☰ meny
 

påsken genom kamerarullen

Här följer en snabbgenomgång av denna rätt så programfyllda påskhelg. Långfredagen inleddes med sedvanligt morgonmys i sängen. Efter att V har vaknat får han nämligen alltid komma över till oss och med god tur somnar han om en liten stund. Ah, få saker är mysigare än ett sömndrucket litet barn. 

Tillbringade största delen av dagen med att fixa med lite ditt och datt; planterade blommor, grejade skattjaktskartor och städade inför kalas bland annat. Men till kvällen skulle vi iväg på påskbrasa till en granngård och vi hade med oss ett påskägg som gå-bort-present. 

Alla fester som inkluderar minst lika mycket häng med djur som människor är bra fester, hehe. Fick hjälpa fåret till höger loss då det var så suget på torkat bröd att det fastnade i staketet. 

När festen tog slut (för vår del, andra forsatte nog långt in på natten har jag på känn) vandrade vi hem igen. Smalt lite av denna syn. 

Följande morgon var det bara att rise and shine och dra igång med fixet med en gång. Hade nämligen lovat påskharen att hjälpa till att gömma drygt 130 påskägg och andra skatter på våran gård. Skattjakten blev en mycket lyckad tillställning som jag skall berätta mer om senare. 

Elena och Sami gav den bästa typ av påskpresent: nämligen färska ägg från egna höns. Drömmer om dagen då jag själv basar över ett gäng pullor, har redan planerat att de skall heta Shakira, Beyoncé och Britney. Tuppen kunde heta Sean Paul eftersom inte katten (Louie) fick det namnet. 

Efter jakten blev det brunch uppe hos mamma och pappa. Det bjöds på en massa gott, bland annat en fantastiskt god tonfiskpaté som Miso hade gjort.

Till kvällen bestämde vi oss för att gå på evenemanget SKUMT som ordnades i yrkesskolans sedan länge tomma, gamla lokaler vid Pumpviken. 

Efter att vi stigit in genom dörrarna till den gamla metallhallen var det som om vi skulle ha blivit teleporterade rakt till Berlin. Älskar den här typen av evenemang som bjuder på något utöver det vanliga. Är även glad för min lillebrors (och resten av gänget som ordnat detta) skull att de verkade ha fått ihop allt, då man kunnat följa med lite bakom kulisserna i arbetet. 

Var själv med på ett litet, litet, litet hörn då vi bidrog till inredningen med oljetunnor och vår kompisgunga från vår gård samt mina julstämplar till inträdestämpeln. Lyckades snacka till mig reducerat inträdespris av tjejerna i kassan av denna anledning och var sedermera mycket nöjd över mina prutningsskills. 

Dock var musikstilen inte helt den typ jag vanligen lyssnar på och insåg att jag nog borde ha "pluggat" lite och lyssnat på artisterna innan för att komma mer i rätt stämning. Kan i och för sig också ha berott på att vi kom till festen rakt från nattnig av bebis så man hade ju inte direkt värmt upp sig så mycket. "En liten båt" var ju inte riktigt på repertoaren om vi säger som så.

Men mest av allt gillade jag maten man kunde köpa och de olika Overhead-installationerna, som denna som roterade uppförstorade bilder på kvalster mellan sig. Så fiffigt, för att inte tala om nostalgiskt med med användningen av oh:n. Var mitt favoritverktyg då jag skulle hålla presentationer i skolan, satte alltid mycket tid på att göra så fina oh-bilder som möjligt. 

Och maten ja, helt fantastiskt god! Var en gnocchihistoria med bland annat citron, brynt smör, pecorino och annat gott. Mmm.

Följande dag var en fräsch som en nyponros. Låtsades i alla fall om det. Men vi kom hem i en rätt så skälig tid natten innan och blev positivt överraskad över hur snabbt vi fick tag på taxi påsklördagen till trots. Kan ju dock ha berott på att vi inte hängde kvar till stängningsdags. 

Den skäggiga typen till höger skulle firas eftersom han hade födelsedag!

Det gjorde vi genom att åka till Köttkontrollen, som äntligen har öppnat igen efter att ha varit stängt ett tag på grund av ägarbyte. Hade tyvärr missat att de inte längre serverar brunch på helgerna (förutom till sommaren igen), men blev naturligtvis trots det serverade mycket god mat så ser fram emot nästa besök vi kan göra där. 

Sedan bar det hem igen för att bjuda in till kaffekalas bestående av minipavlovas, fruktspett och rester från lördagens brunch. 

Och idag, annandag påsk, har vi mest tagit det piano. K steg upp med Vidde så jag fick sovmorgon samt lite tid för att dricka morgonkaffe och lösa korsord i lugn och ro. I morse sprack även mina byxor så ser det som ett tecken på att det är dags att tacka för denna påskhelg. Hejdå bästa högtid, ses igen om ungefär ett år!  

22.04.2019 kl. 10:19

Lille Sk(r)utt sju månader

Idag blir den här lilla knodden inget mindre än sju månader gammal. Eftersom den tjugonde passligt nog infaller med påsk, var temat för denna bild givet. Köper mössor för de olika månadsbilderna av en person som är lite duktigare med virknålen än jag och den här mössan blev alldeles ljuvlig! Hoppas den fortsätter passa ett litet tag, för lilla V är alldeles oemotståndlig i den. 

Den senaste månaden har han lärt sig sitta stadigt, men backar nog fortfarande upp med kuddar då hans balans ännu inte är helt tillförlitlig. Äter gör han med god aptit och fullkomligen älskar gröt till både frukost och kvällsmål. Däremellan slinker det ner både frukt och olika puréer under dagens lopp. 

Sömnen har också blivit allt mer stabil och i och med att han kinkade lite med amningen för ett litet tag sedan testade vi att helt slopa nattmaten och efter cirkus en vecka har vi bjudits på en rad hela nätter utan uppvak, hurra! Nu gäller det bara att få in samma rutin på katterna också, som gladeligen kommer och väcker oss i tid och otid. 

En glad liten buse med nära till skratt. Att få honom att skratta har en ju nästan blivit lite beroende av. Så ljuvligt! 

En riktigt glad och skön påsk från oss!

20.04.2019 kl. 08:00

om att ha ett påskris

Låt mig presentera årets påskris! Äntligen ett år då jag lyckats synkronisera mig själv så jag både skaffat pynt och tagit in riset i tid. Händer inte varje år, men nu så!

Var lite orolig att jag igen var sent ute med att ta in kvistarna, men på bara ett par dagar har de små bladen slagit ut. 

Till pyntet hör ett gäng handmålade ägg, gjorda med vaxteknik. Några som är nya för i år och några gamla. 

Dessutom har några små, små hönor och tuppar i keramik fått göra äggen sällskap. Hittade dem i Papershop i Helsingfors och ångrar storeligen att jag inte plockade med mig några till. Så söta!

Sist ut, ägget som är favoriten just nu. Det är så varmt och välkomnade i färgen jämfört med alla andra som jag av någon anledning målat lila och blå. Nästa år måste jag komma ihåg att satsa på denna nyans istället för att jämna ut tonerna i arrangemanget lite. Och det var den rapporten om påskriset det, önskar er en trevlig påsk ifall jag inte hinner titta in här under helgen! 

18.04.2019 kl. 14:39

vårens första utefika och en oväntat besök

Igår råkade lillebror vara hemma på visit så passade på att bjuda ner honom på plättar och kaffe innan han fick annat fuffens i kikaren. Han är med i gänget som står bakom SKUMT  som går av staplen nu på lördag. Vet inte om jag själv kommer ha möjlighet att gå, men tycker det är mycket trevligt med alternativ som inte innebär att gå till den lokala kroggolvet dekorerat med plastpalmer om man vill bege sig ut på festligheter under påskhelgen. 

Fick hjälp av honom att bära ut lite av våra skrangliga trädgårdsmöbler och så passade vi på att fira den otroligt varma och soliga dagen med att ha vårens första officiella kaffestund utomhus. 

Det är så orimligt skönt att det äntligen är så varmt att jag utan desto mer krångel kan ha med mig Vidar utomhos och dessutom kan lägga ner honom på marken då han nu har lärt sig att sitta själv. Ser fram emot att återupptäcka alla vinklar och vrår av gården med honom. 

Härom kvällen fick vi också överraskningsbesök då en hjort plötsligt spatserade över gården. Som alltid då jag ser något djur, blev jag helt fascinerad och kunde inte slita mig från fönstret förrän besöket var över. Vet inte vad det beror på att jag blir så ivrig, då vi ser hjortar och andra fåglar och djur så gott som dagligen. Här kan man spana in allt från mårdhundar till tranor och älgar från köksfönstret.

Priset får väl ändå kanske gången då jag vaknade mitt i natten och gick till köket för att ta en glas vatten och ropar i högan sky "KISSE KOM OCH TITTA!". Han trodde ju det minst var en vargflock som kom farande, men då var det återigen bara två hjortar som stod och kraffsade i rabatterna. Jaja. Behövs inte mycket för att underhålla mig, som ni förstår. 

17.04.2019 kl. 21:01

mys-, val- & kalassöndag

Efter en lördag med både talko och teaterbesök, var det skönt med en lugn och skön söndag. Med en liten morgonpigg knodd i hushållet blir det ju inte precis några långdragna sovmorgnar, men med en värmande brasa i köksspisen är det nästan förlåtet. I vanliga fall brukar vi försöka ta vara på den stund som Vidar sover sin dagssömn på förmiddagen till att göra något vettigt, men idag segade vi oss kvar vid köksbordet och åt långsam söndagsfrukost och körde några olika valkompasser. 

Körde även dagens träningspass, i och med att jag blåste ur några ägg inför den kommande äggmålningen nu i veckan. Pjuh. Helt sjukt tungt kan jag meddela ifall någon är obekant med processen. Tur att en bara påskpyntar en gång om året. Har även börjat planera årets äggjakt och det kommer bli SÅ BRA. Hoppas jag. Ibland önskar jag att jag vore kompis med mig själv så jag fick uppleva allt fantastiskt jag hittar på ur ett objektivt perspektiv (ödmjuk, javisst) haha! :--)

Den resterande dagen tillbringades självklart med att gå och rösta och sedan bar det iväg på kalas. Trevligt med två anledningar att klä upp sig lite. Kisse tyckte det såg ut som att jag hade dragit en folkdräkt på mig, men tänker att det är helt okej då det är valdag. 

Imorgon drar påskveckan igång och det finns mycket att se fram emot. Självklart den tidigare nämnda äggjakten, men även att min gudson kommer till Finland samt naturligtvis  sista säsongsstarten av Game of Thrones! Har ju bara väntat i närmare sexhundra (600!) dagar. Överväger nästan att korka flaskan med bubbel vi har på kylning måndagen till trots bara för att fira. Undrar även om en måste evakuera internet imorgon så en inte snubblar över några spoilers innan kvällen? Kanske bäst att ta det säkra före det osäkra. 

14.04.2019 kl. 21:17

vårregn och vänner

Säga vad man vill om det här vårvädret som växlar mellan nästa fyra årstider inom ett dygn, jag tycker det är något väldigt uppfriskande med vårregn. Luften blir liksom lättare att andas och det känns som att scillorna i rabatten får en extra skjuts. Och inte bara dammet från vägarna sköljs bort, utan även vinterdammet som klistrat fast sig längs huden de senaste månaderna. Det där vinterdammet som får det att klia längs med kroppen ju närmare våren vi kommer, men så småningom ersätts det av ett pirr. Pirr sprunget ur ljusa kvällar, gröna gräsmattor och varma solstrålar på kinderna. Så för min del får det gärna regna lite.

Men ännu sitter vi fast i något mellanskede mellan vinter och "riktig" vår. Det som jag väntar efter allra mest är att det skall bli så varmt att K kan börja ta motorcykeln till jobbet ibland och på så vis ge mig möjlighet att röra mig med bil om dagarna. Det börjar nämligen verkligen kännas i varje cell i kroppen att man nu varit strandad på hemmaplan en hel vinter. Tack och lov har i alla fall kompisar kommit förbi då och då, för att pigga upp vardagslunket en aning. 

Igår fick vi besök av Jenny och hennes lilla A, som bara är ungefär fyra månader yngre än Vidar. Vem hade trott att vi idag skulle sitta med mer eller mindre jämngamla kids och snacka småbarnsliv för tio år sedan då vi gick i gymnasiet och delade kalender, snurrade kassaband på samma jobb och levde för helgernas festligheter? Okej, ändå inte helt osannolikt, men väldigt trevligt att råka "timea" sina livsskeden med någon man varit vän med i över tjugo år. 

Ser så mycket fram emot allt roligt dessa två kommer att få göra ihop under de kommande åren och hoppas innerligt de blir goda vänner. Försökte oss på att knäppa några kompisbilder också, men pjuh, det var mest bara svettigt. Inte det lättaste att få två små bebisar att kika åt samma håll och hållas still samtidigt kan jag meddela. 

Ett annat säkert tecken på att ljusare tider närmar sig är när solkatterna hittar tillbaka till vardagsrumsväggen om kvällarna. Lite till, kämpa på våren!

10.04.2019 kl. 20:59

en eftermiddag i helsingfors med vernissage, solkatter och chokladkaka bättre än sex

 

I fredags hoppade jag på tåget in mot ett soligt Helsingfors lagom då klockan slog eftermiddag. 

Kände mig extremt PIFF med nytvättat hår, jeansjacka och framför allt bygelbh (!!) - är inte mycket som krävs av denna småbarnsmorsa för att livet skall få en liten extra guldkant. I övrigt är 1/3 av denna look införskaffad på Lidl. Kommer antagligen aldrig bli en modebloggare, haha. 

Mötte upp med Emma, och det var naturligtvis värt en liten bild. Är väldigt nöjd över att vi slumpmässigt råkade ställa oss så att trappuppgången ramar in oss. 


Intag av mat var givetvis givet, så vi traskade iväg till Green Hippo Café, då vi var sugna på att prova ett ställe vi inte besökt tidigare. Beställde in en varsin avokadopasta som inte gjorde oss besvikna. Gott!

Klart man förevigar snitsiga citat när man får chansen. 

Är ju inte heller de som tackar nej till efterrätt så därefter beställde vi varsin chokladkaka som i menyn beskrevs som "bättre än sex".

Mätta och belåtna traskade vi sedan vidare och passerade bland annat en gata fylld av solkatter. 

Vårt mål var Kosminen, där det var vernissage för utställningen Hatching som Fia medverkar i.

Det ver verkligen knökfullt med folk, så vi trängde in oss i ett hörn och jobbade oss sakta, sakta runt lokalen för att kika på de olika verken. Här syns en skymt av en av Fias undervattensbilder. 


Kyrö distillery bjöd på drinkar, jag drack en halv och kände mig därefter en gnutta salongs. Så in the game är tydligen en nuförtiden. 

 

Så blev det kväll och det var dags att ta adjö av Helsingfors och stenstatyerna pyntade med blomkransar vid stationen. Tills vi ses nästa gång, kära hufvudstad!

 

07.04.2019 kl. 08:15

inspiration till sommarens veranda

Bildkällor: 1 / 2 / 3 / 4

Mina starka inredningscravings studsar lite hit och dit i vårt hem just nu. För tillfället har jag fastnat vid vår glasveranda. Första sommaren vi bodde här flyttade vi in i slutet av juli, så då blev det mest en provisorisk lösning med hopplock av möbler. Den andra sommaren hade vi ju sommarcafé som huserade där och ifjol försökte jag mig på att få den lite mysig med rottingstol och soffsäng, men kände att jag inte riktigt prickade rätt då vi sist och slutligen inte hängde så mycket där. 

Så nu har jag försökt analysera - hur vill jag att en mysig veranda skall vara? Först och främst har jag insett att det får bli att ta till penseln och måla om. Just nu går verandan i gul-bruna nyanser, medan jag själv dras mer åt det grön-blå-gråa hållet. Fönsterkarmarna, som nu är i original träfärg vill jag också måla vita. Om jag riktigt, riktigt blir på hugget kanske även golvet får sig en omgång kakelfärg. Blev lite småsugen på schackrutigt efter att jag såg bild nummer fyra. 

 

Bildkällor: 5 / 6 / 7 / okänd

Inredningsmässigt måste jag börja med att slänga ut den nuvarande mattan. Den har varit praktiskt, men inte det minsta lika mysig som ett gäng trasmattor skulle vara. Så ut med köpemattan och in med de gamla trasmattorna vi har på vinden! Soffsängen som fick ta plats förra sommaren var visserligen mysig, men då den inte användes så mycket tror jag bestämt den får bytas ut mot ett gammalt bord och ett par omaka par stolar. Något annat jag saknat är avställningsytor för blomster och pynt så skall ta mig upp på vinden och spana om vi har någon hylla i stil med den på bilden uppe till höger att hänga upp på väggen. Avslutningsvis vill jag ha fönsterbräden med en massa växter på. Kanske är detta året jag bejakar pelargoner i mitt liv? Vem vet. 

05.04.2019 kl. 10:10

hej, april!

Äntligen april! Har firat in den nya månaden med att ha blivit lurad exakt noll gånger samt har ätit plättar till lunch. Rafflande! Hade nämligen "inget" i kylskåpet men så slog det mig att det är ungefär vad som krävs för att vispa ihop en plättsmet, så plättar fick det bli. Kändes nästan lite förbjudet att hiva i sig som en egen maträtt, men så här som ammande kvinna har jag lagt ribban väldigt lågt vad gäller saker jag får unna mig. Är ju i princip sugen på något konstant, vilket tyvärr inte helt speglar min inspiration till att stå i köket just nu. Så uppenbarar sig ett plötsligt plättstekssug är det bara att tacka och ta emot!

Den sista dagen i mars tillbringades med att gå på vårmarknad i Fiskars och dagen till ära hade jag skruvat på ett annat objektiv på kameran då jag tänkt passa på att fixa lite bildbanksbilder. Fotar ju nästan konstant med 50 mm men den här gången använde jag mig av 85 mm då jag fått tillbaka linsen efter att den varit utlånad ett tag. Kul med omväxling, men resultatet blev inte så digert då jag tror att mars försökte få ut det sista ur sin vårvintermånad och bjussade på rejält med snö, vilket jag inte alls var ute efter denna gång.

Efter marknadsbesöket blev vi bjudna på spontanlunch hos ett par goda vänner. Timingen var verkligen perfekt då vi redan var ihoppackade i bilen och inte hade några andra lunchplaner för dagen så det kändes nästan som telepati. När vi kom hem var samtliga familjemedlemmar så däckade att vi tog en gemensam tupplur, vilket i kombination med att klockorna ändrades till sommartid rubbade lillkillens dygnsrytm totalt och jag fick snällt sitta och försöka natta honom i två timmar senare på kvällen. Får även snällt notera att det nog är dags att gräva fram en tillfällig rullgardin att hänga upp i salen, där vi sover, då kvällarna vips blivit så ljusa. Tänk att man hinner glömma det över en vinter - att de ljusa sommarkvällarna i något skede kommer åter igen. Nu är vi inte långt därifrån. 

01.04.2019 kl. 22:37

för ett år sedan då det var påsk och vi firade femårsdag i tammerfors

För prick ett år sedan var det påsk, vi firade att det var fem år sedan vår första dejt och vi befann oss i Tammerfors. 

Staden bjöd på sitt soligaste väder, så efter att vi dumpat våra väskor på hotellet bestämde vi oss för att ta en promenad för att upptäcka staden lite. 

Efter rekommendationer av min kollega, som är hemma härifrån, gick vi till Pynike utsiktstorn. Det vi inte hade tagit i beaktande var att det var helg, så det var massvis med folk där och en kö som ringlade sig långt utanför tornet. 

Men skam den som ger sig! Efter att ha väntat tålmodigt en god stund kom vi fram till cafét och kunde beställa varsin munk. Sjukt egentligen att vi köade så länge för dessa, för om sanningen skall fram så gillar jag inte ens munkar. Tog en glutenfri version som var mindre än den vanliga, men gav ändå hälften åt Kisse. Jaja, är en plats känd för munkar så måste en ju prova i alla fall. Men näpp, det är nog fortfarande choko som gäller om man skall hitta vägen till mitt hjärta. 

Efter fikat tog vi oss upp i tornet för att se på utsikten. Det är ju något jag nästan alltid gör då jag besöker en ny stad som turist - letar upp en plats med bra utsikt. 

Lika oblikatoriskt är det att balansera kameran på valfri bänk eller soptunna för att få till en lagom gullig bild. 

Efter tornbesöket vandrade vi tillbaka in till centrum. Jag jagade febrilt efter badskum då jag ville bada badkar på hotellet och sedan vek vi in på Friends & Brgrs för att äta lunch. 

Sedan drog vi till hotellet och bara tog det lugnt några timmar. Mars-april var min absolut största energidipp som gravid så behövde samla energi för att orka med resten av kvällen. Minns att jag även hann bli riktigt, riktigt hangry eftersom det tog ett tag innan vi kom oss iväg någonstans och ett par restauranger vi hade siktat in oss på vår antingen fullbokade eller under renovering. 

Till slut hittade vi ändå ett litet, sött ställe, Bistro 14, som hade rum för oss. Hade vi varit tvungna att vända i dörren här också hade jag eventuellt lagt mig ner på marken för att lipa. Eller skickat hem K (som hade fått ansvarsuppgiften att fixa middagsställe) med första bästa tåg, haha. :-) 

Restaurangen var liten med bara några bord och man såg rakt in i köket. Var en mysig liten utomlandsaktig känsla över det hela. 

Det fanns två förrätter, två huvudrätter och två efterrätter att välja mellan och eftersom jag var allergisk mot 50% av menyn blev valet enkelt för mig. Men mycket gott ändå! Till förrätt åt jag ugnsägg med grönsaker. 

Och till varmrätt falafel med olika tillbehör som jag så här ett år senare inte minns vad allt var. 

Efterrätten var en chokladig historia. Och ett, tu, tre, så var jag inte så hangry mer. 

Vi avslutade kvällen med att sitta en stund i hotellbaren, men i mitt dåtida gravida tillstånd tog vi kväller rätt snabbt. 

Följande morgon startades långsamt..

.. innan vi begav oss ner för att äta frukost. Älskar hotellfrukost. 

Sedan begav vi oss ut på stan för att promenera omkring på måfå och råkade passera ett kattcafé. Tyvärr var det stängt, annars hade vi givetvis kilat in på direkten som de kattvänner vi är. Nu fick vi nöja oss med att hälsa genom fönsterrutan. 

Stannade till vid en solig vägg för att tanka d-vitamin.

Sedan styrde vi stegen mot Tammerforshuset för att gå på Muminmuseum. Av upphovrättliga skäl var det inte tillåtet att fotografera där, men kan nog rekommendera utställningen i alla fall till andra inbitna muminfantaster. Utställningen innehöll många fina originalteckningar och miniatyrer. Blev även mycket glad över att hitta affischen "Karta över mumindalen" i svensk version i deras museishop. 

Efter museibesöket hade vi någon timme kvar att döda innan tåget skulle ta oss hem igen, så vi svängde in på första bästa café för eftermiddagsfika. 

Och sedan hoppade vi på tåget och  den lilla Tammerforsresan var slut. Och vips, har det plötsligt gått ytterligare ett år och idag kan vi lägga sex år på kontot. Heja oss!

30.03.2019 kl. 08:00

här kunde det stå något om vår och fredag till exempel

Hej och glad fredag! Kreativteten bara spritter i rubrikmakeriet, som ni kan se. Men annars är väl det mesta bara väl. Sol ute, sol inne, sol i hjärta, sol i sinnet, som det ju heter. Ingen klagar. 

Mommo-mamma hade i sedvanlig ordning ledig fredag, så vi passade på att bjuda ner henne på frukost. Mysigt med sällskap  och en anledning till att duka upp ordentligt. Älskar ju sånt. Och Vidar blev ju extremt glad, som ni kan se. 

Bongade även årets första fjäril idag! Enligt gammlat skrock tyder färgen på första fjärilen hur året skall bli (färgglad/ljus = bra, mörk = mindre bra) , så en citronfjäril torde bara båda gott. Skönt!

Men hörni, fredag, sol och torra sandvägar. De e ju nog live'! Började i liten skala städa upp gården lite genom att sopa gången till huset, plocka bort vinterväxterna från trappan och äntligen ta ner julkransen från dörren... Den har hållit sig så fin, så har liksom inte haft hjärta att göra det förrän nu. Och julen varar ju fram till påska så vem är jag att skynda på, hehe? 

Denna helg ser jag framför allt fram emot en barnfri dejt med mannen och vårmarknad i Fiskars. Våra mjöllager har börjat sina, så  ypperligt att kunna fylla på dem nu igen. Mörbys mjöler är absolut de bästa! Trevlig helg!

29.03.2019 kl. 12:02

vår i luften, var är er?

Här växlar väderleken mellan tunga snöflingor som dalar ner från skyn till strålande solsken i ett kick. Men lever ändå i hoppet om att våren inte kan vara allt för långt härifrån nu, då isen börjat smälta på byvägen. Tänk vilken tur att en har sin egen blogg så en kan svamla på om något så intetsägandet som vädret utan att någon kan stoppa en. Man tackar. Även tacksamt att vi bor uppe på en liten kulle, för när snön väl börjar smälta går det snabbt. Okej, slut på den väderranten (återkommer eventuellt här nedan, haha). 

En annan grej som är ytterst trevlig är ljusets återkomst. Det enda negativa med den saken är att all skit man samlat på sig under vintern träder fram till så den milda grad att dammråttorna längst in under byrårerna nästan lärt sig att apportera. Vad som göms i skymning och snö...

Kombinationen av vårljus och att jag går hemma konstat får mig även akut  att vilja göra om cirka hela hemmet. Om vi bortser från de riktigt stora grejerna som sovrummet vi håller på med och nytt kök och badrum som jag konstant går och drömmer om ligger följande projekt på min lista jag hoppas kunna göra något åt i sinom tid:
1. nytt golv i vardagsrummet. Skulle nästan kunna sälja en liten bit av min själ för att slippa den där senapsgula platsmattan som finns där just nu. 
2. måla om salen. Då det är husets mörkaste rum och med tapeter som börjat gulna, känns stämningen i rummet lite trist. Bara vi flyttar ut vårt sovrum därifrån hoppas jag få upp lite kalklitir på väggarna!
3. skruva ihop & måla några bokhyllor. Ett projekt som inte alls borde te sig omöjligt då jag både har hyllorna och färg här hemma. Måste bara få tummen ur. 

Idag passade vi på att gå ut på promenad när K kom hem från jobbet och solen fortfarande sken. Äntligen är kvällarna så långa att det finns tid för det! Annars kan det kännas som att kvällarna lätt går upp i rök då ved skall bäras in, det skall eldas, middag skall lagas och så skall V nattas. Att gå ut ensam om kvällarna under vinterhalvåret har inte känts så lockande då det dels är kolmörkt och så har vi en del vargar som stryker omkring. Var ju lagom mysigt för något år sedan då ett par fick ungar och plötsligt bodde det en flock på åtta (!) vargar inte alls särskilt långt ifrån oss. Ja, jag har själv valt var jag bor, men kan inte direkt påstå att jag sörjde när flocken skingrades. 

The look of a not så glammig småbarnsmorsa. Kan man ha håret mer på sniskan kan man ju fråga sig?

Mmm. Snödroppar, ett annat säkert vårtecken. Minns hur jag alltid spanade efter dessa i rabatten som mindre då vi kom på besök till farmor och farfar och blev så glad då de hade ploppat upp eftersom det innebar att nu, NU var våren nära. 

Avslutningsvis, en liten inblick i vår kvällsrutin. Försöker redan nu få in vanan att läsa så mycket böcker som möjligt då jag tycker det är en väldigt mysig aktivitet att göra. Planerar att släpa ner en gammal säng ifrån vinden och fixa en "daybed" som vi kan mysa ner oss i med en massa spännande sagor bara Vidar blir lite större. Hoppas innerligt att han blir en person som gillar böcker, men vi får se. Skall överlag bli roligt att se vilka personlighetsdrag och andra egenheter han kommer utveckla under åren. Tycker t.ex. det är hemskt gulligt att han just nu alltid lägger fötterna i kors då han ligger så här på rygg, är det måntro något han kommer fortsätta med? Vi får se. 

Det var det vårsvamlet från denna dag det. Som kronan på verket; min antagligen mest fotograferade vy här från hemmet. Undrar hur många bilder på denna utsikt jag kommer hinna ta under min livstid. Antagligen en och annan. 

25.03.2019 kl. 21:22

om en helg i mars

Hej, från en ganska lugn och stillsam helg i mars! Vi har inte haft mycket mer på agendan än ett besök hos Vidars gudföräldrar och senare idag väntar lunch hos V:s farmor. Skönt med ett sånt veckoslut mellan varven. Istället kan vi hoppa tillbaka till förra helgen, då fick kameran hänga med på våra upptåg. Vi började förstås helgen med frukost. Efter lite lirk lyckades jag få sällskap vid frukostbordet. vilket inte alltid är en självklarhet i detta hem. 

Tulpanbuketten var fortfarande pigg och glad, nu har jag bara körsbärskvistarna kvar, som ser lite småsorgliga ut då knopparna inte ännu slagit ut. 

Lana inspekterade vår ytterst slarvigt bäddade säng. Funderade antagligen på hur hon lättast skulle ta sig in under sängöverkastet. 

Vips hade det gått någon timme och vi hade teleporterat oss till Bakfickan i Tenala för att äta hamburgare!

Mycket nöjda restaurangbesökare! Någon av dessa, nämner inga namn, avslutade besöket classy med att spy på golvet. Så som det kan gå om man hivar i sig en massa mat på nolltid och sedan studsar omkring i lokalen i illfart, ni vet.

Sedan var det dags för kalas hos morfar som fyllde hela nittiofyra år. I år skippades finporslinet för slippa disken, men i övrigt är det så mycket som osar nostalgi i denna bild. Den lilla sockerskålen! Pralinasken! Sillsmörgåsar! En näpen bukett på bordet! Jaffakex på ett tjusigt fat! Precis som jag minns alla kalas hemma hos mormor och morfar i Smedstået. Bara den ljusblå karamellskålen som saknas. 

Vi kom hem lagom till den "blåa timmen". Där på andra sidan skymtar Las Vegas som ni kan se, eller ABC och Shell. Helt hur man vill. 

Sedan slutade kvällen med mys framför brasan, kanske ett glas vin och en märklig vampyrfilm som var gjord som en dokumentär.

Så blev det söndag morgon och jag konstaterade att "allt" var slut i kylskåpet och att K nog måste göra pancakes till frukost. Tur för mig så protesterade han inte.  

Sedan hoppade vi i bilen för att åka iväg på en liten utfärd till Fiskars, där Iittala reade ut sina produkter pga kommande renovering. 

Jag hade förhoppningar på att få bejaka mitt finländska medborgarskap och äntligen få hiva iväg alla mina gamla vinglas och istället uppdatera mig de traditionella Essence-glasen, men tyvärr var de slut eller undanplockade. Så fick nöja mig med nya dricksglas, som förvisso också behövde en uppdatering. 

Då vi var nöjda med våra uppköp kurvade vi via Serendipity på vägen hem. Vidde firade söndag i pyjamas all day long! Han hade somnat till sin dagssömn i pyjamasen, och sen orkade vi liksom aldrig byta om. 

Jaja, dom här kladdiga små händerna hörni. Oemotståndliga!

För att inte tala om denna blick då. 

Sedan blev det lunchdags. Ett ytterst hälsosamt leverne denna helg, som ni kan se. Eeh. 

Noterade att vårt diplom fortfarande hängde uppe på väggen och likaså en bild på mig i bildkollaget. Fint att man får vara med "in spirit" när man inte längre kan vara på plats lika frekvent som för tio år sedan. Det vill säga flera timmar per dag, de flesta dagar i veckan. En gång trodde en i personalen att jag jobbade där och borde ha fått personalrabatt, hehe. Man tillhörde väl nästan inredningen kan man väl säga. 

Väl hemma packade jag upp mina inköp. En ny sax (eftersom de alltid är "försvunna"), några extra dricksglas i en serie vi har från förrut samt ett serveringsfat. 

Sedan fick jag ett plötsligt infall att baka en kaka, hade av någon märklig anledning varit sjukt sugen på citronkaka hela dagen. Eftersom jag hade hittat en förpackning vallmofrön då jag rensade skafferiet fick det bli Elsas vallmo- och citronkaka

Ytterst trevligt att det nya kakfatet fick komma i användning på en gång, samt att kunna fira söndag med en nygräddad kaka! 

Innan vi kunde konstatera att vi gjort vårt för denna helg, kilade vi ner till Ekenäs för att hjälpa mamma att hänga upp sin utställning. 

Vidar höll ställningarna ifrån en pafflåda. Det är så skönt att han äntligen blivit så pass stor att man kan ställa ner honom så här, och han hålls nöjd en liten stund. När utställningen var kirrade åkte vi hem till mina föräldrar för att bada bastu och plundra tidigare nämnda citronkaka. Och det var det för den helgen! 

24.03.2019 kl. 13:45

den stora utställningsdagen

I måndags var det dags för öppning av mammas utställning, The Elements

Vi hade beställt en bukett från Bukettmakaren (där de alltid förstår sig på mina visioner, yey!) och bett om en blomkvast med inspiration från en utav konstverken. 

Sedan började resten av besökarna droppa in och här står en tydligt nervös utställare och pillar på sitt örhänge. Men allt gick finfint!

Trakteringen var helt i min smak. Blir jag någonsin för gammal för chokladbollar? Tror inte det. 

Sen var det dags för öppningstal!

Vidar var naturligtvis också med och firade på vernissagen och mådde gott i morfars famn. 

Här började nog vissa bli lite trötta då vernissagen inföll mitt i kvällsmåls- och nattningsrutinen, men med lite gröt i magen klarade vi oss tills vi smet iväg och böt om till pyjamas (Vidde, inte jag haha) och packade in och i bilen och åkte raka vägen hem för att sova. 

Dessa fyra tavlor ur vattenserien hör till mina favoriter ur utställningen och vi bestämde oss för att köpa en utav dem. 

Tavlorna hänger ännu uppe i en dryg veckas tid, fram till trettionde mars, på Ekenäs bibliotek. Gå absolut och kolla om du har möjlighet!

22.03.2019 kl. 11:09

sex månader med vidar

Månadens Vidars Värld-bild fick bli inspirerad av visan "Räven raskar över isen", men i och med att det också är vårdagjämning idag tänkte jag att det nog så småningom är dags för isarna att smälta och så drog ju Kompis Kanin ut på fisketur också. Om du vill se tidigare månadsbilder hittar du dem här: 1, 2, 3, 4 och 5

Men ja, sex månader var det ja. Inte illa jonglerat med detta föräldraskap då man än så länge klarat sig med hedern i behåll.  Lill-Vidds blir allt roligare att hänga med för varje dag som går då han för det mesta är på riktigt solskenshumör. Lite gnällig kan han vara ibland, då åtminstone en tand har börjat dyka upp men i övrigt växer han och mår fint. Är fem före att kunna sitta helt själv, med lite stöd går det fint - att hoppa har han dock blivit en riktig fena på efter att ha introducerats för hoppgungan hos mormor och morfar och nu börjar han studsa som en liten pingpongboll så fort en håller upp honom i famnen. Han drar också gärna upp sig stående så fort han bara får chansen och vänder sig snabbt som attan runt på mage och sprattlar som en liten galning om han läggs ner på golvet. Framåt tar han sig inte ännu, men det känns som om han är på väg att snart knäcka den koden, vi får se. 

Dygnsrytmen har hållit sig lik rätt länge nu. Vidar somnar vid sju på kvällen och vaknar vid sju-åtta på morgonen. Däremellan vaknar han två gånger under natten, oftast med ett gallskrik, för att äta. Har lite försökt rucka på detta genom att introducera gröt på kvällen innan han går och lägger sig, men än så länge är det relativt nytt så ser inga tydliga "resultat". Eventuellt har han börjat sova aningen längre och har åtminstone nu några nätter vaknat första gången kring två. På dagarna tar han vanligtvis en tupplur på förmiddagen någon gång vid nio-tio-tiden och sover från allt mellan 45 minuter till närmare tre timmar. På eftermiddagen brukar han ta en kort tupplur som så gott som aldrig överskrider 30 minuter. Med god tur (och om första sovpasset varit väldigt kort) lyckas vi ibland klämma in ytterligare en kort sovstund senare på eftermiddagen kring fyratiden.

Matglädje verkar vara en stark egenskap hos samtliga medlemmar i denna familj och Vidde är inget undantag. Till största delen ammas han nog fortfarande, men visst slinker det ner någon flaska ersättning här och där så att jag inte är helt låst vid hans mattider. Dessutom har vi börjat ge lite grönsaks- och fruktpuréer (vid lunch/mellanmål) och det sjunker med god aptit. 

Finns säkert en hel rad andra grejer jag också kunde berätta, men tror vi lägger punkt för denna månadsrapportering här. Över och ut, för denna gång. 

Tack lilla rävunge, att just du kom till oss!

20.03.2019 kl. 20:59

om en utställning ni inte får missa!

Har ni någon gång undrat varifrån jag fått mina konstnärliga anlag? Nåja, det har ni rimligtvis kanske inte gjort, men jag berättar i alla fall: nämligen från min mamma! Mitt gamla rum där hemma hos dem har numer fått ge vika som ateljésutrymme där det ena efter andra häftiga konstverket föds till liv. Imorgon öppnar hon sin allra första utställning på Galleri Perspektivet i Ekenäs. Vernissaget börjar klockan 18, hoppas ni tittar förbi!

The Elements av Sara Nyberg
18-30.3.2019
på Galleri Perspektivet, Raseborgsvägen 8, Ekenäs
Öppet: må-ons kl. 10-20, to-fre kl. 10-17 och lö kl. 10-16

 

17.03.2019 kl. 15:35

tisdag till fredag

Så gick det en vecka igen som aldrig kommer åter. Är lite fascinerad över hur snabbt tiden sist och slutligen går, trots att vi har ett ytterst långsamt vardagslunk på gång just nu. Jag kan ju själv  få lite myror i byxorna av att bara sitta hemma, men märker hur gott det gör Vidar då alla rutiner gör honom väldigt glad och harmonisk. Detta syntes nämligen väldigt tydligt idag då vi hade program under dagen som  helt rubbade hans dagssömn, så det blev lite kämpigt att hålla sig vaken nu på kvällen ända fram till läggdags. Nåväl, nog om det. Nu till vår rysligt spännande vecka (spoiler: den var inte så spännande, så den som väntar sig sådan läsning får nog ta och vända i hallen):

Började veckan med vagnpromenad i solsken med katt. Eller var det kanske katten som var ut och promenerade med oss? Eventuellt. Ibland känns Lana verkligen som en liten vallhund när hon följer med oss ut och gå, då hon är extremt noga med att vi inte skall gå för långt bort hemifrån och börjar jama uppmanande då hon anser att det är dags att vända hem. 

Onsdagens stora höjdpunkt (för somliga i familjen) var att ligga på mage och spana in ovan nämnda djur som intog lunch. Har ju själv sedan modersmjölken blivit lärd att uppskatta de små nöjena i livet (ni vet, skogspicnic framom en resa till legoland och en tur i rulltrapporna i "formis" i stället för säsongskort på borgbacken) och det är definitvit något jag vill föra vidare till Vidde Vidarson. Tänker att detta föräldraskap blir betydligt enklare, billigare och framför allt mysigare så. 

En annan höjdpunkt (för andra i familjen) var biobesök. V sover ju vanligtvis som en stock mellan kl. 19-01, så då passade det ypperligt att vi överlämnade barnet och huset på katternas ansvar och smet iväg för att kolla på Captain Marvel (bra film! älskade speciellt att en katt hade en semistor roll!). Okej, skoja (ifall någon orimligtvis inte anade det). Farmor var här och höll ställningarna. Mycket mycket mycket tacksamt med far- och morföräldrar som ställer upp och att be-busen inte klagar om det blir ff någon timme. När vi kom hem från bion bjöd moder jord på ett himla ovårigt snöoväder - så där kommer kopplingen till bilden till höger in. 

Torsdag. Även känd som treat yourself-dagen, eftersom jag har yoga då. Går på en timme som speciellt fokuserar på ryggen och det är nog så himla skönt att få sträcka på sig och ligga stilla och bara andas en liten stund utan någon som drar en i håret eller dreglar en på kinderna. Vore ju hemskt underligt om kurskamraterna fick för sig att ta till såna fasoner. Hehe. Efter yogan stod traditionell bastukväll hos mina föräldrar på schemat och till middag något så post-yoga-hälsosamt som fryspizza. Man är ju bara människa hörni.

Idag tog jag och Vidde mormor och farmor under armen och drog iväg in till Karis för att luncha och gå på konstutställning tillsammans. Mycket bra fredagsnöje, som jag hoppas kan återkomma nu som då då bägge är antingen lediga eller jobbar halvdag på fredagar. Perfekt för en (svär)dotter som suktar efter sällskap. Och lilla V skiner ju som Nådendals sol så fort han får syn på någon av dem, så ingen klagar om vi säger som så. 

Och det var den veckan det, på ett ungefär. Nu skall jag bänka mig i soffan tillsammans med ett gäng chokladbollar och håller tummarna att vi lyckas komma överens om en film att se på innan vi ätit upp dem alla. Denna helg skall ett stycke nittiofyra år gammal morfar firas och så skall jag eventuellt hjälpa mamma att ställa i ordning hennes utställning (vernissage på måndag, kom!). Drömmer lite om att ta oss till Köttkontrollen för en brunch också, men det återstår att se om vi lyckas med det lilla projektet. 

Trevlig helg!

15.03.2019 kl. 19:52

en helg med rebelltjejer och familjebrunch

Det blev en helg med hundratio i glaset och väldigt mycket scouting på schemat då vi ordnade övernattning för åldersgruppen jag fungerar som ledare för. "Fuskade" lite och åkte hem till natten, främst eftersom Vidar fortfarande vaknar för att äta ett par gånger under nätterna och jag kände att en övernattning med honom och sjutton elvaåriga scouter skulle vara lite väl övermäktigt. Säger kanske något om ljudnivån när det pep i mina öron då jag kom hem som om jag hade hängt på krog hela kvällen. :--)

Eftersom evenemanget lämpligt nog sammanföll med internationella kvinnodagen, passade vi på att ordna hajken under temat "rebelltjejer" (med inspiration från  böckerna på bild). 

Lördagen bjöd på riktigt fint väder, vilket var tacksamt då vi skulle vara ute med scoutgänget. Också väldigt skönt att kunna ordna grejer vid den nyrenoverade scoutstugan och ha tillgång till vatten, el, kök och till och med ett torkkskåp. Nästan så man blir lite bortskämd.

När scoutövernattningen var slut var det dags att åka hem och invänta följande programpunkt för helgen. Sandra och Jasper kom nämligen förbi för att spela sällskapsspel och umgås. Det märktes även att jag varit aningen trött och hungrig då jag kurvade via butiken på vägen hem, för det som bara skulle vara "lite tilltugg" resulterade i ett proppfullt köksbord av godsaker. Var fullt upptagen med att ha det trevligt, skratta tills tårarna trillade och äta gott så inga bilder blev tagna. Denna lilla fönsterhälsning som någon lämnat i scoutstugan får illustrera den goda stämningen istället. 

På söndagen bjöd min bror in till familjebrunch! Har inte blivit av på länge, så det var ett ytterst välkommet inslag. 

Var riktigt livat i luckan med fem små barn och kan bara tänka mig hur det blir sen när de två minstingarna också tar sig fram snabbt som attan. Sen är det först rumba när vi möts upp! 

12.03.2019 kl. 19:56

en torsdagslista

Hej, hallå! Tänkte passa på att pryda denna torsdag med en liten random lista jag hittade samt några bilder jag försökte få till i morse. Lilla V var måttligt intresserad, som ni kan se. Men ja, lista var'e:

→ Välja året du dör eller välja hur du kommer att avlida?
Välja hur jag kommer att avlida, då kunde jag ju i princip välja vid vilken ålder det skulle hända, eller?

→ Ha gratis Apple produkter för resten av ditt liv eller ha gratis Wi-Fi vart du än går?
Har inte något skriande behov av något av dessa, men inte skulle jag ju tacka nej till en iMac i rent och skärt arbetssyfte. 

→ Fullfölja din största dröm eller ta tillbaka det som du ångrar allra mest i livet?
Är faktiskt väldigt få saker jag ångrar i livet, så skulle definitivt välja att fullfölja min största dröm som i nuläget är att bygga upp en hel verksamhet kring vår gård. Festlokal ute på vinden, konferensrum i ladugården, stor bastu med gillestuga och bed & breakfast. Kanske en äventyrsbana ute i skogen och  ett galleri i ett av uthusen också? Kanske det ännu händer en vacker dag, har lärt mig att man skall säga saker man drömmer om högt. Vill någon sponsra detta väldigt anspråkslösa projekt kan jag skicka kontonummer, nemas problemas! 

→ Kunna läsa andras tankar eller kunna förflytta dig lika snabbt som ljuset?
Definitivt förflytta sig snabbt som ljuset. Tror man skulle få fel i huvudet av att kunna läsa andras tankar. 

→ Ha presentkort värda fem miljoner kronor eller ha två miljoner kronor som rena pengar?
Jag antar att man kanske inte kan få presentkort till banken, så skulle nog välja den mindre summan och gå raka vägen till banken och betala av huslånet. 

→ Vara bästa kompis med din favoritkändis eller dejta din kändis-crush i två år?
100% ointresserad av bägge punkterna. Är ju så himla tråkig att jag inte ens har någon kändis-crush, måste alltid krysta fram något halvtamt svar om någon tvingar mig svara på den frågan. 

Gratis bensin i 25 år eller äga din drömbil?
Herregud, gratis bensin - utan tvekan! Vet att det ur en miljöaspekt inte kanske är helt hundra att gå och omkring och önska sig två och ett halvt decennium av gratis bensin, men bor man på landet utan kollektivtrafik samt har en kärra men saknar häst, så är det lite svårt att kringå att åtminstone i viss mån förflytta sig med bil. 

→ Vara osynlig eller se in i framtiden?
En liten, liten glimt in i framtiden vore ju nog spännande att få se. Men allt skulle jag defintivt inte vilja veta, skulle ju bli oerhört svårt att leva i stunden då. 

Fortsätta ditt liv eller börja om från början?
Varför skulle man ens vilja börja om från början? Nej huhu, vad ansträngande att knega sig igenom 28 år en gång till för att komma till denna punkt. Nej tack, jag fortsätter gärna i samma bana. 

→ Spela basket i klackskor eller fotboll med rullskridskor?
Jag tänker att det ju inte kan vara helt omöjligt att hålla balansen i ett par rullskridskor på en gräsmatta, så jag väljer det  senare alternativet. Ingen nämnde ju att man måste göra några mål. 

→ Kunna kommunicera med djur eller kunna prata och förstå alla språk i hela världen?
Visst vore det praktiskt att kunna addera bl.a. helt flytande finska och ryska till ens lilla hjärnkontor men trots det skulle jag nog välja att kommunicera med djur alla dagar i veckan, haha. Vore ju drömmen att kunna tala med sina katter, känner nästan att livet vore komplett då. ♥


Listan kommer från nouw, de läckra ögonpåsarna is made by dryga fem månaders föräldraskap.

07.03.2019 kl. 14:21

mars, april har knopp i håret

Äntligen ny månad och officiellt vår enligt kalendern (även om väderleken säger något helt annat). Snöyra och solsken, tulpaner och skitiga fönster. Välkommen mars! Trots att det senaste halvåret gått ganska snabbt, har det ändå stundvis känts otroligt segt då jag mer eller mindre konstant har befunnit mig här hemma. Känner hur alla mina sinnen suktar efter mer stimuli, så det skall bli otroligt skönt att under vårens lopp kunna bli aningen mer flexibel i takt att vägarna torkar upp och det blir varmare väder där ute. Tänker mig vagnpromenader på andra ställen än vår byväg! Spontana besök till mataffären! Kanske bjuda in mig och Vidde på kaffe hos någon om vi skall vara riktigt yolo? Ja ni hör ju, är inte direkt stora visioner, men efter denna stillsamma vinter på hemmaplan är inget äventyr för litet för denna duo. 

En delorsak till att vårlängtet känns extra starkt just nu kan vara att hela familjen var förkyld i lite olika omgångar under förra veckan. Så programnivån var ännu lägre än normalt, inte ens särskilt många promenader kom vi iväg på. Tur så har vi ett stort hus med många rum att förflytta oss mellan för att få tiden att gå om dagarna. Idag hittade K oss liggandes på toalettgolvet när vi kom hem. Av någon anledning är det Viddes happy place, och inte mig emot att få ligga en stund på golvvärmen då alla andra golv i detta hus är ganska dragiga. 

Samtidigt har det varit skönt med så lite på schemat, då vi mer eller mindre bara kunna vara hela helgen. På lördag kväll bänkade vi oss vid köksbordet för att spela spel. Vi mindes  tillbaka till kortspel vi vi brukade spela i början av 2000-talet (stress, james bond, seven up, tecken, fusk) och drog några omgångar vändtia. Tänker att vi borde återinföra kortspelandet i våra liv - kanske bli som de vuxna när vi var barn och alltid samlas med vänner för att spela mariage? Sidospår: när vi var på abiresa till Rhodos hörde vi av oss hem för att fråga om reglerna bara för att kunna spela detta, haha. Varför fokusera på fest när man kan fokusera på pick, stick och trumf? 

Spanar alltid efter brädspel på loppis och till ett av mina bästa fynd hör Pekings mysterier, som både jag och K spelat som små. Inte särskilt klurigt att spela som vuxen, men däremot riktigt nostalgiskt! K var dessutom orimligt nöjd över utgången, för han vann mig i prick alla spel vi spelade. Har nog aldrig hänt förr skulle jag tro. 

Och hör och häpna - efter spelkvällen drog jag ut! Ut som i ut-ut! Bland folk! För att ta mig en öl! Lyssna på musik! Umgås! Ai että, det var ju inte direkt igår. Kändes så roligt att spontant kunna höra av sig till en vän samma kväll och få ihop en träff för att sedan gå på klubbkväll. Tyvärr hade ryktet om detta evenemang inte lyckats sprida sig så väl, så det var lite magert med folk, men jag fick lyssna på bra musik och ha trevligt umgänge så jag var nöjd ändå. Och kan meddela att lilla V sussade sött hemma i sin säng i sällskap av sin far under tiden jag var borta och själv vaknade jag upp pigg som en mört följande dag. Ifall någon skulle gå omkring och fundera på den saken. Ingen skadad sked liksom. 

Och nu: ny vecka och nya tag. Har förutom den dagliga bebissamvaron på agendan att hjälpa mamma med allt adminstrativt kring hennes utställning (skall berätta mer om den sen) samt skall planera programmet för en hajk vi ordnar med scoutkåren under helgen. Internationella kvinnodagen till ära blir det rebelltjejstema, tror det blir riktigt bra! 

05.03.2019 kl. 22:29

 

 

 

 

 

 

Miilo kallas jag av de flesta, men går under Emilia Nyberg för de som vill vara mer officiella. Här skriver jag om livet som kreativ mångsysslare, småbarnsmorsa samt livet på landsbygden. Bland annat. Gillar katter, kaffe, Kisse och Karis. Kokosbollar är också gott. 

 

Du hittar mig även på följande plattformer:
Instagram: @miltonmiilo, @sutarkulla
& @fotografemilianyberg
Facebook: Fotograf Emilia Nyberg
Hemsida: emilianyberg.com

Kontakt: 
elt.nyberg[at]gmail.com eller
fotografemilianyberg[at]gmail.combloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar

Senaste kommentarer

☰ meny