☰ meny

om att gå på slow food festival

08.10.2018 kl. 13:51

I lördags begav vi oss av till Fiskars för att gå på Slow Food festivalen. 

Vi hade befarat att vi skulle missa festivalen det här året, eftersom den inföll väldigt nära det beräknade ankomstdatumet för lilla V, men då det visade sig att vi redan hunnit öva oss på det här med föräldraskap i dryga två veckor kände vi att vi trots allt vågade oss iväg i folkvimlet.

Första stoppet blev hos mina gamla kollegor på Marthaförbundet, där vi fick den här superfina kokboken i gåva. Få organisationer skapar lika snygga trycksaker som dem, förstås med Karin i spetsen för det hela. 

Sedan in i folkvimlet! 

Det fanns en massa gott att välja på bland alla de olika matstånden, men slutligen föll valet för lunch på svampsoppa med maltlimpa. Mycket gott! 

Till efterrätt Herrgårdsglass med smak av saffran och kardemumma. Men skall jag vara ärlig tyckte jag nog inte denna var särskillt god, vilket jag borde ha förstått när försäljaren sade att den påminner lite om lussebullar. Jag som inte gillar bullar (förutom nygräddade kanelbullar) överhuvudtaget liksom... 

Någonstans här, ungefär en tredjedel igenom festivalområdet, började jag bli lite småstressad över det faktum över att det eventuellt kunde uppstå hungersnöd i vagnen lite när som helst. Ens tidspann är ju aningen begränsat och man rör sig ju inte direkt snabbt med en barnvagn och bekanta lite här och där som skall stannas och prata med.

Men vi hann ta oss en tur upp på vinden också! Frimans hade kanske det snyggaste bordet. 

Ett måste var naturligtvis att stanna till hos Anna för att köpa hem av Mörby gårds kött och mjöl. 

Slutligen inhandlade vi en påse potatis innan vi styrde kosan tillbaka mot parkeringen. Vidar sov fortsättningsvis som en kung, så honom behövde vi sannerligen inte oroa oss över. Skulle det vara helt fel att införa babyskyddet som säng för natten också, haha? Ingenstans sover han så bra som i det, om han då inte ligger fastklistrad i mig vill säga. 

Aningen skör nybliven småbarnsmorsa, men nöjd över att vi klarade oss genom festivalen utan darr på vare sig ribba eller läpp. 

Till kvällen parkerade vi oss i köket, Vidar naturligtvis i mangelkorgen. 

Och jag vid köksbordet, väntande på att grytan gjord på kötten vi hade handlat på festivalen skulle puttra klart på spisen. 

Kommentarer (1)
Spamfilter
Skriv siffran 3 med bokstäver:
radiant mama ♥
fia09.10.18 kl. 10:32
10.10.18 20:40

 

 

 

 

 

 

Miilo kallas jag av de flesta, men går under Emilia Nyberg för de som vill vara mer officiella. Här skriver jag om livet som kreativ mångsysslare, småbarnsmorsa samt livet på landsbygden. Bland annat. Gillar katter, kaffe, Kisse och Karis. Kokosbollar är också gott. 

 

Du hittar mig även på följande plattformer:
Instagram: @miltonmiilo, @sutarkulla
& @fotografemilianyberg
Facebook: Fotograf Emilia Nyberg
Hemsida: emilianyberg.com

Kontakt: 
elt.nyberg[at]gmail.com eller
fotografemilianyberg[at]gmail.combloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar

☰ meny