☰ meny

om bokkalas och fars dag

20.11.2018 kl. 16:51

Ligger tydligen konstant en vecka efter i dokumentationen av mina helger. Förra helgen var det bokkalas i Ekenäs så lämnade killarna i familjen hemma på tumis för lite egentid på lokalt litteraturevenemang.

Eftersom jag ändå hade lite begränsat med tid hade jag valt ut två samtal att lyssna på. Jag började på Karelia med Maria Turtschaninoff som pratade om sin senaste bok i Maresi-triologin. 

Därefter styrdes kosan mot biblioteket där Michaela von Kügelgen samtalade med Ellen Strömberg och Elin Willows om deras debutböcker. Alltid intressant att lyssna på författarnas egna tankar kring sitt arbete och kändes dessutom som en personlig vinst att jag faktiskt läst samtliga böcker vars författare jag gick och lyssnade på. Vill hitta tillbaka till den inbitna bokmalen jag var i de tidiga tonåren innan jag blev fördärvad av internet. 

Sen ut i det gråa novembervädret igen. 

Svirade förbi Popana för att kika på allt fint de har i sin affär. 

Klämde bland annat på denna trevliga adventskalender, men blev lite snål så den fick stanna kvar i affären. Har ju trots allt chaite hemma i skåpet som funkar fint att dricka inför jul.

Avslutade Ekenäsdagen på Cafferie för att äta lunch (deras fröknäcke är helt galet gott) och dricka kaffe i lugn och ro och all min ensamhet (obs, ingen dålig grej alls!). Så skönt att i lugn och ro sitta och sörpla på sin soppa och i smyg betrakta de andra cafébesökarna - bland annat ett par som verkade vara på dejt och en kvinna och ett barn som spelade kort bland annat. 

Det var några sköna och välspenderade timmar på egen hand innan jag åkte hem igen för att mata barnet och mysa med familjen resten av kvällen. 

Följande dag var det fars dag, vilket naturligtvis skulle firas i detta hus! Fördelen med att vara uppe och amma med jämna mellanrum är helt klart att man hinner plocka fram presenterna innan familjens morgonpigga person (inte jag) har stigit upp och kommit in i köket. Dock fick han sitta och vänta några timmar innan vi steg upp igen och serverade fars dagsfrukost. 

Men sen när vi väl var uppe hände detta ↑! 

Hej, hej, gulliga familjemedlemmar!

Senare på eftermiddagen skulle en annan pappa firas, nämligen min! Är ofta ett himla liv kring bordet, men älskar verkligen när hela familjen samlas på en gång. Mitt hjärta smalt lite också då Leonel insisterade på att få sitta brevid sin yngsta farbror (Linus) och stolt deklarerade att han är hans bästa vän. 

Annat en kan smälta av om en är lagd åt det hållet är exempelvis detta. 

Så glad över min varma familj och att familjens barnbarn får växa upp med så här trygga, fantastiska mor/farföräldrar. 

Kommentarer (1)
Skriv siffran 6 med bokstäver:
Det är vi som är tacksamma att ha så underbara barn och barnbarn, ni förgyller vårt liv och ger det mening.
Med kärlek/ Mamma o pappa
Sara20.11.18 kl. 21:38

 

 

 

 

 

 

Miilo kallas jag av de flesta, men går under Emilia Nyberg för de som vill vara mer officiella. Här skriver jag om livet som kreativ mångsysslare, småbarnsmorsa samt livet på landsbygden. Bland annat. Gillar katter, kaffe, Kisse och Karis. Kokosbollar är också gott. 

 

Du hittar mig även på följande plattformer:
Instagram: @miltonmiilo, @sutarkulla
& @fotografemilianyberg
Facebook: Fotograf Emilia Nyberg
Hemsida: emilianyberg.com

Kontakt: 
elt.nyberg[at]gmail.com eller
fotografemilianyberg[at]gmail.combloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar

Senaste kommentarer

☰ meny