☰ meny
 

det är över nu

Så var fyra veckor av sommarcafé över. Jag har lärt mig baka chokladkaka utantill och flera, flera hundratals gäster har besökt vår trädgård. Idag är det tyst och stilla. 

Trots att det har varit en väldigt intensiv månad  och jag inte sett skymten av en ledig dag sedan någon gång i juni har det varit väldigt roligt och givande. Med mammas alla goda kakor, mina marknadsföringsskills, traktens djungeltrumma och vår gemensamma kreativtet måste jag ändå säga att vi rodde hem vårt projekt med glans. Jäklar vad vi är bra! 

Men med 30 arbetsdagar i bakfickan från den senaste månaden skall det ändå bli skönt att återgå till ett aningen mer humant arbetstempo. Nu är det återigen två dagar i veckan på Lärkkulla som gäller och resten fylls upp av uppdrag via företaget. Speciellt denna vecka ligger fokus på att beta av allt som jag skulle fixa "när det är lugnt på cafét", vilket det aldrig var så nu är det bara att lägga piskan på ryggen bara lite, lite till så allt blir gjort. Sedan stundar faktiskt två veckor av "semisemeter", dvs. tar inte emot några uppdrag via firman utan gör bara mitt "vanliga jobb" på folkhögskolan.

Det är också första gången sedan vi träffades som jag och Kisse faktiskt har lite ledigt tillsammans under en sommar, eftersom den perioden alltid tidigare inneburit att vi knegat som blådårar för att få resten av året att gå ihop. Charmen med deltids- och säsongsarbete, ni vet.  Nåväl, för att försäkra oss om att det verkligen blir lite semesterfireri och ingen oväntat kommer och rycker oss i armen drar vi till Stockholm för några dagar. Skall bli helt galet skönt!

31.07.2017 kl. 14:51

när hela staden förvandlades till en festival

Igår inföll dagen som jag tycker hör till en av sommarens absoluta höjdpunkter. Åtminstone för oss Karisbor. Dagen (eller kanske snarare kvällen) då hela staden vaknar till liv, det myllrar av folk kring gatorna och det händer något i var och vartannat gatuhörn. Bekanta precis överallt. Det är förstås Karisnatten jag syftar på. 

Många år har mina Karnisnätter traditionsenligt börjat på ängen med Karis Hjärns volleyturnering men den skippade vi i år eftersom det regnade (och med ålders rätt, hehe...). Istället sökte vi oss till Köttkontrollen för att äta och söka skydd från regnet och därefter tog vi en snabb runda genom stan innan vi bänkade oss på Serendi. Ville ju vara snabba med att haffa ett bord då de brukar ha rykande åtgång kvällar som denna. 

Vädret klarnade upp till kvällen och snabbt fylldes hela trädgården av folk. Serendi bjöd på ett himla trevligt musikutbud i form av DJ Gunnar (aka bästa dj:n i stan eftersom han spelar musik som om låtarna vore direkt tagna från mina spellistor på Spotify) och därefter tog Henri Seger över som första liveband för kvällen. 

Sedan var det JAG:s tur att kliva upp på scenen. Karismatisk och bra show som vanligt. Omöjligt att inte stå och gunga med när han uppträder.

Och lineupen avslutades med lokala Cstar

Innan vi tackade för oss smet vi upp via Brankis för att snabbt kolla läget samt inhandla den där grillade korven som också är något av ett Karisnattsmåste

Åh, alltså Karis. Älskar denna stad och vill inte bo någon annanstans. Kvällar som denna förlåter alla gråmula novembertisdagar då staden eventuellt känns snäppet dödare. För festliga dagar som denna, då hela staden känns som en festival lever man länge på.  

29.07.2017 kl. 15:31

när vi firade midsommardagen

Nu blir det ett rejält hopp bakåt i sommaren och vi landar i midsommardagen som vi firade med närmsta familjen. Sommarcafét och lifvet™ har lite kommit emellan för att jag skall lyckas upprätthålla ett aktivt uppdateringsflow här just nu, men det lär väl svänga med tiden.

Jag hade insisterat på att vi skulle fira ute på ladugårdsvinden och hängde upp en stor gammal stege i taket ovanför långborden. Den i sin tur pryddes med en ljusslinga och små blombuketter, blev mycket fint. 

Och bordet blev uppiffat med buketter av ängsblommor.

Samt små prästkragar vid varje sittplats.

Tänker att buketter med vildblommor får vara precis hur färgsprakande som helst utan minsta krav på att matcha varandra. Tycker det blir fint ändå, med ett virrvarr av bondpioner, smörblommor och ängsklockor. 

Pappa och Lenonel kom med grillen, i grävmaskin och äkta lande-anda. 

Till middagsbordet hade vi dukat upp lite ett och annat, bland annat sallader och grillat. Enkelt och gott!

Mamma var söt i midsommarkrans. 

Efter maten dukades kaffekopparna fram. Tycker det är något otroligt mysigt med halvråddiga dukningar som denna. 

Jag sprang in och hämtade jordgubbar, för det måste en ha på midsommar. 

Och Louie och Lana anslöt sig till festen. 

Alltså kolla på min lilla skruttkatt. Har ju växt massor sen det här. 

Lana firade hellre på säkert avstånd från oss andra och spanade ut över gården. 

I något skede snodde pappa kransen och jammade till någon låt, gissningsvis Scorpions. 

KOLLA VAD GULLIGA. En sån ynnest att få va dotter till dom här. 

Själv fick jag sällskap av Louie resten av kvällen. 

Och så satt vi där och firade midsommar ett litet tag till, tills det mörknade, vilket var alldeles lagom och bra för oss. 

 

Nu är det att återvända till nutid för måste gå och göra mig i ordning för kvällen. Vi bestämde oss för att stänga cafét lite tidigare idag och skall snart bege mig in till stan för att kika på årets Karisnatt. Helt klart en av sommarens höjdpunkter!

28.07.2017 kl. 17:36

en dos scoutläger

Igår hade jag äntligen en ledig dag och pyste iväg ut till Hållsnässkogarna för att ta del av sommarens scoutläger. 

Jag hade ansvar för patrullråddet (patrullrådighetstävlingen) som ägde rum den dagen och hade packat matsäckar i klassisk skolutfärdsstil till alla ledare som skulle sitta på kontroller ute i skogen. Frukt och trip var ett givet inslag men skippade dock de torra smörgåsarna och fyllde på med mellanmålskex, russin och choklad istället. 

Jag hade varit förutseende och packat med mig liggunderlag, dyna och en filt då jag pep iväg till min kontroll. 

Låg alltså mestadels raklång och tittade upp i trädkronorna i väntan på att patrullerna skulle hitta fram.

Efter tjugofyra (24!!) jobbdagar på raken kändes det helt galet skönt att sitta där uppe på berget i stillhet och höra träden knaka och vinden som susade i trädkronorna. Ren och skär terapi för denna slitna själ.

En liten stund hann jag hänga på lägerområdet också, innan det var dags att bege sig hemåt igen. Blev tyvärr inte särskilt mycket sommarläger för mig det här året eftersom jag är fast på vårt sommarcafé, men är ändå tacksam för minidosen jag hann få under dessa timmar. 

Så himla bra hobby, den där scoutingen, och är glad att jag ändå ibland lyckas plocka åt mig lite av verksamheten trots att jag inte på långa vägar är lika aktiv längre som jag var i tonåren. 

Tycker det är hälsosamt med en hobby som inte fokuserar så mycket på prestation utan istället lägger vikt på sunt bondförnuft, uteliv, samarbete och personlig utveckling. Tänker att alla borde prova på scouting åtminstone en gång. 

 

Är du intresserad av scouting eller har du själv tidigare kanske varit scout och vill ta upp denna hobby igen? Min scoutkår Karis Flickorna söker just nu lite extra ledarkraft till hösten och vore supertacksam för all hjälp som kunde fås. Som ledare får du: delta i meningsfull verksamhet, bidra till att fostra framtidens ledare, ledarskapsutbildning, lära dig nya användbara färdigheter både inom- och utomhus, möjlighet att delta i intressanta kurser och roliga evenemang samt bra kf-fiilis och nya gemenskaper. Läs mer om vår rekrytering här!

25.07.2017 kl. 21:50

tillvaron

Masar mig ur sängen, alltid någon timme senare än jag borde. Klappar på katten, börjar baka de bakverk som behövs för dagen, plockar disk, torkar bord, ställer ut stolsdynor. Kokar kaffe, öppnar cafét, pratar med gäster, serverar tårta, plockar disk. Upprepar x antal gånger under dagen. Städar undan, plockar ihop, räknar kassan. Borde en äta middag? Kastar mig på soffan. Så rullar dagarna på just nu. Visst är det roligt med sommarcafé, men onekligen känner man sig nog lite mörbultad vid dagens slut. Lite till, sen skall jag också ha någon slags minimal semester. 

19.07.2017 kl. 19:30

femtonde juli

Plötsligt har halva juli rusat iväg. Är egentligen föga förvånad, visste ju på förhand att månaden skulle slukas av vårt sommarcafé som håller öppet 6/7 dagar i veckan. Försöker hitta på kul grejer mellan varven men detta "lilla" sommarprojekt äter onekligen en hel del tid. Kicka gärna in på vår facebook, instagram och hemsida om du vill hålla ett öga på vad det är jag pysslar med om dagarna. 

I fredags deltog vi i alla fall i en mycket mysig gårdsfest hos kompisar som nyss köpt hus och kanske har den lummigaste trädgården jag någonsin skådat. Med knastrande brasor och en frivillig trubadur var det inte illa. 

I övrigt försöker jag väl mest fånga sommaren litegrann. Slänga mig i hängmattan när det blir någon minut över, plocka smultorn längs vägkanten, lära mig köra traktor (!) och sitta i vår hembygda gunga och njuta av solnedgången över träsket. 

16.07.2017 kl. 22:36

vår midsommarafton

På midsommarafton var jag rätt däckad i flunssa, så började antagligen dagen med att sova länge. Minns inte längre men kan ge ett lillfinger på att jag inte gissar fel. Till eftermiddagen övertalade jag dock K att hänga med ut i "superkojan" (som Leonel döpt den till) för att dricka eftermiddagskaffe och äta glass. 

Åt denna. Mm-mm-m. Så god. 

Sedan plockade vi fram ett par gamla cyklar för att göra en liten, liten utfärd. 

"Ut till vägen" närmare bestämt, för att köpa jordgubbar.

Samt plocka midsommarblomster. 

Utfärden resulterade i denna idylliska midsommarkorg. 

Och sedan cyklade vi glada hem igen. Alldeles lagom äventyr för en som nyss varit febrig. 

Sen hem och vila på soffan med mysigt kattsällskap.

Efter någon timme eller så ryckte jag upp mig och dukade upp till midsommarmiddag på verandan. 

De nyplockade blommorna utgjorde en maffig bukett. 

Det blev ärter, maltlimpa med laxröra och nypotatis med smördoppo till mat. Så gott! 

Och till efterrätt vaniljglass med mynta och jordgubbar. Sommar tretusen, på ett ungefär. 

Efter maten gick vi upp till mina föräldrar för att hälsa på denna glada midsommarfirare. 

Band en krans till honom av klöver och prästkragar och han vägrade ta av den för resten av kvällen. ♥

Lite av farmors blommor tjuvade vi visst också i misstag. 

Sedan blev det en spännande petanquematch. 

Och denna gulliga titulerade sig själv mästare i spelet. Spelade en ny omgång idag och då ropade han glatt "Bravo Mimo!" då jag svingade iväg mitt klot. Bra med uppmuntran liksom. 

En liten, men alldeles lagom, midsommarbrasa hade vi också. 

Vi avslutade kvällen med att bada midsommarbastu och sedan gick vi hem i skymningen. 

10.07.2017 kl. 20:06

efter de första dagarna med ett sommarcafé

Oj vad de senaste dagarna har gått. Hade tänkt skriva detta inlägg redan tidigare i veckan, men det har varit full rumba här på Sutarkulla från morgon till kväll. Har haft besök av både tidning och radio (går att lyssna här) och framför allt massor av kunder. Inte ens störtskurarna under gårdagen skrämde iväg folk, utan vi fick snällt bära in mer stolar till Gamla Farmors kök så alla fick plats under tak. 

Är alldeles överväldigad över hur många som redan hittat till oss och då har vi fortfarande många dagar kvar som vi har öppet. Jag hade liksom föreställt mig att jag skulle få många ensamma stunder på verandan då jag lika gärna kan pynja på med andra små jobb som skall bli klara, men här har det varit en konstant kundström mer eller mindre hela dagarna bara några minuter efter (och igår till och med före) vi öppnat. Verkligen jätteroligt och ett lyxproblem, så hoppas mina fotokunder har en gnutta överseende - jag betar av allt redigeringsjobb så fort jag bara kan mellan varven. 

De senaste dagarna har varit jätteroliga och som grädde på moset har vi haft hjälp av familjens yngsta medlem som bland annat fått hjälpa att bära in disk. Här får helt enkelt alla hjälpas åt och det tycker jag är fantastiskt mysigt. Till och med katterna hängde med till trollskogen med ett gäng gäster härom dagen. 

Så här såg det ut i måndags när vi skulle ta några pressbilder. Höll på att dö av skratt då Leonel tyckte han skulle ställa sig rakt framför kameran och sedan stod stilla som ett ljus och poserade: 

07.07.2017 kl. 08:54

ett tjuvkik på trollskogen

Huh, vad mosig jag är i kropp och själ just nu. Har flängt runt prick hela kvällen och grejat på gården inför sommarcaféets öppning imorgon. Dessutom fick jag inklämt kompishäng och två bröllopsfotograferingar under helgen, lite oklart faktiskt hur jag lyckades. 

Men att schemat varit fullspäckat, får jag skylla mig lite själv för. Bestämde mig nämligen för att bygga en trollskog i anslutning till cafét som är till för våra lite yngre gäster och som jag hoppas blir riktigt välbesökt under sommaren. Och detta har slukat en hel del tid - men roligt har det varit, speciellt när min lilla hjälpreda som syns här ovan hängt med. 

Imorgon öppnar vi, hoppas du vill komma på kaffe! Och..

→ Gilla oss gärna på facebook,
→ Följ oss på instagram,
→ och spana in vår hemsida!

04.07.2017 kl. 00:04

Fotloose på Raseborgs sommarteater

Är nyss hemkommen från årets premiär på Raseborgs sommarteater som detta år satte upp en finländsk urpremiär av föreställningen Fotloose. Det framkom inte i programbladet, men likt några år tillbaka har jag återigen fått äran att fotografera pressbilderna för programbladet och en del av marknadsföringen. Kul, då det i år var ett i synnerhet energiskt gäng på scenen! 

Eftersom bilderna till viss del var ganska beskärda och redigerade i programbladet tänkte jag passa på att ge ett smakprov av några orginal här ovan. I år var det verkligen ett extra färgglatt team jag fick föreviga i min kamera. 

För att nämna några ord om föreställningen var det en smula trögstartad till en början, men så fort den mer fartfyllda låten "Jag behöv en hjälte" brände av blev det liv på scen. Det bjöds på många skickliga dans- och sångnummer och en energi som hette duga. Med tanke på medelåldern var alla var jätteduktiga men det fanns nog några riktiga pärlor bland ensemblen som verkligen gav det lilla extra till föreställningen. Kan varmt rekommendera alla att gå och kika på detta - en riktig fin föreställning som gjord för glada sommarkvällar!

29.06.2017 kl. 23:11

en ljummen helsingforskväll med gamla klassisar

I tisdags åkte jag in till Helsingfors för att gå på avskedsfest eftersom Kata snart sticker iväg till Norge på praktik (så, så stolt över 'na!). Det var helt fantastiskt kul att träffa lite gamla studiekompisar igen, att tränga ihop sig på golvet i den lilla lägenheten och snabbt halsa skumppa innan vi skulle vidare. Vilken nostalgi, kändes nästan som på "gamla goda tiden" igen. Ett fint citat hade hon på väggen också, som jag passade på att föreviga innan det försvinner i flytten. 

Sedan satte vi oss på spårvagnen för att ta oss till andra sidan av stan. Skulle ta en fin bild på oss också, men det misslyckades en aning. Kanske ändå det som blev charmen med bilden? 

Vi åkte till Elmun Baari för att ta del av klubbkvällen Tunnelmatiistai och lyssna på Yakuzi Pato, ett mycket sympatiskt band. 

Ah, alltså kompisar som den här pärlan! Helt klart grädden på moset i livet. Vi firade även hennes nya fastanställning, så kan väl säga att jag var stolt i kvadrat den här kvällen. HAR SÅ DUKTIGA KOMPISAR!

Kvällen fortsatte bland annat med några intensiva matcher foosball, vilket jag och Kim förlorade stort på, men så kan det gå. 


Vid midnatt hoppade vi på spårvagnen, stannade till för lite nattmat och traskade sedan hem i den ljumma Helsingforskvällen. 

Nu måste jag kila! Premiären av Raseborgsteatern väntar!

29.06.2017 kl. 17:52

att ha en jättegunga


Det här beskriver våra projekt så himla bra. Precis alla är involverade när det händer något, allt från katter till grävmaskiner, hehe. 


Balken till gungen hängdes upp i två trädklykor och för att skada träden så lite som möjligt spänndes den fast med spännremmar. 


Skaparna till projektet fick premiärgunget, såklart. 


Sedan fick vi andra komma och prova. 


Högt, högt svingar gungan, upp över sjöhagen med stans bästa utsikt. 


Här vill jag sitta och gunga i alla solnedgångar framöver. 

27.06.2017 kl. 08:51

midsommarblomster

Här kommer ett litet hej från midsommaren med en handfull bilder på midsommarblomster. Eftersom jag varit förkyld under mer eller mindre hela helgen blev det väldigt lugnt firande för oss, men väldigt mysigt. God mat och mycket familjehäng stod på schemat. 

Idag har vi haft talko och rännt runt på gården och ställt i ordning för pop-up cafét. Blev nog himla fint och skulle nästan vilja påstå att vi kommer kunna stoltsera med ett av traktens mysigaste cafén. Om en ens får säga så om sin egen verksamhet? Om en dryg vecka öppnar vi, spännande!

25.06.2017 kl. 22:11

listan om midsommar

✿ Det här är planerna för midsommar: i år har vi väldigt lite planer, dels för att jag dragit på mig en flunssa som gör det mindre kul att stoja om kring en massa. Idag tar vi det bara lugnt och håller tummarna för att få midsommarbastu och imorgon blir det middag med familjen. Fina pipor. 

✿ Det bästa med midsommaren är: att det inte finns något speciellt vis en måste fira på, enligt mig. Har firat med större kompisgäng, bara med familjen, helt på tumis med min man. Något år har jag fotat bröllop och andra har jag jobbat på café. Ibland har vi dukat upp buffébord och ibland bara dragit iväg med en picnickorg. Det blir vad man gör det till helt enkelt, och det räcker mer än väl. 

✿ Det sämsta med midsommaren är: olyckorna som lätt är framme och att många överkonsumerar alkohol. Samt att vädret allt som oftast är så himla ruggit och kallt, brr. 

✿ En tradition jag inte bryter: har inga speciella traditioner, men binder gärna en blomkrans om jag har möjlighet. 

✿ Ett måste på midsommarbordet: Grillbiff, nubbe och sill kan vi stryka på en gång, det klarar jag mig gott och väl utan. Däremot äter jag gärna nypotatis, jordgubbar och någon fräsch sallad. 

✿ Tre tips för en lyckad kväll: ​Umgås med personer du gillar, låt kvällen vara kravlös och köp en riva jordgubbar - fast de alltid är skitdyra kring denna högtid. 

✿ Jag firar/firar inte midsommar för att: Just i år blir det inte till så mycket firande eftersom vi beslöt att det är skönast att bara vara hemma. Men en familjemiddag skall vi nog få till och det är inte fy skam det heller!

✿ Ett starkt midsommarminne: Har flera fina midsommarminnen, speciellt många av de senaste 10 åren som jag ett flertal firat ihop med min fina Jenks. Till exempel midsommaren för sex år sedan då vi spontant packade bilen full med god mat och drog ner till hennes sommarställe i Dragsfjärd där vi latade oss i solen, band kransar och smög in på logdans bland annat. Eller året därpå, då vi åkte ner till superidyllen Brännskär, det var som att vara mitt i en Astrid Lindgren-saga. Ett annat väldigt kul minne är för några år sedan då vi firade ihop med familjen och ganska sent kom på att nej nu skall vi nog dra på logdans, så trängde in oss i en bil och körde ner till Skåldö. 

 

 

23.06.2017 kl. 08:53

sommarstunder

En dag som denna, då jag verkligen har legat lågt, kan vi ta och kolla på en av veckans bästa stunder istället. En kväll då jag var ute på skogspromenad med denna lilla kille. Vi gick vägen fram och trallade på prästens lilla kråka och hoppade i diken för allt vad vi var värda. Få saker värmer lika djupt i hjärtegropen som att få spendera tid med honom. 

Men ja, det där om att ligga lågt. Har känt mig seg hela veckan av olika orsaker och idag fick jag med långa tänder sjukanmäla mig från jobbet. Sommarförkylning måste ju höra till det tråkigaste i livet då solen strålar ute när en själv ligger inne och orkar knappt lyfta ett finger. Nåväl, hade mysigt kattsällskap som följde mig från säng till soffa under dagen så kunde inte klaga på det i alla fall. Nu skall jag koka en rejäl kopp te med citron och ingefära och hoppas på ett bättre mående imorgon. Har inga storslagna midsommarplaner, men hade hoppats på att få njuta av en skön, ledig dag. 

22.06.2017 kl. 20:46

att unna sig en weekendresa

Har gått upp och ner längs med branta kullerstensgator i gamla stan och ätit god lunch på zum beispel (tips: beställ in fler små förrätter och ät dem alla som lunch, mycket roligare med lite olika grejer att väja på). Har badat bastu och bubbelpool och sovit mellan svala hotellakan. Har ätit finmiddag och druckit bubbel i ett utsiktstorn. Och hotellfrukosten, vi får inte glömma den!

Har haft en himla skön och avkopplande helg i Borgå helt enkelt. 

20.06.2017 kl. 15:56

små saker som gör en glad

Katter som följer med en på hela kvällspromenaden, ständigt jamande för att kolla att en håller rätt kurs. 


Ängar som är ett enda blomhav.


Långsamma frukostar på kökstrappan i morgonsolen. 


En av mitt livs finaste killar som kommer med en bukett med noggrant utvalda blommor och som hjälper en att påta i trädgården och springer tjoande omkring och leker flygplan på ens gräsmatta. 


Små gulliga katter och att få utlopp för sin kreativtet genom att fixa blominstallationer. 


Ett fotbad och en cider i fin flaska. 


Pionerna som blommar nu. 


Som sagt, pioner. Och alla andra härliga blommor i trädgården. 


En slurk vin i solnedgången efter en väl utförd arbetsdag. 


Den här utsikten. Alltid den här utsikten. 

 

16.06.2017 kl. 23:17

att ta en sommarpaus

Ingen rast och ingen ro och definitivt ingen tid till att blogga. Eller snarare, inget intressant att uppdatera. Förlåt, förlåt kära fastrar som jag vet klickar sig in här varje kväll i väntan på de rafflande senaste nyheterna, hehe. Men dessvärre varken kan eller vill jag fylla mina inlägg med halvklara bilder från diverse arbetsuppdrag - vilket är vad som till största del fastnar i min kamera just nu.  

Att några lite större bokningar ramlat in är jag verkligen tacksam för, men det innebär även full rulle ända fram till midsommaren. Veckan därpå blir det dags att knyta ihop alla försommarens projekt och sedan blir det pop-up café för hela slanten. Därför har jag nu bestämt att lägga "lapp på luckan" vad gäller mitt företagsfotograferande för några veckor framåt. Jag tar alltså inte emot några fler nya bokningar förrän 14:e augusti. 

Känns lite skrämmande att abrupt sätta stop i maskineriet (dessutom under den, för min branch, mest lukrativa säsongen), men vid närmare eftertanke håller ju alla andra "normala människor" också semester, så helt orimligt kanske mitt beslut ändå inte är. Lär ändå ha helt tillräckligt att göra med de bröllopsbokningar och dylikt som redan är inprickade i kalendern så helt övergiven blir kameran nog inte. Och sysslolös är en ju inte heller sedan då cafét är igång - så vill du ändå understöda mig på andra vis än boka fotograferingar - kom och drick café på vårt sommarcafé!  

12.06.2017 kl. 22:43

senaste nytt & en lista i kvadrat

Hallådär! Tänkte återkomma med en liten lista, känns som ett tag sen sist. Insåg såhär i efterhand att denna lista främst handlar om mina katter och arbetsliv, men det är väl också det som det snurrar runt mest just nu, så kan ej hjälpas. Listan snodde jag härifrån.

Två saker som ännu inte nämnts på bloggen
→ att det flyttat in en urgullig liten familjemedlem hos oss
→ att vi snart åker på en liten minisemester över  en helg (inte för att det knappast intresserar någon annan än mig själv) och det skall bli helt makalöst skönt. Note to self: måste stänga av mejlen och sociala medierna på telefonen. 

Två maträtter som jag inte kan laga men vill
→ farmors drömtårta, hehe. Men skall öva! 
→ mer vegansk mat överlag. Mest handlar det kanske om lättja och att våra basingredienser är "fel". Ägg och olika typer av ost är två grejer som så gott som alltid slinker ner i handelskorgen. 

Två saker jag ofta tänker på
→ (o)balansen mellan jobb & pengar
→ idéer som jag skulle vilja förverkliga på gården
 

Två saker jag måste börja tänka på
→ allt som har att göra med vårt sommarcafé, eller tänker gör jag ju redan rätt mycket - måste ta itu med det praktiska också
→ hur jag skall låta bli att boka in fler stora projekt för hösten. Nu är kalender full, full, full. 

Två materiella saker jag vill äga
birkenstocksandaler att svira omkring i trädgården med
→ en mokabryggare att koka lyxigt kaffe i

Två saker jag har gjort den senaste tiden
→ haft några möten för kommande trevliga projekt jag skall pyssla med
→ levt ett himla kattliv. Sprungit till veterinären med gamlingen i huset och försökt lära nykomligen lite hyfs när det kommer till vad vi äter i detta hushåll. 

Två saker jag brukar göra på kvällarna
→  kolla att familjens samtliga katter är inomhus
→  spela two dots tills mina liv tar slut

08.06.2017 kl. 22:05

den allt med grönska täcker

Luften efter ett sommarregn. Kanske den bästa. 

07.06.2017 kl. 19:09

 

 

 

 

 

 

Miilo kallas jag av de flesta, men går under Emilia Nyberg för de som vill vara mer officiella. Här skriver jag om livet som kreativ mångsysslare, småbarnsmorsa samt livet på landsbygden. Bland annat. Gillar katter, kaffe, Kisse och Karis. Kokosbollar är också gott. 

 

Du hittar mig även på följande plattformer:
Instagram: @miltonmiilo, @sutarkulla
& @fotografemilianyberg
Facebook: Fotograf Emilia Nyberg
Hemsida: emilianyberg.com

Kontakt: 
elt.nyberg[at]gmail.com eller
fotografemilianyberg[at]gmail.combloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar

Senaste kommentarer

☰ meny