☰ meny

listan om klädstilar

26.04.2017 kl. 13:54

→ Vilken är den bästa stilen du haft?

Detta var min standardoutfit, speciellt till fest, i många, många år. Böt kanske ibland färg på kjolen, tygtossorna eller ränderna i t-skjortan, men i övrigt såg jag så gott som alltid ut så här när jag gick på fest. Gillar stilen ännu, fastän jag sällan klär mig så. Känner att den kanske tillhör "the golden years" kring 20 och vill inte "förstöra" den med andra minnen. 

→ Hur såg du ut i högstadiet?

Överlag var min stil nog ganska "vanlig" i högstadiet och det var ju inte som en hade några pengar att brassa på kläder heller, så skulle våga påstå att det inte var något speciellt. Typ jeans, munktröjor och toppar med konstiga djurtryck från Seppälä. Till höger ser ni ett foto på några plagg som jag minns att jag gillade massor på åttan. En kjol men någonslags blå volang (hade en matchande topp också som inte är på bild) samt knähöga randiga benvärmare. Uppe till vänster hade jag dock börjat anamma stilen som skulle följa med in i gymnasiet.

→ Hur såg du ut i gymnasiet?

Ettan: Här har ni någon som hängde massor på Bilddagboken, och nog fann det främsta stilinspirationen därifrån. En liten poppare kan man väl nog konstatera att jag var, fast jag knappast då tänkte så mycket på vilken "stil" jag tillhörde. Standard var ändå en t-skjorta ovanpå en långärmad jumper samt palestinasjalen runt halsen. 

Tvåan: Till viss del samma kläder som året innan, men sydde även egna kjolar, fyndade kläder på loppis och köpte oversizade tröjor på rea från herravdelningen. Tyckte överlag det var himla kul att experimentera och plocka ihop olika sorters plagg. Dock blev jag utnämnd till "skolans identitetskris" av abina det året, vilket jag i viss mån kanske kan förstå. 

Trean: Randigt och hattar är nog ledordet här. Stora flanellskjortor gillade jag också, och bilden till höger visar även ganska långt vilken stil jag drog med mig in i skolåret på folkhögskolan. 

→ Vad var din stil som under 25?

Midjehöga kjolar och jeans samt en stark sailorinspirerad stil var det som gällde i de ljuva nedre tjugoårings åren. Om Bilddagboken inspirerade mig som sextonåring så var det nog bloggvärlden som inspirerade nu. 

→ Plus 25 då?

Mycket enfärgat och mörkt som gick lätt att kombinera med varandra. Gärna stora, fladdrande halsdukar eller skjortor också. Kanske på snudd till tråkigt jämfört med mina tidigare år, men ändå bekvämt och praktiskt ju (haha så vuxet...). 

→ Och nu?
Jamen ändå ganska långt som här ovan, mycket har ju inte hunnit ändra på 1,5 år. 

→ Vilken var din värsta stil?

Vill ju inte klanka ner på mig själv, men kan väl så här i efterhand konstatera att min semesteroutfit som fjortonåring på Teneriffa inte riktigt var någon höjdare. Omlottskjol med flames och en liten plastig handväska. Hur tänkte jag där? 

→ Vilken plagg är ditt favoritplagg just nu?

Denna enkla klänning från Marimekko är nog min favorit. Passar till ungefär allt och är väldigt bekväm. Önskar jag kunde investera i mer kläder från den kedjan och sakta förvandlas till en äkta kulturtant. 

→ Hur ska man se ut stilmässigt om du ska bli kär i en?
Om jag får välja (när det kommer till män): välsittande byxor, en enkel t-skjorta eller vardaglig enfärgad kragskjorta samt SKÄGG. Blir lite ledsenn (i smyg) varje gång mannen rakar av sig sitt. 

→ Vad vill du ge dig själv för framtida stilråd?
Embrace your inner kulturtant. 

Kommentarer (3)
Härligt inlägg! :)
Daniela26.04.17 kl. 20:18
Tack, var riktigt kul med lite flash backs!
28.04.17 12:14
Hahaha, optimistkidsen! Hade också nån såndär liten habdväska.. vad hade man månne i den?
Astrid26.04.17 kl. 22:51
Min favoritbild ever! Ja, det undrar jag också! Men man hade ju ingen systemkamera att släpa runt på, så på så vis gick det väl fint... Men himla opraktiskt väska var det ju nog.
28.04.17 12:13
Vilka flashbacks dina högstadiebilder gav. "Jeans, munktröjor och toppar med konstiga djurtryck från Seppälä" beskriver exakt min högstadiestil! Och palestinasjalarna... jag tror jag hade tre olika färger som jag växlade mellan. :D
tidstjuven26.04.17 kl. 23:01
Alltså vi skulle ha varit ett så great (åtm. stilmässigt) team i höstadiet :D
28.04.17 12:14

 

 

 

 

 

 

Miilo kallas jag av de flesta, men går under Emilia Nyberg för de som vill vara mer officiella. Här skriver jag om livet som kreativ mångsysslare, småbarnsmorsa samt livet på landsbygden. Bland annat. Gillar katter, kaffe, Kisse och Karis. Kokosbollar är också gott. 

 

Du hittar mig även på följande plattformer:
Instagram: @miltonmiilo, @sutarkulla
& @fotografemilianyberg
Facebook: Fotograf Emilia Nyberg
Hemsida: emilianyberg.com

Kontakt: 
elt.nyberg[at]gmail.com eller
fotografemilianyberg[at]gmail.combloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar

Senaste kommentarer

☰ meny