☰ meny

ratatas höstlista

30.08.2016 kl. 10:41

Var ett tag sedan jag helhjärtat ägnade denna plats på internet min fulla uppmärksamhet. Tänkte råda bot på det med en traditionsenlig lista, några frågor fick dock falla bort p.g.a såå långt lista (orkade inte svara på allt). 

Visa en bra höstbild från ditt arkiv.
↑ ett höstigt landskap från fjolårets resa till Island. Påminner mig om att jag ännu har bilder att visa därifrån, ooops. 

Beskriv din kommande höst i tre ord.
Nygift & nybliven husägare. 

Vilka är dina bästa minnen från sommaren 2016?
Det här känns så himla sorgligt, men än en gång svepte sommaren förbi i ett huj i en dimma av jobb och flytt. Men det bästa var nog ändå att vi blev med traktens underbaraste hus och att mina vänner ordnade en superrolig möhippa för mig, väntar med spänning på bilderna från det. 

Hur höstmyser du?
Med långa sovmorgnar med Kisse eller med den spinnande katten i famnen. Spinnande katter är ju helt klart på topplistan över mysiga fenomen. 

Vilka böcker har du planerat att läsa i höst?
Läser just nu Livet & Patriarkatet och Harry Potter and the cursed child. Vill också under hösten läsa de nya böckerna av Maria Turtschaninoff, Flora Wiström och Sandra Beijer. Skulle även gärna vilja ha boken Fantastiska fakta om djur

Vad har du på TO-DO listan just nu?
Skaffa en gästbok inför bröllopet, hämta ut min vigselring, träffa våra dj:s för att planera musiken, bädda alla gästsängar, packa resväskan samt bli kvitt den här för jäkliga flunssan som försöker grabba tag i mig. 

Några tips på hur man botar höstdeppigheten?
Jag brukar snarare bli vårvinterdeppig och omfamnar oftast hösten med stora armar efter en hektisk sommar. Tror det främst beror på att jag uppskattar lugnet som lägger sig, krispigheten i luften och känslan av nystart. 

Bästa musiken för regniga dagar?
Jazz eller melankolisk indie. Ser så fram emot att sitta i soffan med en kopp te, lyssna på denna musik och blicka ut över träsket under hösten (hoppas jag kommer mig för att göra det åtminstone en gång..). 

Vad är två nya grejer du vill lära dig i höst?
Bli bättre på att prioritera min egentid och säga nej då jag inte kan, orkar, vill eller har lust med något såväl när det gäller privatliv som jobb. Har på senaste tider ansträngt mig rätt mycket för att förbättra detta hos mig, men det inte lätt när en så gärna vill vara "the good guy" och folk dessutom är van med att man alltid ställer upp. Man måste inte vara alla till lags hela tiden, punkt. 

Vilka serier rekommenderar du att följa? Eller kanske någon sevärd film?
Har under sensommaren kollat Orange Is The New Black och Stranger Things. Gillade båda. Känns som en halv evighet sedan jag gottade ner mig i soffan framför en bra film, så har heller inget tips på lager. Har försökt få till en kväll med "netflix & chill" med ordens bokstavliga innebörd flera dagar nu, men har inte lyckats. Hoppas på mer tid för sånt här nu i höst. 

Vilka bloggar frossar du i för tillfället?
Samma gamla vanliga; vänner, bekanta och ratataiter, typ. Har extremt hög tröskel för att kontinuerlig börja följa en helt ny blogg skriven av någon jag inte känner eller har träffat. Vill att den skall vara välskriven, ha snygga fotografier, snygg design och gärna vara lite rolig och intressant på en personlig nivå. Vill liksom känna att jag har något gemensamt med bloggaren.

Topp tre favoritdrycker i höst?
Olika drycker med ingefära, te och rödvin. 

Vad är den höstigaste maträtten?
Gryta med massa grönsaker, kryddor, kokosmjölk och tomatkross, mmm. Eller rotsaker i ugn! Eller soppor av olika slag, hjälp blir ju helt hungrig nu ju.

Var hänger du helst under helgen?
Hemma! Efter flera år av konstant flyg och fläng (har förvisso lugnat ner mig rejält sedan jag flyttade från Helsingfors) ser jag fram att bara vara hemma, pynja, fixa och njuta av vårt hus. 

Har du någon inplanerad resa för den närmaste framtiden?
Ja! Inkommande måndag reser vi iväg till Barcelona på en liten bröllopsresa. Skall bli så otroligt skönt värme, sol (förhoppningsvis) och ledig tumistid. 

Hur förbereder du dig för vintern?
Går det någonsin att göra det? Nåväl, nu när vi är med hus så förbereder jag mig mentalt på en svalare inomhustemperatur och att vi måste lägga av tid för att elda massor i våra spisar så att inte elkostnaderna stiger i skyn.

Kommentarer (2)
Spamfilter
Skriv siffran 6 med bokstäver:
hahaha, känner mig träffad :D jeeee syns på lördag! Knack i trä o alla jäkla husmorskurer så att flunssan hålls på avstånd!
Astrid30.08.16 kl. 19:07
SES PÅ LÖRDAG SÖTA!!!!
fia30.08.16 kl. 20:24

 

 

 

 

 

 

Miilo kallas jag av de flesta, men går under Emilia Nyberg för de som vill vara mer officiella. Här skriver jag om livet som kreativ mångsysslare, småbarnsmorsa samt livet på landsbygden. Bland annat. Gillar katter, kaffe, Kisse och Karis. Kokosbollar är också gott. 

 

Du hittar mig även på följande plattformer:
Instagram: @miltonmiilo, @sutarkulla
& @fotografemilianyberg
Facebook: Fotograf Emilia Nyberg
Hemsida: emilianyberg.com

Kontakt: 
elt.nyberg[at]gmail.com eller
fotografemilianyberg[at]gmail.combloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar

☰ meny