☰ meny

tröttheten, punchknappar och en lagom dos katter

09.09.2018 kl. 17:40

Den gångna veckan kan nog sammanfattas med ett enda ord: trötthet - och det känns som att absolut ingenting skulle ha blivit gjort. Vilket i och för sig är helt okej, då det inte direkt finns något projekt som brinner i knutarna, men ändå märkligt för någon som är van med att det alltid borde vara något på gång.

Med anledning av de något intetsägande senaste dagarna, passar jag på att slänga in en salig blanding av klick som fastnat i telefonens arkiv de senaste veckorna. Först ut ↑, en bild tagen innan jag skulle iväg på vad jag trodde var min sista bröllopsfotografering för sommaren. Så blev dock inte fallet, utan fick en till spontanbokning för någon vecka därefter, vilket var helt okej, men måste nog medge att de sista giggen nog nästan blev lite väl svettiga för denna pregnanta person. 

En kväll var jag hundvakt till denna härliga personlighet, Jerry. Hade kvällspromenad på agendan och han stannade med jämna mellanrum upp och tittade bakåt på mig med denna blick. Kanske han undrade vad det var för pingvin som kom vaggande bakom honom och ville kolla upp om jag alls hängde med, eller sen väntade han bara på de gyllene orden "nu svänger vi och går hem". Eller så är detta bara blicken som genomskådar att jag egentligen är en kattmänniska. Vem vet. 

En annan dag var jag bjuden hem till förträffliga fia för lördagsbruncheri och en sista träff innan hon pilade iväg till göteborg igen. Passade på att sno åt mig ett fotografi utav ett ypperligt mumincitat hon hade framme på köksbordet. 

Efter en rad misslyckade försök att få till en träff med en gammal klasskompis, lyckades vi äntligen hitta en gemensam ledig dag och jag stack in till Helsingfors. Åt en mystisk chokladbakelse, flanerade runt på kullerstensgatorna och språkade om livets både bra och sorgsamma ting. 

Från det ena till det andra: låt mig presentera universums bästa lösgodis, punchknappar! Fick höra att min smak är extremt gubbig (i kategorin romrussin när det kommer till glass, men det skulle jag för övrigt aldrig välja, obs!) men om jag bara fick äta en sorts lösgodis för resten av livet skulle det bli denna. Så ni vet. 

Och så en liten dokumentation av min bröllopsdagsbukett på det. Nu börjar den dock se lite hängig ut och undrar för mig själv om jag borde slå på stort skaffa en ny? Ändå ganska trevligt med blomster på nattduksbordet. Fritt fram för hemliga beundrare att skicka blombud hit ut på landet om vi säger som så!

Vad vore ett inlägg utan lite kattinslag? Den här mysaren fyllde dessutom tre år härom dagen. Det är ju inte direkt lite spektakel hon fått vara med om under sina tre första kattår, så hoppas fortsättningen bjuder på lite lugnare kattdagar. 

Mysig katt nummer två. Denna bild är kanske även den mest beskrivande bilden av den senaste veckan, då det är prick så här vi har hängt största delen av dygnet. Få saker är lika värmande för hjärtat som när den här pälsbollen kommer och gosar ner sig riktigt ordenligt i ens famn, ajaj, så man känner sig älskad. 

Random fakta, för övrigt: på min personliga mentala topp-lista över innehåll som gör en blogg mer attraktiv att läsa finnes följande:

3. bloggaren centererar inte långa stycken (eller hela inlägg) av texten och undviker särskrivningar.
2. bloggaren kan formulera sig väl i text men glömmer ej bort att komplettera med trevliga bilder.
1. bloggaren har katt(er) och låter den/dem frikostigt hänga med i blogginlägg. 

Uppfyller man dessa tre punkter är jag antagligen fångad. Slut på information. 

Avslutar med en dagsfärsk bild, då vi höll kaffepaus på gräsmattan mitt under städningen av vedlidret (tror du skulle ge godkänt, farmor!). Själv är jag inte så involverad i årets vedtalko om jag skall vara ärlig (med god anledning), men fika, det kan jag i alla fall fixa med bravur! Louie lät sig i alla fall väl smaka utav min köttbullsmörgås. 

Kommentarer (0)
Spamfilter
Skriv siffran 3 med bokstäver:

 

 

 

 

 

 

Miilo kallas jag av de flesta, men går under Emilia Nyberg för de som vill vara mer officiella. Här skriver jag om livet som kreativ mångsysslare, småbarnsmorsa samt livet på landsbygden. Bland annat. Gillar katter, kaffe, Kisse och Karis. Kokosbollar är också gott. 

 

Du hittar mig även på följande plattformer:
Instagram: @miltonmiilo, @sutarkulla
& @fotografemilianyberg
Facebook: Fotograf Emilia Nyberg
Hemsida: emilianyberg.com

Kontakt: 
elt.nyberg[at]gmail.com eller
fotografemilianyberg[at]gmail.combloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar

☰ meny