saker jag ser fram emot att göra inför jul

24.11.2017 kl. 14:36

Döm om min besvikelse när jag härom dagen blev informerad om att Lilla jul inte infaller imorgon, som jag hela tiden trott, utan först om en vecka. Vill ju starta julmyset™ NU, men känns mer regelrätt att börja då i samband med Lilla jul. Tror ändå jag tänker tjuvstarta och börja hänga upp julljus nu under helgen - känner att detta novembermörker kräver det. 

Nåväl, igår rykte jag in för att hjälpa till på säsongöppningen av julstugan i gamla stan (var bilderna i detta inlägg också är tagna) så tycker faktiskt det är ganska rimligt att börja juleriet redan under denna helg. 

Detta ser jag fram emot att göra inför jul:

♥ baka pepparkakor och dekorera dem i snirkliga mönster

♥ öppna en lucka i scouternas adventskalender varje dag

♥ ha stilla stunder framför brasan

♥ att smutta på årets första glögg

♥ äta pepparkakor med blåmögelost 

♥ bygga pepparkakshus

♥ binda en julkrans till ytterdörren

♥ att ha ett ljus tänt i lyktan på trappan varje dag

♥ att börja dagen med att titta på julkalendern

♥ att gå på en julkonsert i kyrkan

♥ att julstöka med familjen

♥ gå på julgransjakt för att hitta en perfekta granen

♥ att besöka mörbys julmarknad

♥ att se ett luciatåg

♥ att fundera på finurliga julklappar och sedan packa in dem så vackert som möjligt

♥ att äntligen få äta bondost igen

♥ att delta i evenemanget Julens ljus vid borgen, då julfriden utlyses vid Raseborgs ruiner

♥ att bara ta det lugnt med en varm katt på magen

Vad ser du fram emot?

 

Kommentarer (0)
Spamfilter
Skriv siffran 5 med bokstäver:

 

 

 

 

 

Emilia Nyberg heter jag, men har en tendens att lystra aningen bättre till Miilo. Är en kreativ mångsysslare, fotograf, scout, husägare, fru och Karisbo i själ och hjärta. Bland annat.
Kan vifta på näsborrarna och är ​snäll för det mesta, förutom när mitt blodsocker är lågt. 

Denna blogg fungerar som min kreativa avlastningsyta, klotterplank och dagbok för tillfällen jag anser vara värda att minnas. En salig blandning av livet på landet, tankar & åsikter, projekt jag jobbar med och allmänt pladder. Samt en och annan kattbild där emellan. 

 

Du hittar mig även på följande plattformer:
Instagram: @miltonmiilo, @sutarkulla
& @fotografemilianyberg
Facebook: Fotograf Emilia Nyberg
Youtube: Livet på Sutarkulla
Hemsida: emilianyberg.com

Kontakt: 
elt.nyberg[at]gmail.com eller
fotografemilianyberg[at]gmail.com

 bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar

☰ meny