ganska fattig, men rik ändå

15.02.2017 kl. 21:32

Det är vändag och våra konton ekar tomma för det är dagen innan lönedag. Det blir inga pråliga materiella kärleksförklaringar. Inga blommor, chokladaskar och framför allt inga kostsamma restaurangbesök. 

Jag suckar lite inombords, för trots att jag vill blunda för den fruktansvärda kommersialismrumban kring denna "högtid" kan jag inte låta bli att tycka det är mysigt att hitta på något lite extra en dag som denna. 

Det är vändag och vi går i stadens förmånligaste mataffär och plockar ner rotsaker och svamp i vår handelskorg. För det är billigt. Och kattmat till Lana, för hon måste ju också få mat. 

Vi kommer hem, tänder en brasa i salen och möblerar om lite grann. Tänder ljus, öppnar en flaska ryskt, billigt bubbel som blev kvar från vårt bröllop och vips har vi öppnat vår egen restaurang på hemmaplan. 

Den prunkande vändagsväxten, precis den sort jag önskat mig, som jag fått av mamma står ståtlig på bordet och telefonen plingar till då små gulliga hälsningar ramlar in från kompisar. Vi sitter kvar och pratar tills brasan brunnit ut och det enda som återstår är några glödande små träbitar. 

Det är vändag och våra konton ekar tomma, men jag känner mig ganska rik ändå. 

Kommentarer (0)
Spamfilter
Skriv siffran 6 med bokstäver:

 

 

 

 

 

 

Miilo kallas jag av de flesta, men går under Emilia Nyberg för de som vill vara mer officiella. Här skriver jag om livet som kreativ mångsysslare, småbarnsmorsa samt livet på landsbygden. Bland annat. Gillar katter, kaffe, Kisse och Karis. Kokosbollar är också gott. 

 

Du hittar mig även på följande plattformer:
Instagram: @miltonmiilo, @sutarkulla
& @fotografemilianyberg
Facebook: Fotograf Emilia Nyberg
Hemsida: emilianyberg.com

Kontakt: 
elt.nyberg[at]gmail.com eller
fotografemilianyberg[at]gmail.com



bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar

☰ meny