☰ meny

om att äntligen ha ett namn

30.09.2018 kl. 22:00

Att bestämma oss för ett namn till vår nyaste lilla familjemedlem har inte varit det allra lättaste. Det känns ju liksom som ett lite mer avgörande beslut än att namnge en katt. Under de gångna månaderna hade vi hunnit samla ihop en ganska diger lista på namn, men inte riktigt kommit överens om något som vi båda gillar fullt ut.

Min filosofi har varit ju gubbigare, desto bättre men där har jag inte riktigt fått medhåll från K. Däremot kunde vi enas om att det gärna får vara åt det mer "traditionella" hållet, fördelaktigen något med en lite äldre klang. Detta främst eftersom jag tycker det skulle vara supermärkligt med ett "modernt" namn ihop med vårt ytterst vanliga efternamn, men också för att jag tycker att lite äldre namn passar fint såväl på barn som i vuxen ålder. 

Därtill skulle namnet gärna få ha skandinaviska rötter. Ett tag funderade vi även om vi borde ta uttal på finska (och engelska) i beaktande, men det slopade vi sedan eftersom jag tycker det är svårt att hitta vackra namn som funkar på både finska och svenska, men ändå inte är för finska i stilen. Slutligen ville vi undvika namn som börjar på bokstaven L på grund av våra katter samt namn som slutar på N, eftersom det skulle bli en så otydlig övergång till efternamnet i det fallet. 

Så med dessa kriterier gick vi alltså igenom vår namnlista än en gång på jakt efter Det Perfekta Namnet. Vi valde ut några favoriter, provade dem och kom slutligen överens om ett namn som vi båda tycker är fint. Enligt befolkningsregistreringscentralen bär ungefär 450 personer detta namn i för- eller mellannamn och det var som populärast under 1920-1960, men har nu åter under 2010-talet stigit i populäritet. När jag googlade namnets betydelse kom bland annat "han från skogen" upp, vilket känns lite extra passande med tanke på var vi bor. 

Så, säg hej till Vidar!

Kommentarer (5)
Skriv siffran 4 med bokstäver:
Ljuvligt namn!
Ellu30.09.18 kl. 22:38
tack! vi gillar (såklart, hehe) också ♥
03.10.18 22:25
Underbara Vidar! Verkligen jättefint och ljuvlig betydelse!
Amanda01.10.18 kl. 17:45
tack, snälla! ♥
03.10.18 22:25
Och såå fina bilder särskilt den på K och V!
Amanda01.10.18 kl. 17:46
Superfint!
Lina03.10.18 kl. 10:13
tack lina! ♥
03.10.18 22:25
Min farfar heter också Vidar, dessutom Nyberg i efternamn (vet inte om ni valt det som efternamn). Fint!
Anna04.10.18 kl. 08:41
Nej men vad roligt sammanträffande. Nyberg kommer han nog att heta, då vi båda föräldrar också heter så :)
04.10.18 15:22

 

 

 

 

 

 

Miilo kallas jag av de flesta, men går under Emilia Nyberg för de som vill vara mer officiella. Här skriver jag om livet som kreativ mångsysslare, småbarnsmorsa samt livet på landsbygden. Bland annat. Gillar katter, kaffe, Kisse och Karis. Kokosbollar är också gott. 

 

Du hittar mig även på följande plattformer:
Instagram: @miltonmiilo, @sutarkulla
& @fotografemilianyberg
Facebook: Fotograf Emilia Nyberg
Hemsida: emilianyberg.com

Kontakt: 
elt.nyberg[at]gmail.com eller
fotografemilianyberg[at]gmail.combloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar

Senaste kommentarer

☰ meny