☰ meny

på utfärd i fiskars bruk & allhelgona

12.11.2018 kl. 09:38

De senaste veckorna har söndagarna blivit lite utav en utflyktsdag och för en dryg vecka sedan styrde vi kosan mot Fiskars bruk. 

Vi beslöt oss för att gå till byns museum för att titta på utställningarna där. Just nu är bara huvudbyggnaden öppen, men till sommaren finns det ytterligare tre hus med utställningar i. 

Viktigt att introducera sin familj för kultur de kanske inte annars spontant skulle ta del av. K:s område däremot är definitivt att presentera filmklassiker för mig, som jag aldrig kommit mig för att se. Senast blev det Back to the future som jag aldrig själv tagit mig an tidigare. 

Här kunde man bland annat se en miniatyr över hur bruket såg ut förr. Det gula huset är museumet idag. 

Ett par betyg fanns också till beskådning. 

Och ett gammalt kontor enligt hur någon hade haft det. Lite annat stuk på telefonen än dagens smartlurar ju. 

En utav utställningarna hade temat hästar och det uppvisades bland annat ett par damsadlar. Ser inte så där jättesköna att  ta långa ridturer i, men vad vet jag - är ju ingen hästflicka. 

Innan det blev kotym att använda hjälm var tydligen alla möjliga huvudbonader aktuella vid en ritt. Till exempel cylinderhatt kändes ju som ett mycket rimligt och tryggt alternativ. 

Sparade det bästa till sist: nämligen ett varv i den lilla museishoppen. Bästa delen av museum kan jag ibland tycka, då det finns så många fina och finurliga grejer att kika på. 

När vi ansåg oss klara med museumet traskade vi vidare i eftermiddagssolen som lågt långt ner på himlen. 

Stötte på ett gäng änder som jag inte kunde låta bli att fotografera. 

Knäppte eventuellt av olidligt många rutor. Vad jag skall med dem till kan en ju fråga sig... 

Ja, ni ser. Men detta är sista, lovar. 

Runt omkring ån var det uppsatt konstinsallationer som är nya för i höst.

Innan vi ansåg oss klara med denna lilla utfärd skulle naturligtvis en liten familjebild smällas av. 

Sedan vinkade vi hejdå för denna gång och begav oss tillbaka mot Karis igen. Alldeles utmärkt att ett så här trevligt utflyktsmål finns så nära ens hem. 

Vi insåg att vi var ganska hungriga med noll inspiration till att fixa middag själv, så vi svängde in via Serendipity. Lite utav vårt andra hem under gymnasietiden, men nu blir besöken av mer sällan då vi inte naturligt hänger i knutarna. 

Sedan satt vi och var nostalgiska och delade minnen från skoltiden över varsin hamburgarportion. Lite rolig fakta är ju att Kisse jobbade här under en tid och trots att jag hängde här JÄMT som 17-20 år gammal har jag noll minnen av att jag någonsin skulle ha blivit betjänad av honom. Jag som annars anser mig ha ganska bra ansiktsminne... Minus i fruprotokollet, eeh?

Dagen avslutades med ett besök på gravgården för att tända ljus på gravarna. 

Tycker den är så stämningfull att besöka i skymningen, speciellt under allhelgona och jul då alla ljus glimmar som en stjärnhimmel över hela gravgården.

Kommentarer (0)
Skriv siffran 6 med bokstäver:

 

 

 

 

 

 

Miilo kallas jag av de flesta, men går under Emilia Nyberg för de som vill vara mer officiella. Här skriver jag om livet som kreativ mångsysslare, småbarnsmorsa samt livet på landsbygden. Bland annat. Gillar katter, kaffe, Kisse och Karis. Kokosbollar är också gott. 

 

Du hittar mig även på följande plattformer:
Instagram: @miltonmiilo, @sutarkulla
& @fotografemilianyberg
Facebook: Fotograf Emilia Nyberg
Hemsida: emilianyberg.com

Kontakt: 
elt.nyberg[at]gmail.com eller
fotografemilianyberg[at]gmail.combloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar

Senaste kommentarer

☰ meny