☰ meny

höstdagar genom kamerarullen

23.10.2018 kl. 13:31

Hej från denna regniga tisdag! Riktigt ruskigt där ute, men mig stör det inte ett dugg. Slipper ju ha dåligt samvete om jag inte orkar eller hinner ta mig ut - är liksom ett förvånandsvärt stort projekt att få sig själv och bebé påklädd, nerbäddad i vagnen och allmänt bara redo för Livet Utanför Ytterdörren så skönt med en sån här dag. Just nu ligger V och slumrar i babyskyddet så tänkte jag kan passa på att skriva några rader. Det där babyskyddet är nog lite utav magi - från att ha gnällt och varit allmänt lite missnöjd sover han nu som en stock sekunden efter att jag lade ner honom i skyddet. Börjar snart misstänka att det är någon typ av sömnmedel inpregnerat i fodret, haha. 

Men ja, lite höstdagar utlovade rubriken visst. Så här har den senaste veckan på ett ungefär sett ut hos oss ↓

Förra veckan blev det ett besök i mitt gamla högstadium. Det ordnades en föreningsdag och och passet om scouting var en ledare kort så jag fick rycka in med Vidar under armen (eller i bärselen, om vi skall vara specifika). Första passet blev eventuellt lite flummigt, då jag inte hade haft möjligheten att förbereda mig, men det andra desto bättre. Mest nöjd vad jag ändå över att V hängde med nöjt hela eftermiddagen, fast jag fick sota för vår programfyllda dag senare under natten då han istället sov mycket oroligt. 

På bilden skymtar föresten vår historik, som jag jobbade med att layouta förra vinter. Om du vill stöda vår kår så går det fortfarande att köpa ett exemplar. Klicka i så fall här om du är intresserad, intressant läsning och mycket bildmaterial utlovas!

I pausen mellan de två passen smet jag iväg till närmsta café för en snabb lunch i form av kaffe och en smörgås. Kändes lite vardagslyxigt då jag den senaste månaden mer eller mindre varit strandad här hemma då jag inte har någon bil om dagarna. Ja, och så satt jag och ammade Vidar i ett av klassrummen också. Trodde jag ju kanske inte jag skulle göra när man var femton och hängde där senast. Dock med lite lätt stress i kroppen, skulle inte riktigt varit sugen på att få en hop stökiga högstadieelever instormande mitt under den sessionen om vi säger som så. 

Sedan hem till detta mysiga! 

Så har de ju varit höstlov också, som inte märkts av så jättemycket för min del utöver att mamma var ledig från jobbet och jag kunde således hänga där och ta en tupplur medan hon skötte Vidar samt gjorde lunch till mig. Oskojat den ultimata lyxen i mitt liv just nu - att få chansen att sova lite extra samt någon som serverar mig mat. 

I övrigt gick höstlovet åt till att mysa och ladda batterierna... 

... för sen blev det besöksmaraton hela helgen! Många kompisar råkade ha vägarna förbi Karis, så då var det naturligtvis givet att de skulle få hälsa på. Först ut V:s blivande gudmor. 

Som även hon fixade lunch till mig! ♥ En fantastiskt god soppa som mest kändes som en kram från insidan. Gör den, bara gör! Vi kokade upp en butternutpumpa och en liten lök tillsammans med grönsaksfond och mixade den sedan med ett paket färskost samt kryddor (salt, peppar och timjam om jag minns rätt). Toppade med lite fetaost och åt med nygräddat bröd. Mmmm!

Besöken avlöste varandra under helgen, medan jag mer eller mindre satt bänkad i kökssoffan. Utav Julia fick jag denna vackra bukett. 

Mat hann vi ju inte riktigt tänka på mellan besöken, så till kvällen blev det att rota i kylen efter något som kunde fungera som middag. Blev ett litet hopskrap som resulterade i minipizzor. 

Söndagen gick i ett lite lugnare tecken, och dagen grydde så här fint över träsket. 

Dagen förlöpte med diverse sysslor för att städa undan sommaren och till kvällen sysselsatte vi oss med att dansa omkring i köket till lite jazz samt svamprensning då vi hade kommit över trattkantareller till ett kappris på 2 euro per liter. 

Nu gnyr en liten en så det är nog bäst att sätta punkt här. 

Kommentarer (1)
Skriv siffran 1 med bokstäver:
Härliga bilder och så söt han är! :)
Daniela23.10.18 kl. 15:13

 

 

 

 

 

 

Miilo kallas jag av de flesta, men går under Emilia Nyberg för de som vill vara mer officiella. Här skriver jag om livet som kreativ mångsysslare, småbarnsmorsa samt livet på landsbygden. Bland annat. Gillar katter, kaffe, Kisse och Karis. Kokosbollar är också gott. 

 

Du hittar mig även på följande plattformer:
Instagram: @miltonmiilo, @sutarkulla
& @fotografemilianyberg
Facebook: Fotograf Emilia Nyberg
Hemsida: emilianyberg.com

Kontakt: 
elt.nyberg[at]gmail.com eller
fotografemilianyberg[at]gmail.combloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar

Senaste kommentarer

☰ meny