ganska fattig, men rik ändå

15.02.2017 kl. 21:32

Det är vändag och våra konton ekar tomma för det är dagen innan lönedag. Det blir inga pråliga materiella kärleksförklaringar. Inga blommor, chokladaskar och framför allt inga kostsamma restaurangbesök. 

Jag suckar lite inombords, för trots att jag vill blunda för den fruktansvärda kommersialismrumban kring denna "högtid" kan jag inte låta bli att tycka det är mysigt att hitta på något lite extra en dag som denna. 

Det är vändag och vi går i stadens förmånligaste mataffär och plockar ner rotsaker och svamp i vår handelskorg. För det är billigt. Och kattmat till Lana, för hon måste ju också få mat. 

Vi kommer hem, tänder en brasa i salen och möblerar om lite grann. Tänder ljus, öppnar en flaska ryskt, billigt bubbel som blev kvar från vårt bröllop och vips har vi öppnat vår egen restaurang på hemmaplan. 

Den prunkande vändagsväxten, precis den sort jag önskat mig, som jag fått av mamma står ståtlig på bordet och telefonen plingar till då små gulliga hälsningar ramlar in från kompisar. Vi sitter kvar och pratar tills brasan brunnit ut och det enda som återstår är några glödande små träbitar. 

Det är vändag och våra konton ekar tomma, men jag känner mig ganska rik ändå. 

Kommentarer (0)
Spamfilter
Skriv siffran 7 med bokstäver:

 

 

 

 

 

Emilia Nyberg heter jag, men har en tendens att lystra aningen bättre till Miilo. Är en kreativ mångsysslare, fotograf, scout, husägare, fru och Karisbo i själ och hjärta. Bland annat.
Kan vifta på näsborrarna och är ​snäll för det mesta, förutom när mitt blodsocker är lågt. 

Denna blogg fungerar som min kreativa avlastningsyta, klotterplank och dagbok för tillfällen jag anser vara värda att minnas. En salig blandning av livet på landet, tankar & åsikter, projekt jag jobbar med och allmänt pladder. Samt en och annan kattbild där emellan. 

 

Du hittar mig även på följande plattformer:
Instagram: @miltonmiilo, @sutarkulla
& @fotografemilianyberg
Facebook: Fotograf Emilia Nyberg
Youtube: Livet på Sutarkulla
Hemsida: emilianyberg.com

Kontakt: 
elt.nyberg[at]gmail.com eller
fotografemilianyberg[at]gmail.com

 bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar

☰ meny