att ha en jättegunga


Det här beskriver våra projekt så himla bra. Precis alla är involverade när det händer något, allt från katter till grävmaskiner, hehe. 


Balken till gungen hängdes upp i två trädklykor och för att skada träden så lite som möjligt spänndes den fast med spännremmar. 


Skaparna till projektet fick premiärgunget, såklart. 


Sedan fick vi andra komma och prova. 


Högt, högt svingar gungan, upp över sjöhagen med stans bästa utsikt. 


Här vill jag sitta och gunga i alla solnedgångar framöver. 

Publicerad 27.06.2017 kl. 08:51

midsommarblomster

Här kommer ett litet hej från midsommaren med en handfull bilder på midsommarblomster. Eftersom jag varit förkyld under mer eller mindre hela helgen blev det väldigt lugnt firande för oss, men väldigt mysigt. God mat och mycket familjehäng stod på schemat. 

Idag har vi haft talko och rännt runt på gården och ställt i ordning för pop-up cafét. Blev nog himla fint och skulle nästan vilja påstå att vi kommer kunna stoltsera med ett av traktens mysigaste cafén. Om en ens får säga så om sin egen verksamhet? Om en dryg vecka öppnar vi, spännande!

Publicerad 25.06.2017 kl. 22:11

listan om midsommar

✿ Det här är planerna för midsommar: i år har vi väldigt lite planer, dels för att jag dragit på mig en flunssa som gör det mindre kul att stoja om kring en massa. Idag tar vi det bara lugnt och håller tummarna för att få midsommarbastu och imorgon blir det middag med familjen. Fina pipor. 

✿ Det bästa med midsommaren är: att det inte finns något speciellt vis en måste fira på, enligt mig. Har firat med större kompisgäng, bara med familjen, helt på tumis med min man. Något år har jag fotat bröllop och andra har jag jobbat på café. Ibland har vi dukat upp buffébord och ibland bara dragit iväg med en picnickorg. Det blir vad man gör det till helt enkelt, och det räcker mer än väl. 

✿ Det sämsta med midsommaren är: olyckorna som lätt är framme och att många överkonsumerar alkohol. Samt att vädret allt som oftast är så himla ruggit och kallt, brr. 

✿ En tradition jag inte bryter: har inga speciella traditioner, men binder gärna en blomkrans om jag har möjlighet. 

✿ Ett måste på midsommarbordet: Grillbiff, nubbe och sill kan vi stryka på en gång, det klarar jag mig gott och väl utan. Däremot äter jag gärna nypotatis, jordgubbar och någon fräsch sallad. 

✿ Tre tips för en lyckad kväll: ​Umgås med personer du gillar, låt kvällen vara kravlös och köp en riva jordgubbar - fast de alltid är skitdyra kring denna högtid. 

✿ Jag firar/firar inte midsommar för att: Just i år blir det inte till så mycket firande eftersom vi beslöt att det är skönast att bara vara hemma. Men en familjemiddag skall vi nog få till och det är inte fy skam det heller!

✿ Ett starkt midsommarminne: Har flera fina midsommarminnen, speciellt många av de senaste 10 åren som jag ett flertal firat ihop med min fina Jenks. Till exempel midsommaren för sex år sedan då vi spontant packade bilen full med god mat och drog ner till hennes sommarställe i Dragsfjärd där vi latade oss i solen, band kransar och smög in på logdans bland annat. Eller året därpå, då vi åkte ner till superidyllen Brännskär, det var som att vara mitt i en Astrid Lindgren-saga. Ett annat väldigt kul minne är för några år sedan då vi firade ihop med familjen och ganska sent kom på att nej nu skall vi nog dra på logdans, så trängde in oss i en bil och körde ner till Skåldö. 

 

 

Publicerad 23.06.2017 kl. 08:53

sommarstunder

En dag som denna, då jag verkligen har legat lågt, kan vi ta och kolla på en av veckans bästa stunder istället. En kväll då jag var ute på skogspromenad med denna lilla kille. Vi gick vägen fram och trallade på prästens lilla kråka och hoppade i diken för allt vad vi var värda. Få saker värmer lika djupt i hjärtegropen som att få spendera tid med honom. 

Men ja, det där om att ligga lågt. Har känt mig seg hela veckan av olika orsaker och idag fick jag med långa tänder sjukanmäla mig från jobbet. Sommarförkylning måste ju höra till det tråkigaste i livet då solen strålar ute när en själv ligger inne och orkar knappt lyfta ett finger. Nåväl, hade mysigt kattsällskap som följde mig från säng till soffa under dagen så kunde inte klaga på det i alla fall. Nu skall jag koka en rejäl kopp te med citron och ingefära och hoppas på ett bättre mående imorgon. Har inga storslagna midsommarplaner, men hade hoppats på att få njuta av en skön, ledig dag. 

Publicerad 22.06.2017 kl. 20:46

att unna sig en weekendresa

Har gått upp och ner längs med branta kullerstensgator i gamla stan och ätit god lunch på zum beispel (tips: beställ in fler små förrätter och ät dem alla som lunch, mycket roligare med lite olika grejer att väja på). Har badat bastu och bubbelpool och sovit mellan svala hotellakan. Har ätit finmiddag och druckit bubbel i ett utsiktstorn. Och hotellfrukosten, vi får inte glömma den!

Har haft en himla skön och avkopplande helg i Borgå helt enkelt. 

Publicerad 20.06.2017 kl. 15:56

små saker som gör en glad

Katter som följer med en på hela kvällspromenaden, ständigt jamande för att kolla att en håller rätt kurs. 


Ängar som är ett enda blomhav.


Långsamma frukostar på kökstrappan i morgonsolen. 


En av mitt livs finaste killar som kommer med en bukett med noggrant utvalda blommor och som hjälper en att påta i trädgården och springer tjoande omkring och leker flygplan på ens gräsmatta. 


Små gulliga katter och att få utlopp för sin kreativtet genom att fixa blominstallationer. 


Ett fotbad och en cider i fin flaska. 


Pionerna som blommar nu. 


Som sagt, pioner. Och alla andra härliga blommor i trädgården. 


En slurk vin i solnedgången efter en väl utförd arbetsdag. 


Den här utsikten. Alltid den här utsikten. 

 

Publicerad 16.06.2017 kl. 23:17

att ta en sommarpaus

Ingen rast och ingen ro och definitivt ingen tid till att blogga. Eller snarare, inget intressant att uppdatera. Förlåt, förlåt kära fastrar som jag vet klickar sig in här varje kväll i väntan på de rafflande senaste nyheterna, hehe. Men dessvärre varken kan eller vill jag fylla mina inlägg med halvklara bilder från diverse arbetsuppdrag - vilket är vad som till största del fastnar i min kamera just nu.  

Att några lite större bokningar ramlat in är jag verkligen tacksam för, men det innebär även full rulle ända fram till midsommaren. Veckan därpå blir det dags att knyta ihop alla försommarens projekt och sedan blir det pop-up café för hela slanten. Därför har jag nu bestämt att lägga "lapp på luckan" vad gäller mitt företagsfotograferande för några veckor framåt. Jag tar alltså inte emot några fler nya bokningar förrän 14:e augusti. 

Känns lite skrämmande att abrupt sätta stop i maskineriet (dessutom under den, för min branch, mest lukrativa säsongen), men vid närmare eftertanke håller ju alla andra "normala människor" också semester, så helt orimligt kanske mitt beslut ändå inte är. Lär ändå ha helt tillräckligt att göra med de bröllopsbokningar och dylikt som redan är inprickade i kalendern så helt övergiven blir kameran nog inte. Och sysslolös är en ju inte heller sedan då cafét är igång - så vill du ändå understöda mig på andra vis än boka fotograferingar - kom och drick café på vårt sommarcafé!  

Publicerad 12.06.2017 kl. 22:43

senaste nytt & en lista i kvadrat

Hallådär! Tänkte återkomma med en liten lista, känns som ett tag sen sist. Insåg såhär i efterhand att denna lista främst handlar om mina katter och arbetsliv, men det är väl också det som det snurrar runt mest just nu, så kan ej hjälpas. Listan snodde jag härifrån.

Två saker som ännu inte nämnts på bloggen
→ att det flyttat in en urgullig liten familjemedlem hos oss
→ att vi snart åker på en liten minisemester över  en helg (inte för att det knappast intresserar någon annan än mig själv) och det skall bli helt makalöst skönt. Note to self: måste stänga av mejlen och sociala medierna på telefonen. 

Två maträtter som jag inte kan laga men vill
→ farmors drömtårta, hehe. Men skall öva! 
→ mer vegansk mat överlag. Mest handlar det kanske om lättja och att våra basingredienser är "fel". Ägg och olika typer av ost är två grejer som så gott som alltid slinker ner i handelskorgen. 

Två saker jag ofta tänker på
→ (o)balansen mellan jobb & pengar
→ idéer som jag skulle vilja förverkliga på gården
 

Två saker jag måste börja tänka på
→ allt som har att göra med vårt sommarcafé, eller tänker gör jag ju redan rätt mycket - måste ta itu med det praktiska också
→ hur jag skall låta bli att boka in fler stora projekt för hösten. Nu är kalender full, full, full. 

Två materiella saker jag vill äga
birkenstocksandaler att svira omkring i trädgården med
→ en mokabryggare att koka lyxigt kaffe i

Två saker jag har gjort den senaste tiden
→ haft några möten för kommande trevliga projekt jag skall pyssla med
→ levt ett himla kattliv. Sprungit till veterinären med gamlingen i huset och försökt lära nykomligen lite hyfs när det kommer till vad vi äter i detta hushåll. 

Två saker jag brukar göra på kvällarna
→  kolla att familjens samtliga katter är inomhus
→  spela two dots tills mina liv tar slut

Publicerad 08.06.2017 kl. 22:05

den allt med grönska täcker

Luften efter ett sommarregn. Kanske den bästa. 

Publicerad 07.06.2017 kl. 19:09

vi öppnar sommarcafé i juli!

Efter månader av planering och loppisspring för uppköp av diverse skört porslin är det äntligen officiellt - vi öppnar pop-up sommarcafé här på gården i sommar!

Ibland undrar jag ju nog om jag inte har någon skruv lite väl dåligt åtdragen då jag för första gången på åratal hade en ledig sommarmånad i sikte men ändå väljer att koka ihop något sådant här. Samtidigt är det just denna typ av projekt jag brinner för och tycker är helt olidligt roligt att knåpa ihop. Att fixa, planera, hitta på och framför allt göra saker som (förhoppningsvis) glädjer folk i min omgivning. 

Så den fjärde juli, om prick en månad, slår jag och min kära mor, som jag gör detta med, upp verandradörren till Sutarkulla pop-up Sommarcafé! Det blir hembakat med husets paradrätt drömtårta i spetsen, utflykter och mysiga stunder i trädgården. Följ oss gärna i diverse kanaler då vi berättar mer desto närmare öppningsdatum vi kommer. 

Du hittar oss här:
Facebook
Hemsida (under uppdatering)
Instagram

 

Detta inlägg är, som ni kanske förstår, ett rent och skärt reklaminlägg för vår caféverksamhet. 

Publicerad 04.06.2017 kl. 23:16

en feministisk sommar

Idag anlände äntligen känslan av att sommaren är här (eller "äntligen och äntligen", vet inte om jag egentligen längtat efter den något extra mycket?) då jag nappade Riina med i bilen och åkte ner till Ekenäs för att gå på vernissaget av utställningen Feministisk sommar

Det ruskiga vädret hade vänt, solen tittade fram och välkomsttalen hölls på den ganska folktäta, stimmiga innergården till museigården. 

Dessutom bjöds det på en massa gott, som jordgubbar och ostar till exempel. 

Hittade Freja i vimlet, och spatserade igenom utställningen i sällskap av henne. 

Efter utställningen valde vi att dra vidare en sväng till förnyade Bossa Nova, när vi nu en gång "var i knutarna". En måste ju passa på, då mina besök i grannstaden ganska ofta annars är arbetsbaserade eller har ett minutschema. Riktigt snitsigt och fint var det i alla fall där, så måste försöka få till åtminstone en kväll till där i sommar. Jess, lägger verkligen min ribba högt för sommarens uteliv, haha. 

Passade på att knäppa några snabba porträtt på sällskapet också eftersom ljuset var så fint. Lönar sig att hänga med mig i kvällssol, då ökar chansen för spontana porträttfotograferingar märkbart. 

Avslutade kvällen med att åka ut till en lägergård som jag hängt ganska mycket på som barn och ungdom, eftersom jag behövde några bilder till ett layoutjobb jag gör. Har så många fina sommarminnen från detta ställe, så det kändes på sin plats att äntligen göra ett litet återbesök då det säkert börjar närma sig tio år sedan sist. 

Publicerad 02.06.2017 kl. 22:34

rabarberpaj med nektarin

Den bästa säsongen, dvs. rabarbersäsongen är här. Samt äppel- och häggblom. Härom dagen njöt jag av alla dessa tre på en och samma gång då jag plockat in ett fång blomster som fick parkera sig i en saftkanna och bakade en paj av de allra första rabarberstjälkarna. Jag tog lite av vad jag hade i skafferiet, men om du vill göra pajen glutenfri går det finfint att ersätta vetemjölet med mer mandelmjöl. 

Du behöver:
150 gram rumsvarmt smör
3 dl havregryn
1,5 dl mandelmjöl
1,5 dl vetemjöl
1 dl rörsocker

Fyllning:
3 stjälkar rabarber
en rejäl nypa kardemumma
en gnutta kanel
1 tsk rörsocker
2 nektariner
smör

Lägg ugnen på 175°. Skär rabarbern i bitar och stek i en klick smör så bitarna mjuknar en aning tillsammas med kanel, socker och kardemumma. Häll upp i en pajform tillsammans med en nektarin, skuren i bitar. Blanda smör, socker, havregryn och mjöl till en deg och smula sedan över rabarbern tills ytan är täckt. Avsluta med att dekorera pajen med en skivad nektarin. Grädda pajen i cirka 35-40 minuter tills ytan börjar få en fin färg. 

Ät kakan som nygräddad och avnjut tillsammas med rejält av vaniljsås!

ps. inga nyckelpigor skadades vid bakningen och
släpptes snabbt ut i det fria efter att ha blivit upptäckta.

Publicerad 31.05.2017 kl. 23:06

en blomstrande tisdag

 

Vilken inspirerande dag detta har varit! Började med att gå omkring och sniffa på den ljuvliga äppelblommen vid cafét, och ja, lite kaffe sålde jag visst också mellan varven. Till eftermiddagen fick jag besök av Julia, vars fotografier och projekt jag länge har beundrat. Så roligt att få lära känna en ny person och samtidigt grubbla, prata, angsta, tipsa och reflektera om fotograferandet som vi båda jobbar med. Och så snackade vi en beskärd del framtidsdrömmar, prissättning av våra tjänster och så naturligtvis Blomstrande bröllop, vars kreativa team jag numer kommer vara en del av. Ser helt orimligt  mycket fram emot detta och det skall bli roligt att få jobba med dessa kloka, begåvade kvinnor. 

Publicerad 30.05.2017 kl. 22:45

säljes: kameratillbehör

Hej på er! Har lite kameratillbehör som inte längre passar ihop med min nuvarande utrustning som jag gärna såg att fick nya hem. Batterigreppet i fint skick eftersom det är väldigt lite använt. 

  • Batterigrepp Nikon MB-D10 Multi Power Battery Pack (kompatibel med modellerna D300/D300s/D700) 120€ (nypris 399€)
  • Laddare för Nikon MH-18a (kompatibel med batterityp (EN-EL3/3E) 35€ (nypris 79€)
  • Nikonbatteri EN-EL3e (kompatibel med modellerna D70/D90/D200/D300/D300s/D700) 15€ (nypris 69€)

Eller hela paketet för 140€. Säljer som obehövligt eftersom de inte går ihop med min nuvarande kameramodell. Släng in en kommetar eller mejla mig på elt.nyberg[at]gmail.com om du är intresserad!

Publicerad 29.05.2017 kl. 19:02

hemma hos mig med ratata

För någon vecka sedan besökte praktikant-Julia mig för att bland annat snacka om bloggande, mitt företag och huset vi bor i. Samt varför Karis är så bra, såklart! Svaret fåt du i videon här ovan. Om någon undrar vilken bortklippta plats det är jag jämför med, så kan jag avslöja att det är en annan "delstat" av den här kommunen, hehe. 

Publicerad 29.05.2017 kl. 08:50

i ett söndagshelsingfors

Vilken skön söndag. Vaknade sent och drog med mig datorn tillbaka i sängen och låg och redigerade några sneakpeakbilder från gårdagens bröllopsfotografering. Brukar alltid se till att min kunder får något att titta på inom kort efter fotograferingen och sedan redigeras resten inom loppet av någon vecka, beroende på vad annat som står på kö. 

Inmundigade återigen en långsam frukost, innan jag sedan packade ihop mina grejer och åkte in till centrum för att möta upp Emma. Blev en minipicnic på domkyrkans trappa där vi satt och lapade sol med glass och chips i högsta hugg. Kändes som något väldigt Helsingforsiskt att göra, hälsningar en som aldrig hängt på dessa trappor förut. 

Nu sitter jag på tåget hemåt igen och det kändes riktigt skönt med denna lilla "semester" (ok, kanske orimligt att kalla en jobbresa semester, men min hjärna är inte så bra på att stänga av sig eller skilja på jobb eller ledigt eheh..) och nu känns batterierna uppfräschade igen. Ny vecka kickar snart igång och det känns nästan lite märkligt att det sedan officiellt är sommar. 

Publicerad 28.05.2017 kl. 17:13

godmorgon från helsingfors

Godmorgon och hej från Drumsö. Efter att ha spenderat hela gårdagen jobbande på expomässan i Karis hoppade jag på det sista kvällståget mot huvudstaden. Skall tillbringa hela denna dag som bröllopsfotograf, så kändes skönt att anlända en dag tidigare och hinna ta en lugn morgon. 

Har lyxen att få bo hos Freja, som kanske har en av de mysigaste lägenheter jag vet. Lagom stor med en massa gamla, vackra möbler. Ibland kan jag verkligen sakna intimiteten med att bo i en lägenhet och ha kök, sovrum, vardagsrum inom ett par stegs avstånd. 

Trots att det främst står jobb på schemat för denna Helsingforshelg, känns det lite som en minisemester. Måste ha att göra med det att en sover i annan säng. Hur som haver är det skönt med ett litet miljöombyte. 

Publicerad 27.05.2017 kl. 08:30

skattjakt i naturen

För ett litet tag sedan, när Ida var på besök, hade vi pysseldag och knåpade ihop ett gäng geocacher att gömma i närområdet. Geochaching är i princip en skattjakt för vuxna där olika typer av behållare göms i naturen och registreras på den officiella sidan, vilket gör att vem som helst sedan kan leta upp dem med hjälp av koordinaterna till stället. 

Våra cacher publicerades lite tidigare i veckan och jag blev glatt överraskad att det redan varit flera stycken personer som letat upp dem. De är ett steg av ett forsättningsvis lite "hemligt" projekt som jag valt att inte ännu outa på bloggen. Men blir förstås glad om du tar dig tiden att leta upp "Flaskpost", "Blocklint" och "Borgberget", loggar dem och taggar dem som favorit. Geocach kan man t.ex. spela via denna applikation

Tycker själv det är ett alldeles utmärkt sätt att göra sin promenad lite mer spännande på och vem gillar nu inte skattjakter liksom? 

Publicerad 25.05.2017 kl. 16:15

du och jag och den blomstertid

Idag tog vårterminen slut på skolan jag jobbar på och den blomstertid klingade i salen. Fylldes av lite vemod, vilket känns en aning märkligt eftersom min vardag inte egentligen förändras det minsta trots skolavslutningen. Kanske var det bara en reaktion på att jag inte deltagit i en skolavslutning på väldigt länge? Senast var nog då jag själv gick ut folkhögskolan för sju år sedan. För nej, gick inte ens på avslutningscermonin när jag studerat klart på högskolan. Ett välbetalt sommarjobb slog högre än en hängig ros och ett ljummet glas bubbel i ett fullproppat auditorium. Vilket i sin tur får mig att tänka på hur märkligt det är att studenten oftast firas mer och större än då en blir klar från en högskola och faktiskt har en utbildning i handen. När man tar studenten blir man ju i princip... ingenting. Ja, förutom lite äldre, mognare och mer allmänbildad kanske. 

Var föresten med om ett litet mardrömscenario idag. Tio minuter innan avslutningen skulle dra igång insåg jag nämligen att mitt minneskort till kameran inte fungerade längre. Svettigt läge eftersom det var jag som skulle dokuemtera hela kalaset och dessutom ta en rad gruppbilder efteråt. Lyckades dock rota fram kontorets "reservkamera" som lyckligtvis hade ett minneskort som passade min kamera. Mindre skönt att det kunde lagra 62 Gb mindre minne än vad jag vanligtvis kör med. Skulle ha fått plats med hela 12 råformatsbilder, så fick snällt skruva ner kvalitén till medium, normalt och jpg. Hujedamig. Kanske fotografens mardröm. Dock gick det ändå helt okej, fast fick springa in och tömma kortet med jämna mellanrum. Förstår inte att det faktiskt fanns en tid som jag körde på jpg eftersom jag var för lat för att använda raw-funktionen som inte var 100% kompatibel med min tidigare datautrustning. Skulle never ever hända frivilligt igen. 

Nåväl, slutrantat om studenter och kameraformat. Fick ett spontanbesök på kvällen som fick mig på andra tankar. Pappa & brorson, fafa och Nenne. Så liten, men ändå så självklar i våra liv. Och som blåser bort allt vad vemod och ångest heter och fyller en med glädje  och värme ända in i benmärgen. Knäppte några bilder i den fina solnedgången och passade på samma gång på att uppdatera hemsidans blogg. Kika gärna in om du vill se fler bilder. 

Publicerad 24.05.2017 kl. 21:13

måla med kalklitir

Renoverandet rullar vidare i mitt arbetsrum och idag var det dags att måla fondvägg. Jag visste att jag ville ha en färg som står i stark kontrast till de andra väldigt ljusa väggarna och ganska snabbt föll valet på de levande kalkfärgerna av märket Kalklitir. Nyansen jag slutligen valde var den mest mörkblåa som fanns i sortimentet, "Cobalto". Färgen köpte jag på Popana i Ekenäs, eftersom jag gärna stöder lokala företag. 

Kalklitir är en isländsk färg som innehåller endast kalk och pigment från sten. En miljövänlig och ganska snäll färg alltså! Dessutom förpackas färgen endast i en liten plastpåse innanför en enkel papperpåse så stort plus för lite avfall också. 

Pulvret från en 1 kg:s påse blandas ut med 1,7 liter vatten, lite åt gången.  

Och sedan skall man röra om väldigt noga, gärna i 10 minuter så att färgen blandar sig ordentligt. En vanlig vispel fungerar bra att röra med, så inga konstiga verktyg krävs. 

Så här såg rummet ut innan jag började. 

Och så här blev resultatet efter första omgången färg. Här har färgen ännu inte torkat. 

Färgen målade jag på med en bred pensel med x-strokes-tekniken. Målade alltså i princip stora kryss över väggen med färgen. Detta passade mig alldeles ypperligt eftersom man inte behöver vara så noga med om det blir jämt eller så.

Nu skall jag bara vänta på att det första lagret torkar, så hoppas vi på att färgen räcker hela vägen igenom lager två. Till ungefär 10 kvadratmeter räcker en påse färg. 

Hittills är jag åtminstone mycket nöjd, och väntar med spänning på slutresultatet. Om det inte vore för att färgen är relativt dyr, skulle jag säkert måla om hela halva huset med kalklitir. Ser redan framför mig hur snygg salen skulle bli eller varför inte toaletten i en grå nyans?!

Återkommer med slutresultatet!

Publicerad 23.05.2017 kl. 13:49

 

 

 

 

 

Emilia Nyberg heter jag, men har en tendens att lystra aningen bättre till Miilo. Är en kreativ mångsysslare, fotograf, scout, husägare, fru och Karisbo i själ och hjärta. Bland annat.
Kan vifta på näsborrarna och är ​snäll för det mesta, förutom när mitt blodsocker är lågt. 

Denna blogg fungerar som min kreativa avlastningsyta, klotterplank och dagbok för tillfällen jag anser vara värda att minnas. En salig blandning av livet på landet, tankar & åsikter, projekt jag jobbar med och allmänt pladder. Samt en och annan kattbild där emellan. 

 

Du hittar mig även på följande plattformer:
Instagram: @miltonmiilo, @sutarkulla
& @fotografemilianyberg
Facebook: Fotograf Emilia Nyberg
Youtube: Livet på Sutarkulla
Hemsida: emilianyberg.com

Kontakt: 
elt.nyberg[at]gmail.com eller
fotografemilianyberg[at]gmail.com

 bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar

Senaste kommentarer

06.01, 17:10att få bona om av fia
01.01, 22:53en stillsam nyårsafton av mamma Sara
☰ meny