att studera på folkhögskola

Publicerad 17.02.2017 kl. 19:25

 

Nämen kolla, firar fredag genom att vara cover girl på dagens Västis. Den med hököga och ett skarpt sinne kanske noterar att det är vid stadens andra folkhögskola, VNF, och inte min nuvarande arbetsplats, Lärkkulla, som jag glatt står och poserar vid. Det beror på att denna artikel tar fasta på hur det är att studera vid en folkhögskola och eftersom jag själv gick på fotolinjen där för sju, åtta år sedan, så är det också därför vi gjorde intervjun där. Ifall någon undrade. 

Det ryms ju sist och slutligen inte så mycket text i en tidningsspalt och jag kunde ju babbla på om min fäbless för folkhögskolor hur länge som helst. Har ju både gått på folkhögskola, skrev mitt examensarbete om folkhögskolor då jag studerade till kulturproducent och nu är jag tillbaka som deltidsanställd på en folkhögskola. What goes around comes around. 

Jag tycker det är himla fint att möjligheten att studera på folkhögskola finns, för de som inte känner sig redo för (eller inte alls är sugna på) att kasta sig in i den akademiska världen med oändliga boktravar och timtal av tentaläsning. Extra fint är det ju att det här, i lilla Karis, finns hela två stycken skolor som erbjuder allt från konst och musik till språk och juridikprogram. 

Om du vill läsa artikeln i sin helhet, så hittas den här. 

 

Kommentarer (0)
Spamfilter
Skriv siffran 1 med bokstäver?

 

 

 

Miilo kallas jag.


Kreativ mångsysslare och  Karisbo. Utbildad kulturproducent och fotograf. Är nybliven husägare och har tagit över gården Sutarkulla där det i åtta generationer huserat Nybergare. Gift med Kisse och har två katter som heter Lana och Louie.

I denna blogg skriver jag om livet på landet, tankar & åsikter, projekt jag jobbar med samt diverse kreativt och kulturellt snack.

 

Du hittar mig även på följande plattformer:
Instagram: @miltonmiilo, @sutarkulla
& @fotografemilianyberg
Youtube: Livet på Sutarkulla
Hemsida: emilianyberg.com

 

PÅ SEMESTER!
Jag har semester från mitt företag
och fotande under tiden 7-20.8.2017. 
Välkommen att boka mig igen
till sensommaren & hösten.

 

 bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar

☰ meny