☰ meny

fred, kärlek & katter

06.05.2018 kl. 22:16

Nu börjar jag verkligen känna att det är vår. Varför? Jo, det mest kännspaka kännetecknet har gett sig till känna: en fullspäckad kalender. Det händer en hel del på jobbet på folkhögskolan, vi ligger en vecka ifrån premiär med teatergruppen jag jobbar med och säsongen som bröllopsfotograf har kickat igång. Man känner att man lever, om vi säger som så.

Alla lediga stunder försöker jag ändå fokusera på att låta mig inspireras av denna lurviga livsnjutare. 

Och där emellan är det projekt Lifvet (vars namn min kollega finurligt gav upphov till pga ett missförstånd) som gäller. Ja, och har någon missat så kan ju då officiellt (svart på vitt, telefonbild genom filter) meddelas att denna kulturproducent har tagit sig an ett nytt producentuppdrag så att säga. Går snart in i vecka tjugo och tycker att jag själv knappt kännt mig (om man bortser från den extrema tröttheten som rått hela våren) eller sett det minsta gravid ut. Tills jag en dag, då jag kände mig lite extra modig, drog på denna klänning. Fick snällt konstatera att där nog är mer än min vanligt lagom-tjocka-bullamage. 

Nu under helgen har jag varit i Helsingfors för att fotografera årets allra första bröllop i strålande vårväder. Har lite färre bröllop än vanligt denna säsong, eftersom den pga höstens kommande producentprojekt blir betydligt kortare än den brukar och ett par avbokningar dykt upp, men det grämer mig inte det minsta utan jag tycker däremot det skall bli riktigt skönt att få chansen att leva lite normalt ledighetsliv. Kommer både ha semester OCH en del lediga helger denna sommar - halleluja!

Är det något jag lärt mig under åren som bröllopsfotograf är det att alltid äta ordentligt så startade fotograferingsdagen med en rejäl caféfrukost innan jag stack iväg för att möta upp brudparet (sidospår: note till alla som skall gifta sig: kom för guds skull ihåg att reservera mat åt fotografen under festen!).

Bröllopet jag fotograferade var väldigt lyckat och fint och hade dessutom en otroligt vacker dukning som jag lite snabbt dokumenterade såhär även genom telefonen. Även stort plus till brudparet som gjorde mitt jobb enkelt och tyckte att mina skämt var roliga :--) är alltid lite småjobbigt med folk som man inte får att dra på smilbanden oavsett hur många ess man plockar fram ur rockärmen. 

Idag vaknade jag upp hemma hos Laura med en svag känsla av baksmälla, trots att jag bara hade skålat i jaffa och cirka tre liter vatten. Brukar bli så, då man som bröllopsfotograf verkligen får lägga ner halva sin själ i arbetet och ständigt vara på alerten under många långa timmar av fest. Med anledning av detta fick det bli en mycket lugn söndag och vi passade på äta en god frukost för att sedan gå ut och njuta av solen och äta glass i en park. Bra avslut på den första helgen i maj. 

Kommentarer (5)
Spamfilter
Skriv siffran 9 med bokstäver:
Alltså Miilo! Ser så fram emot att få krama om dig och magen om drygt en månad ♥
fia d.07.05.18 kl. 09:04
PUSS! Ser fram emot att få hem dej!
16.05.18 23:02
Grattis!
Heidi07.05.18 kl. 17:29
tackar!
16.05.18 23:02
fin bebimasu
Freja14.05.18 kl. 15:02
oj, 80% av min kommentar kom inte med..
Skrev iaf att jag är dom kommande 3 helgerna i ekenäs på café ifall du har svängarna förbi!
Freja14.05.18 kl. 15:04
ih! lovely! skall försöka hinna dit, kan bli tajt denna helg men senast nästa. PUSS!
16.05.18 23:01
Grattis Miilo! Så roligt!!
Lina16.05.18 kl. 13:34
tack massor, lina!
16.05.18 23:01

 

 

 

 

 

 

Miilo kallas jag av de flesta, men går under Emilia Nyberg för de som vill vara mer officiella. Här skriver jag om livet som kreativ mångsysslare, småbarnsmorsa samt livet på landsbygden. Bland annat. Gillar katter, kaffe, Kisse och Karis. Kokosbollar är också gott. 

 

Du hittar mig även på följande plattformer:
Instagram: @miltonmiilo, @sutarkulla
& @fotografemilianyberg
Facebook: Fotograf Emilia Nyberg
Hemsida: emilianyberg.com

Kontakt: 
elt.nyberg[at]gmail.com eller
fotografemilianyberg[at]gmail.combloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar

☰ meny