Gratulera mig inte på kvinnodagen

08.03.2016 kl. 11:32

bildkälla 1 & 2

Tillbringade natten på hotell och när jag checkade ut fick jag ett litet paket i handen samt en "trevlig kvinnodag-hälsning" i receptionen. När jag gick ut på gatan möttes jag av kvinnor där var och varannan person gick med en färgglad ros i handen. Och blev lite irriterad. 

Behåll era rosor. Behåll era gratulationer. Behåll era små paket med väldoftande tvålar. Denna dag existerar inte för att överösa oss kvinnor med rosor och andra gåvor. Internationella kvinnodagens syfte är att uppmärksamma ojämställdhet och kvinnors situation runt om i världen. Hjälp gärna en kvinna i din omgivning, lyft starka kvinnliga förebilder i din närhet, respektera och tacka kvinnorna i ditt liv. Men överös oss inte med blommor. Internationella kvinnodagen är inte ett kalas.

Mer läsvärt:

→ Hipsus tips inför kvinnodagen
→ Linn Jungs kvinnodagsbikt
→ Ida Ekws illustration över vad man svarar när nån säger grattis på kvinnodagen
→ 8 anledningar till att internationella kvinnodagen (fortfarande) behövs
→ 6 reasons why we still need International Women's Day
→ International Women’s Day 2016: What are you going to make?
→ How to Celebrate International Women's Day: 13 Steps

Kommentarer (4)
Spamfilter
Skriv siffran 1 med bokstäver:
Bra lista!
Frida08.03.16 kl. 13:17
Mycket bra lista! Också utöver mitt bidrag ;) Nä men alltså, påriktigt ger den här dagen mig fel i huvu med hur mycket fokus som läggs på att "fira skönhet, kvinnlighet och mode" (Seppälä) och annat mera i stil med alla hjärtans dag. Det finns hemskt lite att fira när det kommer till kvinnor och jämställdhet. Faktiskt.
Julie08.03.16 kl. 15:04
Kände på samma sätt då jag blev bjuden på rosa bakelser på lunchen "för att fira kvinnodagen". Bah japp rosa bakelser är lösningen på ojämställdheten?
kaneli08.03.16 kl. 17:33
Ja, ja, och JA.
Dizi08.03.16 kl. 20:41

 

 

 

 

 

Emilia Nyberg heter jag, men har en tendens att lystra aningen bättre till Miilo. Är en kreativ mångsysslare, fotograf, scout, husägare, fru och Karisbo i själ och hjärta. Bland annat.
Kan vifta på näsborrarna och är ​snäll för det mesta, förutom när mitt blodsocker är lågt. 

Denna blogg fungerar som min kreativa avlastningsyta, klotterplank och dagbok för tillfällen jag anser vara värda att minnas. En salig blandning av livet på landet, tankar & åsikter, projekt jag jobbar med och allmänt pladder. Samt en och annan kattbild där emellan. 

 

Du hittar mig även på följande plattformer:
Instagram: @miltonmiilo, @sutarkulla
& @fotografemilianyberg
Facebook: Fotograf Emilia Nyberg
Youtube: Livet på Sutarkulla
Hemsida: emilianyberg.com

Kontakt: 
elt.nyberg[at]gmail.com eller
fotografemilianyberg[at]gmail.com

 bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar

Senaste kommentarer

☰ meny