail.com eller
fotografemilianyberg[at]gmail.combloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar

Senaste kommentarer

☰ meny