☰ meny

söndagsutflykt med loppis, brunch och dubbelfika

04.11.2018 kl. 20:41

På söndag för en vecka sedan, då vädret var minst lika hösttjusigt som det var idag, bestämde vi oss för åka på en liten utflykt. Blir ju väldigt mycket hemmahäng för tillfället, så trevligt att ibland hitta på något litet program för att göra vardagen på en alldeles lagom nivå lite mer spännande. 

Redo för avfärd!

Vår destination var Backgränd, där det ordnades loppis (& sånt). Språkade med en trevlig dam som satt och sålde grönkål och undrade om jag var från byn. Det är jag ju inte, men konstaterade att om jag inte bodde där jag bor, skulle Backgränd definitivt stå högt upp på min lista över platser jag kunde tänka mig bo på. Har fått uppfattningen om att det är en mycket trevlig by, och så vet jag ju att det bor en hel del bra folk där som inte vore helt pjåkiga att ha som grannar. 

På grund av dem yngsta medlemmen i familjen var vi lite sega i starten (kommer vi någonsin vara i tid till någonting igen kan man ju undra) så det syntes bland en del bord att det redan varit stor åtgång när vi väl anlände. Men hittade i alla fall några fina grejer, föga förvånande enbart åt Vidar. 

När vi var nöjda med loppisskörden slog vi oss ner i cafét som hade ett dignande utbud av godsaker. Det fina med att vara vuxen är ju att man kan göra precis som en vill, så vi slog till med dubbelfika. Tigerkakan som K valde var helt gudomligt god medan jag fick mig en smärre sockerchock av mina chokladiga bakverk. 

Lagom efter fikat, rimliga som vi är, kom vi på att vi nog borde äta något saltig så vi styrde kosan tillbaka in mot Karis för att besöka detta ställe - Köttkontrollen. 

För brunch, givetvis! Minst tre glas med olika drycker är givet när brunch skall inmundigas, visst?

Mums!

Vidde Vids var i vanlig ordning nöjd och sov gott hela restaurangbesöket igenom. Tror jag snart måste ladda ner någon ljudfil med "folkvimmel" att ha här hemma att spela upp när vi skall försöka sova om nätterna. 

Sedan åkte vi hem för att vila. Det får man inte glömma att göra på söndagar! 

Dokumentation av gulliga strumpor på gullig person. 

På loppiset köpte jag bland annat tre bodyn, lagom mjuka och sköna efter många varv i tvättmaskinen innan uppköp - bra grej med kläder i andra hand. 

En pyjamas dedikerad till det kommande julmyset samt ett par tjusiga igelkottsbyxor och en jumper som utgör en trevlig outfit tillsammans. 

En leksak och yllesockor som en loppisförsäljande vän snällt nog gav till oss fick också följa med hem. 

Samt ett gäng leksaksbilar som vi köpte för att stöda en liten killes insamling för att köpa nytt lego. 

Till kvällen hann jag till och med få en liten stund för mig själv framför brasan med en kopp te och en bra bok innan den söndagen så småningom tog slut. 

Kommentarer (0)
Skriv siffran 7 med bokstäver:

 

 

 

 

 

 

Miilo kallas jag av de flesta, men går under Emilia Nyberg för de som vill vara mer officiella. Här skriver jag om livet som kreativ mångsysslare, småbarnsmorsa samt livet på landsbygden. Bland annat. Gillar katter, kaffe, Kisse och Karis. Kokosbollar är också gott. 

 

Du hittar mig även på följande plattformer:
Instagram: @miltonmiilo, @sutarkulla
& @fotografemilianyberg
Facebook: Fotograf Emilia Nyberg
Hemsida: emilianyberg.com

Kontakt: 
elt.nyberg[at]gmail.com eller
fotografemilianyberg[at]gmail.combloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar

Senaste kommentarer

☰ meny