Gamlafarmors karameller och redo för påskjakt

Publicerad 15.04.2017 kl. 08:30

Igår hade vi städdag och jag plockade fram denna plåtask som jag hittade i husets gömmor. Ser kanske inte mycket ut för världen, men för mig betyder den desto mer. Förknippar nämligen ett av mina allra starkaste minnen av min gamlafarmor med denna ask. 

Hon brukade ha den fylld av hårda fruktkarameller och då vi hälsade på brukade vi alltid få ta några stycken. Tog man för många fick man ont i muntaket av dem. 

Tills vidare får asken stå fylld med påsksgodis, men så fort jag lyckas lägga vantarna på den "rätta" sortens karameller skall jag definitivt slå till. Har för mig att man kanske fortfarande kan köpa dem på kryssningsbåtarna, i sånadär runda vita plåtburkar? 

Dessutom har vi laddat upp med lite extra godis i skattkistan, ifall det dyker upp små påskhäxor utanför utsatt "skattjaktstid" (kl. 11! Välkomna!). Vill ju inte vara med om samma snopna misstag igen, som för några år sedan då ett par finska påskhäxor ringde på hos oss på palmsöndagen och vi totalt hade glömt att köpa hem något godis att bjussa på. Grävde fram pinsamt gammal choklad från längst bak i skafferiet. Inte okej. Men i år så är vi bättre förberedda! 

Kommentarer (1)
Spamfilter
Skriv siffran 2 med bokstäver?
Voi vitsi min momi har också en likadan ask, fast den är inte oval utan mera cylinder formad. Har så mycket barndomsminnen kring den burken alltså haha. Vi använde den som skattkista kommer jag ihåg!
fia16.04.17 kl. 11:50

 

 

 

 

START •
• AKTUELLT •
• UTSTÄLLNINGAR •
• BLOGGARKIV •
• CV •
• KONTAKT • 

 

 

Miilo kallas jag.


Kreativ mångsysslare, kulturproducent, kameranörd och Karisbo. Är nybliven husägare och har tagit över gården Sutarkulla där sex generationer av släkten Nyberg tidigare bott. Gift med Kisse och har en katt som heter Lana.

I denna blogg skriver jag om händelser i mitt liv, tankar & åsikter, projekt jag jobbar med samt diverse kreativt och kulturellt snack.

 bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar