andra advent

10.12.2017 kl. 21:35

Andra advent - när hände det? Känns som jag ligger långt på efterkälke i mitt planerade julmyseri, men vad kan man göra? Idag passade vi i varje fall på att duka upp adventsfrukost, vilket kanske egentligen är som vilken annan helgfrukost som helst, men dock ackompanjerat av julkalendern. Kanske inte den bästa julkalendern jag skådat, men tycker att det bara för sakens skulle är kul att se på. 

Efter några avsnitt av julkalendern (ligger efter där med), hoppade vi i bilen och körde förbi detta karga landskap. 

Och landade här, i grannstaden. Det enda jag önskar skulle finnas i vår ände av staden som finns i Ekenäs måste ju vara lite mer av alla vackra trähus. Och möjligtvis en gnutta hav. 

På vårt schema stod ett besök på julmarknaden som ordnades under helgen. 

Vi började dock med att föga överraskande springa på bekanta och Kisse inhandlade en sjukt god tomtegröt som jag sedan snålade på. 

Tyvärr blev vår vistelse på torget inte lång, eftersom det var så himla ruggit väder, men kilade i varje fall snabbt omkring för att spana på grejerna som såldes. 

Men trots vädret hade en hel del folk vågat sig ut - det var roligt att se. Tyvärr är ju inte Raseborg vanligtvis den livligaste av städer vintertid om vi säger som så. 

Kom hem från marknaden med dessa trevliga tomtar. Har överlag väldigt lite julpynt i min ägo, så tyckte dessa gott och väl kunde få följa med hem och höja julstämningen en smula.

Resten av eftermiddagen har tillbringats med att försöka få lite ordning på torpet inför jul samt med en kamp mot våra nya gardiner. Vilket sjå det är att få i ordning gardiner då man tidigare bott i lägenhet med en handfull fönster och sedan plötsligt har sisådär  närmare tjugo fönster att pryda vackert. 

Denna adventssöndag fick avslutas med mys i de vackra yllesockorna jag fick av svärmor idag samt en lokalproducerad cider som vi fick i julklapp av en vän. 

Kommentarer (0)
Spamfilter
Skriv siffran 5 med bokstäver:

 

 

 

 

 

 

Miilo kallas jag av de flesta, men går under Emilia Nyberg för de som vill vara mer officiella. Här skriver jag om livet som kreativ mångsysslare, småbarnsmorsa samt livet på landsbygden. Bland annat. Gillar katter, kaffe, Kisse och Karis. Kokosbollar är också gott. 

 

Du hittar mig även på följande plattformer:
Instagram: @miltonmiilo, @sutarkulla
& @fotografemilianyberg
Facebook: Fotograf Emilia Nyberg
Hemsida: emilianyberg.com

Kontakt: 
elt.nyberg[at]gmail.com eller
fotografemilianyberg[at]gmail.combloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar

☰ meny