om den senaste tiden

Publicerad 09.11.2017 kl. 10:59

Ja, vart denna hösten försvann - det kan man nog fråga sig. Känns som att jag blinkade till i september och när jag öppnar ögonen igen landar jag här, en dryg vecka in i november. Tänker inte sticka under stol med att det nog känns lite småsurt att en höst återigen rann mellan fingrarna. Samtidigt känns det som en viss lättnad att allt jämmer och elände som ploppade upp likt svampar i en fuktig mosskog förhoppningsvis är förbi. 

Trots att vi redan är i november, känns det som att vädret lite, lite försöker kompensera allt bra väder vi inte blivit bjudna på det gångna året. Jag har njutit av några soliga, frostiga dagar och brunch tillsammans med min ljuvliga, stökiga familj där inslag av vågen kring bordet och att alla skrålar "FEST" var ett måste. 

Några av de där lite soligare dagarna har jag också passat på att dra mig ut på promenad. Kände så igen mig i en Underbar pod, där de i senaste avsnittet pratade om  hur energin de brukar få av ljuset och solen under våren och sommaren vanligtvis brukar sina först i november, men detta år tog slut redan i september på grund av vädret som inte helt varit på topp, om vi säger som så. Så nu försöker jag håva in varenda lilla solstråle som november har att bjuda på och håller sedan tummarna att lagret räcker året ut. Eller åtminstone till medlet av december, för då har jag besämt mig att ta ledigt ett par veckor. Gud, vad jag l-ä-n-g-t-a-r. 

Nåväl, en positiv grej med november och mörkret är ju att en kan tända ljus i sådan mängd som om man hette pyroman i andra namn. Och med gott samvete göra i-n-g-e-n-t-i-n-g. Bara sitta vid köksbordet med sällskap av en katt och gnaga på en delicatoboll med i kopp te i högsta hugg. Väldigt bra upplägg. På tal om delicato, så såg jag att en alldels ny pralinask lanserats denna höst på andra sidan pölen och innehåller just denna delikata chokladboll. Så om någon känner sig hugad att hämta chokladaskar till jul, är det denna jag vill ha. Bara så ni vet. 

Kommentarer (1)
Spamfilter
Skriv siffran 4 med bokstäver:
Helt underbart vackra bilder.

Ljus kärlek harmoni och bara massor av positiv energi!
mamma Sara09.11.17 kl. 22:13

 

 

 

 

 

Emilia Nyberg heter jag, men har en tendens att lystra aningen bättre till Miilo. Är en kreativ mångsysslare, fotograf, scout, husägare, fru och Karisbo i själ och hjärta. Bland annat.
Kan vifta på näsborrarna och är ​snäll för det mesta, förutom när mitt blodsocker är lågt. 

Denna blogg fungerar som min kreativa avlastningsyta, klotterplank och dagbok för tillfällen jag anser vara värda att minnas. En salig blandning av livet på landet, tankar & åsikter, projekt jag jobbar med och allmänt pladder. Samt en och annan kattbild där emellan. 

 

Du hittar mig även på följande plattformer:
Instagram: @miltonmiilo, @sutarkulla
& @fotografemilianyberg
Facebook: Fotograf Emilia Nyberg
Youtube: Livet på Sutarkulla
Hemsida: emilianyberg.com

Kontakt: 
elt.nyberg[at]gmail.com eller
fotografemilianyberg[at]gmail.com

 bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar

Senaste kommentarer

18.02, 09:55en februarifredag i helsingfors av Amanda
11.02, 03:57årets sista utflykter av Nattugglan
29.01, 17:15som pricken över i:et av Annika
☰ meny