☰ meny

den sista tiden på tumanhand

18.09.2018 kl. 21:00

Nu kan vi väl inte säga annat än att den officiella nedräkningen av vår tid på tumanhand har inletts. I morgon går vi in i vecka trettionio och idag fick vi reda på vilket datum vår nya familjemedlem kommer till världen. 

Det känns nog lite märkligt att näst intill exakt veta när bebé kommer göra entré och anledningen till detta är att vi kommer göra ett planerat kejsarsnitt. En av orsakerna till detta beslut är att barnet ligger och gottar sig i sätesläge och verkar ha noll intensioner på att vända sig trots mina gedigna gymnastikövningar jag försökt utföra upp och ner i soffan (verkligen en tjusig syn vill jag lova) och barnmorskorna vill i första hand inte rekommendera en "normal" förlossning i det skedet för förstföderskor. I sätesläge alltså, men vid närmare eftertanke knappast upp och ner i soffan heller.

Som krydda på det har jag dragits med något som kallas hepatos de senaste veckorna, vilket i vissa fall kan få kroppen att lägga igång förlossningen tidigare, vilket inte är ultimat i kombinationen av sätesläget. 

En liten, liten del av mig kan känna sig snuvad på "the grande finale" i och med kejsarsnittet, men är inte heller den som skulle vägra barnmorskornas rekommendationer bara för att jag inte skulle ha lust att få magen uppskuren. På samma gång känns det ju också lite skönt att inte vara tvungen att gå omkring och vänta i ovisshet. 

Eftersom det slutliga beslutet om att det kommer bli ett kejsarsnitt kom relativt snabbt, är jag väldigt glad över att vi hann få till en träff med Julia som snällt nog tog sig tiden att dokumentera oss medan magen ännu är kvar. Trots att jag, speciellt fysiskt, har mått väldigt bra så gott som hela graviditeten har jag verkligen inte kännt mig särledes glamourös, så har själv väldigt sparsamt gått löst med kameran. Men nu har vi dessa otroligt fina bilder att kunna blicka tillbaka på, och det är jag så tacksam över. 

En vän undrade om vi har några storslagna planer för sista tiden som bara två, men jag önskar mig anspråkslöst nog mest att få sova samt en omgång av mitt favoritkortspel, från Robinson till Ronja (som i princip är en modifierad version på finns i sjön). Känns som det finns mer grejer jag ser fram emot att göra efter att bebé är här. 

Exakt när bebé kommer tänker jag inte avslöja nu, men kanske ni som inte redan vet vill komma med en gissning? Så mycket ledtråd kan jag ge, att det inte blir en oktoberbaby, som vi hade räknat med. 

Alla dessa bilder är tagna av talangfulla Julia Lillqvist

Kommentarer (5)
Spamfilter
Skriv siffran 1 med bokstäver:
Fina bilder
Julia / Grön i Åbo19.09.18 kl. 12:38
Jättefina bilder! Gissar att le bebé anländer 24.9 ????
Cessi 19.09.18 kl. 16:11
Fyra frågetecken = smiley :)
Cessi19.09.18 kl. 16:12
Verkligen fina bilder på er !
Mamma Sara20.09.18 kl. 00:11
OMGG! Så nära, och jag är helt säker (gissar) på den 26.9.
Ida20.09.18 kl. 16:09

 

 

 

 

 

 

Miilo kallas jag av de flesta, men går under Emilia Nyberg för de som vill vara mer officiella. Här skriver jag om livet som kreativ mångsysslare, småbarnsmorsa samt livet på landsbygden. Bland annat. Gillar katter, kaffe, Kisse och Karis. Kokosbollar är också gott. 

 

Du hittar mig även på följande plattformer:
Instagram: @miltonmiilo, @sutarkulla
& @fotografemilianyberg
Facebook: Fotograf Emilia Nyberg
Hemsida: emilianyberg.com

Kontakt: 
elt.nyberg[at]gmail.com eller
fotografemilianyberg[at]gmail.combloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar

☰ meny