☰ meny

en ny skomakare i stan

02.10.2018 kl. 12:30

Igår tyckte vi det var dags att "komma ut" lite, och se något annat än husets fyra väggar och granarna här ute till skogs. Har varit lite sparsam med mina allmänna framträdanden så här långt, eftersom det tar något ohemult på krafterna, men igår ville vi ändå passa på att åka in till centrum eftersom Kisses kusin Edward hade öppning av sin nya verksamhet som skomakare. Så med ett kilo godis under armen stegade vi in i den nyrenoverade lokalen, som nu har blivit riktigt snygg, för att inspektera det senaste tillskotten i Karis stadsbild: Nahkafaija. 

Jag är imponerad av att han vill och vågar ta sig an detta väldigt traditionella yrke och hoppas verkligen det kommer gå bra. Om du vill följa med Nahkafaijas uppdateringar och verksamhet kan du göra det här. Bilderna tog jag som "öppningspresent" åt honom, så min fotografiverksamhet är nog fortfarande officiellt på mammaledighet, men roligt att ändå göra små grejer på frivillig basis och eget initativ. 

Utöver skomakarbesöket passade vi på att ta en kort promenad genom centrum. Vi snackar apotekshörnet-Smarket-Köpmansgatan och så tillbaka till bilen vid apoteket igen, så den som kan sitt Karis vet att det inte handlar om någon lång promenad. Nåväl, på denna sträcka stannade vi upp och pratade totalt med 11 personer och 1 hund. Småstadsliv när det är som bäst (eller värst?).

Kommentarer (0)
Spamfilter
Skriv siffran 10 med bokstäver:

 

 

 

 

 

 

Miilo kallas jag av de flesta, men går under Emilia Nyberg för de som vill vara mer officiella. Här skriver jag om livet som kreativ mångsysslare, småbarnsmorsa samt livet på landsbygden. Bland annat. Gillar katter, kaffe, Kisse och Karis. Kokosbollar är också gott. 

 

Du hittar mig även på följande plattformer:
Instagram: @miltonmiilo, @sutarkulla
& @fotografemilianyberg
Facebook: Fotograf Emilia Nyberg
Hemsida: emilianyberg.com

Kontakt: 
elt.nyberg[at]gmail.com eller
fotografemilianyberg[at]gmail.combloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar

☰ meny